Recenzie Pipa Domnului Horipundo de Teo Spătaru

Titlu: Pipa Domnului Horipundo
Autor: Teo Spătaru
An apariție : 2014
Editura: Ariergarda
Nr. Pagini: 145
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Booknation.ro
Publicată la 29.04.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI PIPA DOMNULUI HORIPUNDO PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

pipadomnului-horipundo-goodread.ro-teo-spataruAm câștigat această carte în urma unui frumos concurs organizat de familia GoodRead.ro, căreia țin să îi mulțumesc pentru toată activitatea de promovare a cărților, implicit a lecturii, și susținerea autorilor care sunt la început de drum.

PIPA DOMNULUI HORIPUNDO de Teo Spătaru, mi-a trezit curiozitatea, atât prin prisma titlului, cât și prin tematica concursului în urma căruia am câștigat-o, la care a trebuit să ni-l imagiam pe acest domn Horipundo. Acum, după descoperirea adevăratului domn Horipundo, îmi dau seama că am închipuit un domn nu cu mult diferit celui creat de Teo Spătaru. E interesant să descoperim personajele pe care noi le făurim câteodată doar după titlu!

O lectura simplă și suprinzătoare! Povestea și personajul (o altă poveste) mi-au indus, nu de puține ori, impresia că particip live la un spectacol de stand-up comedy, cu jocuri de cuvinte care stârnesc amuzament. O poveste ce îmbină tragicul de situație cu comicul de caracter.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Teo Spătaru.

Domnul Horipundo, cu toate obsesiile lui rezultate din singurătatea absolută cu care trăiește, este un personaj romantic și filosof pe alocuri, care trezește atât interes cât și compasiune. Pe lângă construcția personajului în sine, mi-au plăcut unele motto-uri corespunzătoare capitolelor, două exemple ar fi:
“Dragostea e doar un joc de cuvinte Cu mișcări de litere înapoi și înainte, Cu vocale triste când te apucă extazul Și consoane triste… de fapt ăsta-I tot hazul!” (Horipundo)
sau
“Căci oamenii când se îndrăgostesc, au fluturi in stomac, deși, în mod inexplicabil, mulți ajung să scoată porumbei pe gură.” (Horipundo)
Concluzie: Îmi imaginez această carte citită de un grup de tineri sau de bătrânei, într-un vagon de tren, care molipsesc și ceilalți pasageri cu râsul lor!
Mult succes, Teo Spătaru! Mult succes, GoodRead.ro!

Recenzie trimisă de cititoarea noastră Vîntură Ana – Cristina căreia îi mulțumim 🙂

ACUM GĂSEȘTI PIPA DOMNULUI HORIPUNDO PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.