Recenzie Pipa Domnului Horipundo de Teo Spătaru

by | Apr 29, 2015 | Beletristică, Fantezie, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PIPA DOMNULUI HORIPUNDO ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

pipadomnului-horipundo-goodread.ro-teo-spataruAm câștigat această carte în urma unui frumos concurs organizat de familia GoodRead.ro, căreia țin să îi mulțumesc pentru toată activitatea de promovare a cărților, implicit a lecturii, și susținerea autorilor care sunt la început de drum.

PIPA DOMNULUI HORIPUNDO de Teo Spătaru, mi-a trezit curiozitatea, atât prin prisma titlului, cât și prin tematica concursului în urma căruia am câștigat-o, la care a trebuit să ni-l imagiam pe acest domn Horipundo. Acum, după descoperirea adevăratului domn Horipundo, îmi dau seama că am închipuit un domn nu cu mult diferit celui creat de Teo Spătaru. E interesant să descoperim personajele pe care noi le făurim câteodată doar după titlu!

O lectura simplă și suprinzătoare! Povestea și personajul (o altă poveste) mi-au indus, nu de puține ori, impresia că particip live la un spectacol de stand-up comedy, cu jocuri de cuvinte care stârnesc amuzament. O poveste ce îmbină tragicul de situație cu comicul de caracter.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Teo Spătaru

Domnul Horipundo, cu toate obsesiile lui rezultate din singurătatea absolută cu care trăiește, este un personaj romantic și filosof pe alocuri, care trezește atât interes cât și compasiune. Pe lângă construcția personajului în sine, mi-au plăcut unele motto-uri corespunzătoare capitolelor, două exemple ar fi:
“Dragostea e doar un joc de cuvinte Cu mișcări de litere înapoi și înainte, Cu vocale triste când te apucă extazul Și consoane triste… de fapt ăsta-I tot hazul!” (Horipundo)
sau
“Căci oamenii când se îndrăgostesc, au fluturi in stomac, deși, în mod inexplicabil, mulți ajung să scoată porumbei pe gură.” (Horipundo)
Concluzie: Îmi imaginez această carte citită de un grup de tineri sau de bătrânei, într-un vagon de tren, care molipsesc și ceilalți pasageri cu râsul lor!
Mult succes, Teo Spătaru! Mult succes, GoodRead.ro!

Recenzie trimisă de cititoarea noastră Vîntură Ana – Cristina căreia îi mulțumim 🙂

🔥 CARTEA PIPA DOMNULUI HORIPUNDO ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Pipa Domnului Horipundo
Autor: Teo Spătaru
An apariție : 2014
Editura: ARIERGARDA
Nr. Pagini: 145
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 29.04.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Booknation.ro este redactor Booknation.ro de 2202 zile și a scris până acum 373 articole. Se află pe poziția 3 din 143 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Booknation.ro aici. Booknation.ro are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Din dragoste pentru cărți, ne-am apucat de scris și s-a născut Booknation.ro 🙂
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vintura Cristina
Vintura Cristina

Cu multă plăcere, oricând!