Recenzie ”Pistruiata” de Cecelia Ahern

de | oct. 31, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA PISTRUIATA ARE REDUCERE PE:

Pistruiata, tânăra visătoare ce poartă constelații pe piele

Allegra Bird, zis si Pistruiata, este o tânără care încearcă să se regăsească. A crescut alături de tatăl ei, a fost și la internat, iar acum trebuie să își ia viața în mâini. Astfel, Allegra se mută în Dublin, acolo unde speră că o va cunoaște pe mama ei. Deși a abandonat-o la naștere, Allegra și-a creat un țel din dorința de a o întâlni. Așa că speră ca în Dublin să reușească să afle cine este cu adevărat.

Deși este greu să găsești o chirie și un job în marele oraș irlandez, Allegra reușește să facă asta. Chiar dacă este vorba de o chirie împreună cu o altă familie și de job-ul de agent de parcare. Însă totul se întâmplă cu un scop. Iar când Tristan apare în viața ei, tocmai după ce Allegra îi dă o amendă, totul se schimbă.

Tristan o învață pe Allegra că viața ei este influențată de cinci persoane. Un studiu arată că cele cinci persoane cu care îți petreci cel mai mult timp sunt cele care îți vor influența propriul comportament. Așa ajunge Pistruiata în căutarea acestor cinci persoane, fără să știe cât de simplu sunt acestea de găsit. Din dorința de a se înconjura de oameni prețioși, aceasta ajunge într-o situație fără scăpare. Oare va reuși să își ducă la capăt planul pentru care a venit în Dublin? Va reuși oare să îi găsească pe aceia care i-au influențat viața? Și mai mult, oare îl va face Allegra mândru pe tatăl ei, cel care va fi mereu primul pe lista celor cinci oameni ai vieții ei?

Poveștile magice ale Ceceliei Ahern lovesc din nou!

Poate că știți deja cât o iubesc pe Cecelia și cât îndrăgesc poveștile ei magice! Când am aflat că a fost publicată Pistruiata, m-am întrebat de ce poveste unică vom avea parte de această dată. Se pare că Cecelia a avut grijă să creeze un nou tip de personaj, o protagonistă diferită și o carte care are la bază o idee cu totul inedită, frumoasă și emoționantă.

Dacă îți place recenzia cărții PISTRUIATA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Cecelia Ahern

Nu știam ce să cred la început, dar impasul Allegrei și propria căutare în întreaga viață haotică și uriașă, păreau un început bun. O protagonistă care încearcă să devină cea mai bună variantă a ei, știind că nu poate face asta fără oamenii dragi din viața ei. Am urmărit evoluția unui om, iar în simplitatea acestei cărți am simțit emoție, pentru că este o poveste despre oameni. Cred că fiecare dintre noi se va regăsi în această carte, mai mult sau mai puțin.

Eu m-am regăsit în Allegra și în încercarea ei de a ținti sus, până la stelele care i-au fost mereu atât de dragi. M-a înduioșat povestea ei și m-a emoționat de nenumărate ori. Am citit cu piele de găină finalul și m-am bucurat pentru Pistruiata, personajul care a reușit să ajungă departe. De cele mai multe ori, Cecelia ne oferă mici lecții de viață prin poveștile pe care ni le transmite, iar de această dată a fost la fel.

Pistruiata a fost o surpriză, o poveste frumoasă și o perspectivă frumoasă asupra vieții, care poate fi uneori atât de grea, dar care poate ajunge atât de strălucitoare! Ca de fiecare dată, recomand din suflet cărțile Ceceliei! Sper ca Pistruiata să vă cucerească și pe voi și sper să vă placă aventura vieții ei!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PISTRUIATA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: PISTRUIATA
Autor: Cecelia Ahern
Traducător: Ivona Berceanu
An apariție : 2022
Editura: ALL
Nr. Pagini: 373
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 3041

Alte recenzii de la Cecelia Ahern:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 1094 zile și a scris până acum 262 articole. Se află pe poziția 5 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments