Recenzie ”Piticul roșu” de Michel Tournier

by | Oct 12, 2016 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PITICUL ROȘU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Iată că, dintr-odată, philos și sophia sunt separate în două entități, aparent diferite, care, în ciuda încăpățânării lor de a circumscrie unui paralelism nomad, ajung, în anumite ipostaze, să se întrepătrundă, ba chiar, prinse în ralul unei înșelătoare disperării, ajung să se contopească una cu cealaltă.

michel-tournier-piticul-rosu-8350000

Cam aceasta este, într-o măsură mai mare sau mai mică, rezumatul volumului de povestiri intitulat ”Piticul roșu”, al cărui autor este scriitorul francez Michel Tournier, absolvent de filosofie la Sorbona.

Logica filosofiei devine în mod paradoxal ilogică, combinând realul și irealul, miticul și cotidianul, într-o caligrafiere a gresturilor mărunte care, având doza necesară de orgoliu și delir, pot ajunge extrem de hotărâtoare în viața unui om.

Anomalii, răstălmăciri, eșuări la răscruci de destine, confundarea nectarului cu otrava, toate acestea ajung parte integrantă a vieții cotidiene dintr-o societate care încă mai încearcă să zboare împotriva vântului, crezându-se zei intangibili.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Michel Tournier

Nu se emit verdicte și nici nu se împart indulgențe în opera lui Michel Tournier, cel care știe să reverse didacticismul umorului negru peste filele povestirilor, transformând simple întâmplări în pilde ce nu pot fi ignorate.

O carte interesantă!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA PITICUL ROȘU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Piticul Roșu
Autor: Michel Tournier
An apariție : 2006
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 12.10.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Faptul că oamenii mărunți trăiesc clipe ancestrale oferă anumite speranțe.

Aspecte Negative:

Poate că, pe alocuri, se alunecă spre un prozaism ușor hilar.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1945 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments