Recenzie „Pledoarie pentru mami și tati” de Mirela Retegan

by | Aug 20, 2016 | Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PLEDOARIE PENTRU MAMI ȘI TATI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

pledoarie pentru mami și tati recenzieN-am mai pus de ceva vreme mâna pe o carte de genul ăsta scrisă de un autor român. Când am aflat de Pledoarie pentru mami și tati, am vrut tare mult să o citesc. Și deși ar părea ciudat ca o adolescentă de șaisprezece ani să citească ceva dedicat părinților în special, mi-a plăcut la nebunie Pledoarie pentru mami și tati. Pe Mirela Retegan am citit-o de multe ori în revista Avantaje, dar și pe blogul ei și cu siguranță o s-o mai citesc.

Pledoarie pentru mami și tati nu e o carte ușor de povestit. Nu-mi găsesc cuvintele care-ar trebui așternute pe hârtie pentru o astfel de lectură, atât de pură și originală, o carte care te transpune cu ușurință în pielea unui părinte singur. Pledoarie pentru mami și tati este o carte scrisă cu praf de stele, o carte ușor de citit și înțeles, pe care chiar o recomand tuturor.

Prin cartea de față am reușit, cred eu, să empatizez foarte bine cu părinții care își cresc copiii singuri. Sunt sigură că foarte mulți dintre noi îi judecă, întrebându-se, evident, de ce copilul n-are și o mamă, și un tată. Ei bine, Pledoarie pentru mami și tati m-a făcut mult mai solidară cu toți acești părinți, care, dintr-un motiv sau altul, își cresc singuri copilașii.

Când ni se spune un adevăr din ochii noștri curg lacrimi. Și indiferent dacă sunt lacrimi de tristețe sau lacrimi de fericire sunt lacrimi sănătoase. Lacrimile apar să curețe corneaa pentru a vedea lumea mai limpede. Adevărurile clarifică, adevărurile limpezesc.

Mi-a plăcut cum, în cartea Mirelei Retegan, copilul joacă rolul cel mai important și că ideea transmisă de lectură e una puternică și extrem de profundă. Copilul e copilul ambilor părinți, chiar dacă aceștia nu mai aparțin unul de celălalt.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mirela Retegan

Titlurile capitolelor sunt extrem de inspirate și sugestive, preferatul meu este Vreau aripi ușoare pentru îngerul meu. Mi-a plăcut tare mult că, deși Pledoarie pentru mami și tati este o carte non-ficțională, nu e greoaie și cu sute de termeni de specialitate, cum sunt cărțile de acest gen.

Pledoarie pentru mami și tati e un roman care m-a impresionat profund, o carte despre cum iubirea pentru propriul copil poate fi ridicată la rang de artă. O carte ușor de citit, un fenomen național care sunt sigură că va cuceri sute de inimi.

Zile senine 😀

Titlu: Pledoarie Pentru Mami și Tati
Autor: Mirela Retegan
An apariție : 2016
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Nr. Pagini: 206
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 20.08.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Pe Elisabeth Naughton am cunoscut-o prin intermediul seriei Casa Păcatelor. M-am îndrăgostit iremediabil de stilul ei de a scrie și am savurat fiecare carte din serie ca și cum ar fi fost ultima mea lectură. Urmează să scriu o recenzie și pentru această serie, însă...

Recenzie “181 de pagini cu povesti”

Recenzie “181 de pagini cu povesti”

Cum va spuneam și în alte recenzii la cărți cu povești, astăzi este foarte dificil să convingi nouă generație să citească o carte. Și asta nu doar datorită faptului că ei sunt mult mai atrași de imagini, de filme și de sunete decât de pagina clasică de hârtie a unei...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1991 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 151 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments