🔥 CARTEA POVESTIRILE UNUI VÂNĂTOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Povestirile unui vânător de Ivan Sergheevici Turgheniev“Povestirile unui vânător” este o carte de ficțiune scrisă de romancierul rus Ivan Sergheevici Turgheniev. Aceasta este una dintre primele sale opere majore și a fost publicată inițial în anul 1852. De fapt, se definește printr-o colecție de povestiri scurte bazate pe propriile observații din timpul partidelor de vânătoare.

Datorită acestui lucru, Turgheniev a aflat despre felul în care erau abuzați țăranii. Despre nedreptățile comise de sistemul rus care îi transforma în ceva mai mult decât sclavi. Se pare însă că această lucrare este doar o parte din opera sa în care se întâlnesc predominant observațiile lui legate de cei cu care intră în contact. Vei vedea despre ce vorbesc citind cartea “Povestirile unui vânător”.

“Povestirile unui vânător” are un total de 400 și ceva de pagini, incluzând 24 de povestiri cu tâlc

Se poate să le găsești în întregime într-o singură carte. Ori, dacă nu, va trebui să îți iei ambele volume în care se regăsesc în totalitate. Personajul principal închipuit de scriitorul rus este un vânător mereu aflat în căutare de noi aventuri. Urmărind fiare sau păsări sălbatice. Însă, după cum repede îți vei da seama, bărbatul nu este un simplu vânător împătimit de sânge. El este mai degrabă un vânător de oameni. În sensul că oriunde găsește personaje interesante și cu povești captivante, le culege și apoi le prezintă la rândul său.

Vânătorul are obiceiul de a povesti nenumărate istorisiri amuzante, dramatice sau cu inspirație mitologică. Inspirându-se pentru asta din poveștile de viață ale celor cu care se întâlnește. Un lucru interesant este dacă vrei să faci o comparație între acest om și vânătorii obișnuiți să toarne gogoși despre cele mai neobișnuite pățanii ale lor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ivan Sergheevici Turgheniev.

Personajul principal, și narator în același timp, al lui Turgheniev este vânător și povestitor al destinelor celorlalți oameni

Pentru el ce e mai plăcut este să relateze povești adevărate, dar nu mai puțin banale, despre traiul oamenilor din vremea aceea. Vănătorul are ca subiecte bărbați, copii, femei, fete sărace, prinți, țigani, vânători ca și el. Sau chiar evrei ori slugi ale celor mai nobili.

Datorită întâlnirilor întâmplătoare sau nu cu personajul povestitor, aceste categorii de oameni își dezvăluie destinele tragice sau hazlii. Povești autentice care ajung să te emoționeze sau să te revolte, în funcție de subiectul lor și de regulile acelei perioade de timp.

Cartea “Povestirile unui vânător” de Ivan Sergheevici Turgheniev m-a impresionat destul de mult, mai ales că eu sunt o fană a povestirilor scurte. Povestea fiecărui subiect în parte și miticul presărat de autor au făcut un mix bun. Și datorită acestui lucru, am mai citit de la scriitorul rus ceva. E vorba de cartea “Un cuib de nobili” a cărei recenzie se găsește tot pe Booknation.

🔥 CARTEA POVESTIRILE UNUI VÂNĂTOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Povestirile Unui Vânător
Autor: Ivan Sergheevici Turgheniev
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 444
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Publicată la 29.02.2020
Nota recenzorului: 9/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 545 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan