🔥 CARTEA POVESTIRILE UNUI VÂNĂTOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Ivan Sergheievici Turgheniev, autorul romanului Povestirile unui vânător, a fost un romanicier şi un dramaturg rus. Studiază istoria, literatura rusă şi psihologia la două univesităţi distincte. Apoi, devine celebru în 1852, prin intermediul acestei culegerii de povestiri.

Cartea este un volum de proză scurtă, dar care păstrează acelaşi povestitor pentru toate povestirile sale. Uneori, textele cuprind povestirea în ramă, ceea ce face puţin confuză relatarea evenimentelor.

,,Unul dintre cele mai de seamă foloase ale vânătorii, dragi cititori ai mei, este acela că te face să schimbi mereu locul, ceea ce pentru omul fără ocupație este cât se poate de plăcut.”

Naratorul-personaj, un om total diferit, vizitează diferiți oameni care au, la rândul lor, diferite caractere, calități și defecte. Se ascunde sub identitatea unui vânător, interesat de pradă, dar adevărata lui țintă sunt poveștile de viață. Astfel, îl putem numi un culegător al istoriilor despre destin.

Povestitorul este, de departe, impresionat de înfățișări. O caracteristică a acestei cărți sunt descrierile atât de personaje, cât și de locuri sau de momente în sine. De altfel, Ivan Turgheniev este cunoscut pentru realismul cu care redă personajele și viața la țară.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ivan Sergheievici Turgheniev.

,,Bătrânica nu a scos nicio vorbă cât a durat masa, nu a mâncat mai nimic, și nici pe mine nu am auzit să mă îndemne. Înfățișarea ei lăsa să se simtă o așteptare temătoare și lipsită de speranță, tristețea aceea bătrânească ce dă o dureroasă strângere de inimă celor ce o văd.”

În lungile sale plimbări, naratorul creat de Turgheniev, face orice pentru discuții cu noi persoane. Renunță să mai doarmă, trăiește alături de țărani și de copii lor sau se plimbă prin locuri total necunoscute.

,,Mergeam la pas şi, în scurt timp, a trebuit să mă adăpostesc: calul meu se împotmolea, iar eu nu mai vedem nimic. De bine-de rău, m-am adăpostit sub un tufiş mare.’’

🔥 CARTEA POVESTIRILE UNUI VÂNĂTOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Povestirile Unui Vânător
Autor: Ivan Sergheievici Turgheniev
An apariție : 2013
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 444
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Publicată la 15.04.2019
Nota recenzorului: 9/10
Irina Fodor
Autor: Irina Fodor
Irina e Redactor Activ
Redactor de 985 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Irina Fodor