Recenzie “Povestirile unui vânător” de Ivan Sergheievici Turgheniev

by | Apr 15, 2019 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVESTIRILE UNUI VÂNĂTOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Ivan Sergheievici Turgheniev, autorul romanului Povestirile unui vânător, a fost un romanicier şi un dramaturg rus. Studiază istoria, literatura rusă şi psihologia la două univesităţi distincte. Apoi, devine celebru în 1852, prin intermediul acestei culegerii de povestiri.

Cartea este un volum de proză scurtă, dar care păstrează acelaşi povestitor pentru toate povestirile sale. Uneori, textele cuprind povestirea în ramă, ceea ce face puţin confuză relatarea evenimentelor.

,,Unul dintre cele mai de seamă foloase ale vânătorii, dragi cititori ai mei, este acela că te face să schimbi mereu locul, ceea ce pentru omul fără ocupație este cât se poate de plăcut.”

Naratorul-personaj, un om total diferit, vizitează diferiți oameni care au, la rândul lor, diferite caractere, calități și defecte. Se ascunde sub identitatea unui vânător, interesat de pradă, dar adevărata lui țintă sunt poveștile de viață. Astfel, îl putem numi un culegător al istoriilor despre destin.

Povestitorul este, de departe, impresionat de înfățișări. O caracteristică a acestei cărți sunt descrierile atât de personaje, cât și de locuri sau de momente în sine. De altfel, Ivan Turgheniev este cunoscut pentru realismul cu care redă personajele și viața la țară.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Ivan Sergheievici Turgheniev

,,Bătrânica nu a scos nicio vorbă cât a durat masa, nu a mâncat mai nimic, și nici pe mine nu am auzit să mă îndemne. Înfățișarea ei lăsa să se simtă o așteptare temătoare și lipsită de speranță, tristețea aceea bătrânească ce dă o dureroasă strângere de inimă celor ce o văd.”

În lungile sale plimbări, naratorul creat de Turgheniev, face orice pentru discuții cu noi persoane. Renunță să mai doarmă, trăiește alături de țărani și de copii lor sau se plimbă prin locuri total necunoscute.

,,Mergeam la pas şi, în scurt timp, a trebuit să mă adăpostesc: calul meu se împotmolea, iar eu nu mai vedem nimic. De bine-de rău, m-am adăpostit sub un tufiş mare.’’

🔥 CARTEA POVESTIRILE UNUI VÂNĂTOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Povestirile Unui Vânător
Autor: Ivan Sergheievici Turgheniev
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 444
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Publicată la 15.04.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1224 zile și a scris până acum 75 articole. Se află pe poziția 17 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments