Recenzie ”Pretty Girls” de Karin Slaughter

by | Jun 11, 2021 | Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA PRETTY GIRLS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Ce pot să spun în apărarea mea? Sunt fan Will Trent așa că n-a fost dificil deloc să-mi doresc să mai citesc ceva scris de această autoare. Are mult potențial și are o afinitate aparte să construiască personaje ieșite din tipar, abuzate, traumatizate, distruse psihic, cu o grămadă de defecte, dar cu care empatizezi foarte ușor.

Cartea aceasta are un subiect greu de digerat, este violentă, brutală și crudă. Sunt scene care te îngrețoșează și te fac să te simți neputincios și jenat că aparții acestei specii. Pentru că e o carte care demonstrează, încă o dată dacă mai era nevoie, că omul este cel mai crud animal. De asemenea, personajul negativ este redat în așa fel încât stai și te întrebi ce l-ar putea opri pentru că ți-e aproape imposibil să vezi vreo cale de evadare din acest coșmar.

I told your father that Paul was like a hermit crab. They’re scavengers. They don’t have the ability to make their own shells, so they cast around until they find abandoned shells, and then they move in.

Pe scurt e vorba de cât de puțin cunoaștem oamenii de lângă noi și cât de ușor putem fi manipulați. Cât de naivă și de încrezătoare e firea umană și cât de ușor își poate răul face loc chiar și acolo unde nu vezi decât zâmbete și dragoste. De asemenea, putem vorbi și de cealaltă extremă. Cât de ușor poate interveni schimbarea când un om este împins la limita rezistenței și suportabilității.

Tu știi cu cine dormi în pat?

Trei surori, una căsătorită de mult timp cu un bărbat atent și iubitor, a doua – fostă dependentă de droguri, reabilitată, văduvă, cu un copil adolescent și a treia dispărută de mai bine de două decenii fără urme și fără explicații.

Este un thriller dark cu multe răsturnări de situație care te ține în priză până la sfârșit. Legăturile dintre personaje sunt dezvăluite puțin câte puțin și adevăratul caracter se schițează încet, reușind să te surprindă și pe ultima sută de metri cu schimbări uimitoare de atitudine și reacție.

Nu vreau să dau niciun fel de spoilere, dar sper că aveți stomacul tare pentru că o să vă trebuiască această trăsătură la unele capitole.

Autoare mizează pe ideea că orice ți-ar oferi viața, orice s-ar întâmplă, de orice ai fi convins și orice părere ai avea de cei din jurul rău, familia nu te abandonează niciodată. Oricât ai greși, oricât ai încerca să te îndepărtezi, familia este întotdeauna acolo când ai nevoie. Sau cel puțin așa ar trebui să fie.

De asemenea, niciodată să nu fii convins că poți cunoaște o persoană în totalitate. Întotdeauna există șansa să rămâi surprins, iar cruzimea, chiar și atunci când crezi că le-ai văzut și experimentat pe toate, nu are limite, mai ales dacă vorbim despre oameni.

Optimism is a sliver of glass in your heart.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PRETTY GIRLS?

Vezi toată lista de cărți scrise de Karin Slaughter sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PRETTY GIRLS CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Pretty Girls
Autor: Karin Slaughter
An apariție : 2015
Editura: WILLIAM MORROW
Nr. Pagini: 688
Limba: Engleză
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 11.06.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Midnight Blue” de L. J. Shen

Recenzie ”Midnight Blue” de L. J. Shen

A fost odată ca niciodată, un zeu rock care s-a îndrăgostit de o simplă muritoare. Trebuia sa fie usor. Eu aveam nevoie de bani. El avea nevoie de o dădacă, de cineva care să îl împiedice să tragă pe nas până la ultima suflare. Am fost aleasă special pentru el....

Recenzie “Ultima vară otrăvită” de Tony Mott

Recenzie “Ultima vară otrăvită” de Tony Mott

Cum va spuneam cărțile lui Tony Mott sunt o descoperire recentă pentru mine. Atât de recentă încât nu am reușit să pun mâna pe volumul doi al seriei Gigi Alexa dar m-am trezit cu ocazia de a citi volumul al treilea. În general nu prea îmi place să sar volumele pentru...

Recenzie „Întoarcerea” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Întoarcerea” de Jennifer L. Armentrout

-N-am mai avut niciodată ceva care să fie doar al meu, a spus el cu gura lipită de gura mea. Nimic care să fi fost vreodată doar pentru mine și pentru nimeni altcineva. N-am fost niciodată primul pentru cineva. M-a sărutat și apoi și-a înălțat capul. L-am privit în...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 890 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 4 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments