🔥 CARTEA THE GOOD DAUGHTER ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

“The Good Daughter” de Karin Slaughter este un thriller psihologic publicat în anul 2017. Este o carte ce îmbină la perfecție un caz de crimă cu sânge rece și povestea dramatică a unei familii de avocați a cărei viață este zdruncinată din temelii.

Nu am mai citit nimic de la Karin Slaughter până să dau de această carte de la ea. Mi-a recomandat-o și împrumutat-o o prietenă care fusese în America. Am înțeles că acolo autoarea este foarte populară și îndrăgită pentru bestsellerurile ei traduse în zeci de limbi străine. Este și de înțeles de ce are așa mare căutare pe acel continent, de vreme ce ea este americancă.

Deși cartea “The Good Daughter” este foarte voluminoasă, îți va veni ușor să o citești dacă ești captivat de genul thriller

Nu este greoaie, nu are un limbaj academic. Cu toate că fiind vorba de o familie ce lucrează în avocatură și care a absolvit Dreptul, vei întâlni tot felul de termeni de specialitate. Însă, având contextul potrivit, vei înțelege despre ce este vorba.

Personajele sunt complexe și captivante. Sunt foarte realiste și trăiesc asemenea nouă, oamenilor reali, momente emoționante, evenimente tragice și au amintiri răvășitoare. Planul narativ este complex. Asta pentru că romanul începe cu ceea ce s-a întâmplat în trecut cu familia Quinn și mai ales cu mama și cu cele două fiice. Așadar, mai întâi aflăm despre evenimentele din trecut și apoi aflăm care este viața familiei Quinn în prezent.

Dar aceste întâmplări dramatice din trecut ajung să fie scoase din nou la suprafață datorită unui moment violent din prezent. Și chiar dacă la început nici familia, nici cititorii odată cu ea nu vor reuși să vadă legătura dintre cele două, mai târziu totul se va lămuri. Iar secretele cele mai adânc tăinuite vor reieși la suprafață amenințând să ruineze din nou vieți.

Cu 28 de ani în urmă, viața liniștită a familiei surorilor Charlotte și Samantha Quinn a fost data peste cap de un eveniment tragic

O zi neagră care se vrea uitată pentru binele tuturor. Surorile Charlotte și Samantha sunt forțate să intre în pădure sub amenințarea armei celor doi atacatori care le-au omorât deja mama. Una dintre ele reușește să fugă pentru viața ei. Dar cealaltă este lăsată în urmă. Și sfârșește prin a fi împușcată și îngropată de vie.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Karin Slaughter.

Această zi oribilă îl lasă devastat pe tatăl familiei, avocatul apărării tuturor criminalilor din Pikeville, Rusty Quinn. Dar tocmai meseria lui care este urâtă de familiile victimelor din acest orășel îi aduce această năpastă asupra capului. Și o amenințare constantă. În plus, chiar Rusty Quinn era cel vizat de către cei doi atacatori de la ferma în care locuia familia. Dar în loc de uciderea lui pentru răzbunare, necazul a căzut pe capul soției și a celor două fete adolescente,

28 de ani după evenimentele tragice petrecute cu familia Quinn, Charlotte sau Charlie a călcat pe urmele tatălui său, devenind și ea avocată. O adevărată fată bună, care a rămas în același loc, alături de tatăl ei iubit. Samantha sau Sam locuiește și lucrează în New York, tot ca avocat, departe de tatăl și sora ei. În plus, nici nu țin legătura.

Atunci când un episod violent zguduie Pikeville din nou, o nouă tragedie traumatizează întreg orașul

Și Charlie este din nou atrasă într-un coșmar din care încearcă să iasă fără sechele. Ea nu numai că este martoră la scenă. Dar de asemenea acest eveniment îi eliberează niște amintiri din trecut. Amintiri pe care a încercat multă vreme să și le reprime spre binele ei.

Adevărul despre violența momentelor care au distrus familia Quinn în urmă cu 28 de ani stă să iasă la iveală. Din nou locuitorii Pikeville vor încerca să găseasă vinovați și să intre într-una dintre cele două tabere care au fost mereu contra. Cele două surori vor avea nevoie din nou una de alta pentru a supraviețui încă unui episod de coșmar.

Thrillerul “The Good Daughter” de Karin Slaughter este presărat cu suișuri și coborâșuri. Este o carte psihologică ce aduce emoții și amintiri în prim plan. O poveste de ficțiune dramatică ce te va zgudui și emoționa destul de tare.

🔥 CARTEA THE GOOD DAUGHTER ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: The Good Daughter
Autor: Karin Slaughter
An apariție : 2018
Editura: WILLIAM MORROW & COMPANY
Nr. Pagini: 656
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 8.10.2019
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 545 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan