Recenzie „Primul apostol” de James Becker

Titlu: Primul Apostol
Autor: James Becker
An apariție : 2012
Editura: RAO
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Andreea Corneanu
Publicată la 20.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Primul apostol” de James Becker
Acordă o notă

Primul apostol începe cu un prolog care ne duce la începuturile creștinătății, în secolul I d.Hr., atunci când evreii erau crucificați, iar trădările și luptele interne pentru conducerea Imperiului Roman erau la ordinea zilei. Apoi, autorul James Becker, ne readuce în vremurile noastre, într-o vilă veche de 600 de ani din Roma, unde o englezoaică este găsită moartă.

Ceea ce pare a fi un accident tragic se dovedește a fi de o crimă îngrozitoare. Soțul lui Jackie și prietenul lui cel mai bun, detectivul Bronson, au venit din Londra pentru funeralii. Ei descoperă o inscripție în latină pe o bucată de zid de deasupra șemineului: „Aici se odihnesc cei mincinoși”.

Aceeași inscripție a fost găsită și de Jackie, care a încercat să o traducă. Cei doi încep să urmeze indiciile care speră să îi conducă la adevăratul motiv pentru care a murit femeia. Însă, drumul se dovedește extrem de periculos pentru toți cei implicați.

Bronson apelează la fosta lui soție, Angela, care lucra la British Museum din Londra. În drumul lor prin Europa, găsesc alte indicii care îi duc tot mai aproape de descoperirea unui secret ascuns de secole – un codex.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de James Becker.

Pe urmele lor se află o organizație mafiotă angajată de Vatican, care dorește cu orice preț să distrugă codexul ce va zgudui din temelii fundațiile credinței creștine dacă va fi făcut public.

Mi-a plăcut faptul că la sfârșitul cărții, în nota autorului, se găsesc informații reale care explică bazele ficționale ale romanului și prezintă evenimente sângeroase care arată cât de departe poate ajunge Biserica în numele credinței.

Povestea ne duce în urmă cu mii de ani, în perioada în care a trăit Iisus. Ce s-a întâmplat atunci? Cât este adevăr și câtă ficțiune în mitul lui Hristos? De ce a devenit creștinismul o religie atât de populară într-un timp atât de scurt? Care sunt adevăratele lui fundații? Cine sunt „cei mincinoși”?

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.