Recenzie „Primul apostol” de James Becker

de | sept. 20, 2017 | Ficțiune, Recenzii cărți

Primul apostol începe cu un prolog care ne duce la începuturile creștinătății, în secolul I d.Hr., atunci când evreii erau crucificați, iar trădările și luptele interne pentru conducerea Imperiului Roman erau la ordinea zilei. Apoi, autorul James Becker, ne readuce în vremurile noastre, într-o vilă veche de 600 de ani din Roma, unde o englezoaică este găsită moartă.

Ceea ce pare a fi un accident tragic se dovedește a fi de o crimă îngrozitoare. Soțul lui Jackie și prietenul lui cel mai bun, detectivul Bronson, au venit din Londra pentru funeralii. Ei descoperă o inscripție în latină pe o bucată de zid de deasupra șemineului: „Aici se odihnesc cei mincinoși”.

Aceeași inscripție a fost găsită și de Jackie, care a încercat să o traducă. Cei doi încep să urmeze indiciile care speră să îi conducă la adevăratul motiv pentru care a murit femeia. Însă, drumul se dovedește extrem de periculos pentru toți cei implicați.

Bronson apelează la fosta lui soție, Angela, care lucra la British Museum din Londra. În drumul lor prin Europa, găsesc alte indicii care îi duc tot mai aproape de descoperirea unui secret ascuns de secole – un codex.

Pe urmele lor se află o organizație mafiotă angajată de Vatican, care dorește cu orice preț să distrugă codexul ce va zgudui din temelii fundațiile credinței creștine dacă va fi făcut public.

Mi-a plăcut faptul că la sfârșitul cărții, în nota autorului, se găsesc informații reale care explică bazele ficționale ale romanului și prezintă evenimente sângeroase care arată cât de departe poate ajunge Biserica în numele credinței.

Povestea ne duce în urmă cu mii de ani, în perioada în care a trăit Iisus. Ce s-a întâmplat atunci? Cât este adevăr și câtă ficțiune în mitul lui Hristos? De ce a devenit creștinismul o religie atât de populară într-un timp atât de scurt? Care sunt adevăratele lui fundații? Cine sunt „cei mincinoși”?

Titlu: PRIMUL APOSTOL
Autor: James Becker
An apariție : 2012
Editura: RAO
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1135

Alte recenzii de la James Becker:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Corneanu a fost redactor Booknation.ro și a scris 12 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Corneanu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments