Recenzie: ”Prințesa mecanică” de Cassandra Clare

de | iun. 27, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA PRINȚESA MECANICĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Prințesa mecanică” încheie o serie excepțională care lasă în urma sa un val de emoții copleșitoare.

În acest volum se continuă povestea celor trei personaje principale și ies la iveală informațiile de care mai aveam nevoie pentru a pune ”cap la cap„ ultimele piese din puzzle.

Acțiunea continuă în același stil, la fel de alert, iar personajele luptă pentru propria viață, pentru dorințele pe care le au și pentru bunăstarea celor pe care îi iubesc.

Tessa află adevărul despre natura sa, iar cei doi băieți sunt uniți prin legământ au parte de multe greutăți pe care trebuie să le înfrunte, de data aceasta singuri, legătura de parabati fiind distrusă. Suspansul se ridică la un nivel înalt, ținându-ne cu sufletul la gură.

Cassandra nu a creat doar o serie fascinantă, ci a pus bazele unei noi lumi, unor noi oameni care au ”trăit” cu adevărat în sufletele ei și vor continua să trăiască și în sufletele noastre.

Tessa, Will și Jem au avut o poveste diferită, plină de peripeții, de durere și iubire. Legătura atipică dintre cei trei le-au oferit puterea de a se ridica după fiecare eșec. Atunci când alternativele nu au mai apărut, singura soluție pe care au avut-o a fost ”abandonul”, dar nici acesta nu a venit la pachet cu uitarea.

Timpul a continuat să-și pună amprenta asupra sufletului plin de cicatrici al Tessei, lăsând-o pradă durerii și agoniei. Pierderea suferită nu s-a diminuat, ci a ”obligat-o” să se maturizeze.

A doua jumătate a lecturii a fost încărcată de emoții pe care cuvintele nu le pot descrie, durerea s-a îmbinat cu iubirea, suferința cu plăcerea, bucuria cu tristețea. Tessa nu a reușit niciodată să se înțeleagă pe deplin, dar un lucru a fost sigur, i-a iubit pe cei doi băieți mai mult decât și-a iubit propria viață, fiind pregătită în orice moment să se sacrifice pentru ei. Relația celor trei a fost una diferită, în care sentimentele au fost exploatate la cel mai înalt nivel, iar iubirea a triumfat în ciuda timpului.

Cassandra a creat o lume imprevizibilă, plină de magie, în care misterul este la el acasă, iar personajele sunt atât de bine conturate, încât depășesc cu mult conceptul unui ”simplu personaj”. Fiecare este bine definit, având un stil unic prin care se remarcă. Întreaga acțiune a cărții este elaborată într-un mod propriu, unde fiecare detaliu este important pentru a ajunge la deznodământul mult așteptat.

Chiar dacă este o carte de ficțiune, personajele sunt puse în situații complexe, unde rațiunea și modul de a acționa scot în evidență personalitățile și caracterele acestora.

Așa cum spune Will, pentru a ști ce decizie să iei este suficient să te gândești cum ar acționa personajul dintr-o carte. 🙂

”Suntem pulbere și umbre”.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PRINȚESA MECANICĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Cassandra Clare sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PRINȚESA MECANICĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Prințesa Mecanică
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2015
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 27.06.2019
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Încă de când notam impresiile pe care mi le-am format în urma lecturii primului volum, gândul meu era doar la Te doresc. De ce? E simplu. E povestea cuplului meu preferat întâlnit pe parcursul acestei serii și abia așteptam să vă vorbesc despre el. În plus, e una...

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Cyrill a fost adoptat la frageda vârstă de 3 zile de o familie înstărită. A dobândit un nume, dar nu și un tată și o mamă. Cei care l-au adoptat au un comportament și un stil de viață foarte excentric. Mama scrie, dar nu-și dorește celebritatea și urăște ca romanele...

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Mici, nevinovate sau mari și gogonate - minciunile sunt o parte indispensabilă a existenței umane. Conform psihologilor, oamenii sunt învățați să mintă încă din copilărie. Uneori fiind constrânși de circumstanțe să recurgă la acest lucru, alteori din dorința de a fi...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 1161 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments