Recenzie “Prințul nemilos” de Holly Black

Titlu: Prințul Nemilos
Autor: Holly Black
An apariție : 2018
Editura: Storia Books
Nr. Pagini: 423
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Recenzie de Andreea Puf
Publicată la 25.11.2018
Nota recenzorului: 9/10

🔥 CARTEA PRINȚUL NEMILOS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Holly Black este o cunoscută autoare americană de literatură pentru copii și adolescenți.

La noi au apărut la editura Rao seria Cronicile Spiderwick scrisă împreună cu Tony DiTerlizzi și trilogia Ținutul fierului, iar la Corint Junior seria Magisterium împreună cu Cassandra Clare. “Prințul nemilos” este primul volum din ce mai nouă serie de cărți a autoarei și a fost tradus în limba română la editura Storia anul acesta.

Povestea o are în centrul acțiunii pe Jude, o adolescentă ce în urmă cu zece ani a fost smulsă într-un mod brutal din propriul cămin împreună cu surorile ei și dusă într-un tărâm magic, pentru a trăi în casa ucigașului părinților ei. Acum dupa atâta vreme tot ce își dorește este să-și găsească un loc în lumea fascinantă, dar în același timp crudă a zânelor.

Trebuie să menționez că nu cunoșteam prea multe despre carte sau stilul autoarei atunci când am început lectura, tot ce am știut a fost că este o poveste despre zâne, o poveste așa cum nu am mai citit.

Primele 100 – 150 de pagini nu m-au impresionat, ba chiar mi s-au părut ușor plictisitoare. Acțiunea a fost puțin prea lentă pentru gustul meu, însă mai târziu a devenit, treptat din ce în ce mai interesantă.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Holly Black.

Despre stilui de scriere nu pot spune decât că este unul foarte izbutit. Acțiunea se desfășoară gradual, nimic nu este pripit, totul păstrează măsura.

Personajele sunt bine creionate, interesante, complexe, originale. Poate că nu sunt niște modele demne de urmat. Nu sunt pline de calități, chiar din contră sunt vicioase, dure, crude, dar în același timp puternice și gata să lupte până la capăt pentru a-și face loc în lumea lor.

În esență povestea te duce cu gândul la lumea de basm a fraților Grimm, însă nu la universul acela magic, feeric, ci la unul întunecat, terifiant.

Recomand cartea iubitorilor de literatură fantastică și celor ce doresc să încerce ceva original.

🔥 CARTEA PRINȚUL NEMILOS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Personaje elaborate, bine dezvoltate, relații interesante între acestea.

Aspecte Negative:

Prima parte puțin cam lentă, ușor plictisitoare.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.