Recenzie “Privighetoarea” de Kristin Hannah

by | Aug 1, 2017 | Beletristică, Cultură Generală, Dragoste, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PRIVIGHETOAREA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

N-am fost pasionată de istorie, deși am luat peste 9 la examenul de capacitate  long time ago… însă Privighetoarea de Kristin Hannah m-a captivat.

Am trăit cu sufletul la gură alături de cele 2 eroine o parte din cel de-al doilea război mondial: durere, suferință, iubire, neputință, supunere, dorința de nu a sta cu mainile în sân, foamete, lagăre, luptă și într-un final acceptare.

Razboiul schimbă oameni.

Îi voi spune, în sfârşit, fiului meu povestea vieţii mele. Amintirile vor fi dureroase, dar voi avea si momente de bucurie.

-O să-mi dezvălui totul?

-Aproape totul, ii zâmbesc eu. O franţuzoaică trebuie să aibă mereu secretele ei.

Şi chiar am de gând să păstrez un lucru secret.

Le surâd celor doi băieţi ai mei care ar fi trebuit să îmi sfâşie inima, dar care, cumva m-au salvat, fiecare în felul lui. Datorită lor ştiu acum ce contează cu adevărat: nu ceea ce am pierdut, ci amintirile.

Căci rănile se vindecă. Iubirea dăinuie.

Noi oamenii rămânem.

Povestea a două surori Vianne şi Isabelle, două firi diferite care nu simt şi nu trec la fel prin cel de-al doilea război mondial.

Vianne liniştită şi supusă, rămâne singură cu fiica ei, deoarece soţul ii pleacă pe front. Ea nu crede că naziştii vor invada Franţa.

Este pusă în faţa cruntului adevăr când va fi nevoită să locuiască sub acelaşi acoperiş cu inamicul. Foametea şi dorul de soţul ei nu o doboară, devine puternică pentru fetiţa ei şi pentru prietena ei căreia îi va creşte copilul dar suferinţele ei nu se vor opri aici.

Isabelle fire rebelă, nu suportă să stea cu mâinile în sân, să nu facă nimic pentru ţara ei aflată în plin război.

Riscă tot pentru a se simţi utilă în război şi devine o mare eroină sub pseudonimul Privighetoarea. Trăieşte o frumoasă poveste de dragoste, mereu pe fugă, alaturi de Gaëton.

-Eşti inocentă… E război. Eu sunt un infractor. Câte motive să-ţi mai dau să stai departe de mine?

Dar erau argumente dintr-o altă lume.

-Dacă vremurile ar fi fost altele, ai fi alergat după mine, zise ea. Iar eu te-aş fi făcut să te străduieşti mult şi bine ca să ajungi să mă vezi goală. Dar acum nu avem timp de aşa ceva, nu?

Acesta fuse mereu adevărul în ceea ce îi privea: nu aveau timp. Nu se puteau bucura şi îndrăgosti, nu se puteau căsători, nu puteau avea copii. Poate pentru ei nici ziua de mâine n-avea să mai existe.

Cea mai frumoasă carte ancorată în istorie pe care am citit-o anul acesta.

Lectură plăcută !!!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PRIVIGHETOAREA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Kristin Hannah sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PRIVIGHETOAREA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Privighetoarea
Autor: Kristin Hannah
An apariție : 2016
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 476
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 1.08.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Clubul crimelor de joi” de Richard Osman

Recenzie ”Clubul crimelor de joi” de Richard Osman

Pentru că sunt naționalistă și promovez autorii români de câte ori am ocazia, ăia puțini care îmi par mie că merită, vă recomand cartea asta dacă sunteți fani ai seriei Melania scrisă de draga noastră Rodica Ojog-Brașoveanu. Fac asta pentru că eu am regăsit-o pe...

Recenzie “Prieten imaginar” de Stephen Chbosky

Recenzie “Prieten imaginar” de Stephen Chbosky

Care sunt cele două tipuri de oameni ce văd lucruri ce nu există, Kate? Vizionarii și psihopații. Cartea este un thriller întunecat, cu multe elemente horror, ce propune o viziune apocaliptică asupra noțiunii de lume, care desface binele și răul în două jumătăți,...

Recenzie ”După șapte ani” de Guillaume Musso

Recenzie ”După șapte ani” de Guillaume Musso

Sebastian, un lutier dintr-o familie din New York o întâlnește pe Nikki, o artistă liberă care îi fură mințile, iar dragostea lor este atât de profundă și de frumoasă, așa cum este iubirea pe care o întâlnești o singură dată în viață. Mulți ani mai târziu, cei doi...

0 0 vote
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 1415 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments