Recenzie „Privilegiul” de Zoey Dean

by | Jun 30, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PRIVILEGIUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

O carte ca Privilegiul de Zoey Dean este lectura perfectă pentru tren, plajă sau acasă, într-o zi de ploaie. Cele mai bine de 300 de pagini nu o fac greu de citit, din contră. Eu nu am putut să o las din mână. Este relaxantă și amuzantă, în același timp, dar nu lipsită de momente mai puțin plăcute. Așa este și viața, un carusel de fericire, tristețe, succesuri și eșecuri. Iar lectura acestei cărți îți poate aduce zâmbetul pe buze.

Exact așa este viața lui Megan Smith, care ia o întorsătură neașteptată. Este o femeie inteligentă, dat fiind faptul că a absolvit Universitatea Yale, cu planuri mărețe. Dar viața ei este dată peste cap atunci când este concediată de la tabloidul la care lucra. Și cu o grămadă de datorii pe capul ei! Dar nu totul este atât de negru, până la urmă. I se oferă șansa de a fi meditatoarea gemenelor Baker, care nu se remarcă deloc prin inteligență și rezultate academice mari.

Viața gemenelor se învârte în jurul multor lucruri: petreceri, băieți, cumpărături și răsfăț. Dar nu se învârte deloc în jurul școlii, iar acest lucru îi îngreunează viața lui Megan la maxim. Cum să le trezească ea interesul pentru algebră când ele nici nu-i acordă atenție? Lumea oamenilor bogați îi este cu totul străină și de neînțeles. Pare că doar fițele și banii pot defini această lume superficială. Însă aparențele înșală de multe ori în viață, nu-i așa? Pentru orice lucru există o soluție, chiar și atunci când totul pare imposibil și lipsit de sens.

Soluția pe care o găsește Megan este reinventarea. Pentru a fi apreciată sau măcar luată în seamă de gemene, trebuie să pătrundă în lumea lor. Cum altfel? Purtându-se ea însăși ca o fată de bani gata. Dacă va deveni distractivă și mereu aranjată, poate că va obține cea mai mică doză de atenție din partea lor. Și nu s-a înșelat – reușește să se integreze ușor în lumea lor, iar ele încep să-i dea ei lecții.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Zoey Dean

Dacă vor reuși cele trei fete să colaboreze, dacă planul lui Megan va avea un bun sfârșit sau dacă viața ei va reintra pe un făgaș normal, aflați doar din acest ChickLit plin de umor, potrivit pentru a ieși din cotidian.

 

🔥 CARTEA PRIVILEGIUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Privilegiul
Autor: Zoey Dean
An apariție : 2012
Editura: LED
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 341 zile și a scris până acum 42 articole. Se află pe poziția 27 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments