Recenzie ” Rasiștii” de Kunal Basu

de | oct. 14, 2017 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA RASIȘTII ARE REDUCERE PE:

După cum v-ați dat probabil seama din titlu, această carte ne prezintă o poveste cutremurătoare despre rasism și despre rivalitate.

Subiectul ales în prim plan , cel despre rasism , este evidențiat deseori în viețile noastre de zi cu zi , deoarece fiecare dintre noi tinde spre a judeca alte persoane fără ca măcar să le cunoască. Cartea prezintă acestă tema doar că într-o manieră mult mai profundă.

Povestea pune în evidență 2 personaje antitetice, între care se conturează o ură specifică acelui timp, o ură a rivalităţii a două popoare, Anglia și Franța. Astfel, cei doi oameni de ştiinţă , Bates şi Belavoix  simt nevoia să demonstreze că unul dintre ei se află pe primul loc , doar că amândoi îşi  doresc   o faimă cât mai glorioasă și de aceea cad în această rivalitate, fără să aibă o cale de izbăvire.

Asistăm la conturarea unor personaje foarte interesante și misterioase aşa precum este Bates, marele craniolog care are o colecţie foarte atipică, aş spune, o colecţie de cranii adunate de-a lungul timpului de la diferite popoare.

Dacă îți place recenzia cărții RASIȘTII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Kunal Basu

Astfel , din ambiția prostească a celor două personaje, ia naștere un experiment, în care doi copiii, total nevinovați sunt crescuți în sălbăticie , fără dragoste , fără protecție și sprijin, doar în numele științei , care dorea să demonstreze superioritatea rasială.

-Câţi îngeri vrei să danseze pe vârful acului pentru tine?

Copiii sunt supuși unor măsurători periodice , iar experimentul continuă pe parcursul mai multor ani , ani presărați cu numeroase întâmplări și cu situații ieșite de sub control, care vor duce la un rezultat surprinzător al experimentului.

Stilul scriitorului este unul lejer , combinat pe alocuri cu descrieri interesante și care reușește să creeze personaje cu profunde caractere psihologice, numai bun de citit într-o după-amiază liberă.

Testul superiorităţii rasiale nu implică crima. Superiorul nu trebuie să-l anihileze pe inferior,deşi trebuie să recunosc că unii membrii ai rasei noastre au comis astfel de crime. Superioritatea rasială implică mai mult decât puterea de a-i distruge pe ceilalţi.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RASIȘTII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: RASIȘTII
Autor: Kunal Basu
An apariție : 2006
Editura: MINERVA
Nr. Pagini: 441
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1170

Alte recenzii de la Kunal Basu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recunosc, am vrut să-i adaug culoare acestei coperți, nu-s amatoarea coperților alb-negru, dar... Liliana Corobca a îndrăznit să se împartă cu cele mai colorate idei din imaginația sa. Scurte, unele au legături pe pagini diferite, iar acest lucru poate să deruteze...

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Adèle are o problemă. Este căsătorită cu Richard, are un fiu minunat și se culcă cu Xavier. Și ea nu se poate opri. Pe măsură ce dependența de sex a lui Adèle o duce mai departe în gaura iepurelui, ea va face tot ce poate pentru a-și ascunde acțiunile de soțul și...

0 0 votes
Article Rating
Maria Vulpe este redactor Booknation.ro de 2076 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria Vulpe aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments