Recenzie: “Razboiul Vrajitoarelor” de Sibeal Pound

by | Oct 20, 2020 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

🔥 CARTEA RAZBOIUL VRAJITOARELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Războiul Vrăjitoarelor este primul volum din seria pentru copii și adolescenți scris de autoarea Sibeal Pounder. Până să se dedice, cărților pentru copii, autoarea a scris pentru mai multe publicații de succes precum: The Guardian, Vogue.com, The Financial Times.

Seria Războiul Vrăjitoarelor este seria de debut a autoarei și s-a dovedit a fi un adevărat succes literar. Cărțile au fost traduse în zece limbi până în momentul de față. Seria conține șase cărți, din care în limba română sunt traduse numai patru. Primele patru cărți din serie sunt: Războiul Vrăjitoarelor, Rocada Vrăjitoarelor, Ceasul Vrăjitoarelor și Greșeala Vrăjitoarelor. Pe piața literară din țară noastră sunt disponibile și ultimele două volume ale seriei, doar că în limba engleză: Witch Tricks, Witch Snitch.

Războiul Vrăjitoarelor – despre ce-i vorba

Războiul Vrăjitoarelor este o carte amuzantă pentru copii și adolescenți, a cărui acțiune se desfășoară în Ținutul Chiuvetariei numit Ritzy City. Zâna Fran apare în casa personajului principal Tiga Nusovtorov Jarazare încercând să o convingă că este o vrăjitoare. Tiga este o fetiță de nouă ani care locuiește cu o bătrână răutăcioasă pe nume doamna Heks. Așa că nu are nici o remușcare în a participa la aventura  propusă de  zână. Fran o conduce pe Tiga prin conducte în Ritzy City unde urmează să aibă loc o competiție a vrăjitoarelor care da și titlul cărții.

În Ritzy City, Tiga are parte de o mulțime de aventuri. Își face o mulțime de prieteni  precum: Peggy, Fluffanora, Aggie Hoof, Zână Donna, Millbug-Mae și Patty Pigeon. Dar își face și dușmani precum Felicity Bat.

Războiul Vrăjitoarelor- impresii personale

Cartea este simpatică, amuzantă și plăcut ilustrată. Imaginile te ajută să  vizualizezi mai ușor personajele. De asemeni, în carte găsim și o harta care ne ajută să ne imaginăm mai bine fabuloasele locații din Ritzy City în care se desfășoară acțiunea romanului. Este o carte despre auto cunoaștere și despre valorificarea propriilor resurse. Apreciez faptul că Războiul Vrăjitoarelor, nu prezintă o lupta pe viață și pe moarte, nu este o carte violență. Este mai mult bazată pe rezolvarea unor enigme și descoperirea de indicii.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Sibeal Pounder

Cartea este recomandată copiilor cu vîrste cuprinse între 8-12 ani, motiv pentu care consider că se potrivește foarte bine și adolescenților, mai ales că în zilele noastre pre-adolescența își face simțită prezența tot mai devreme. Este o bună recomandare pentru tinerii amatori de literatură fantasy dar și pentru iubitorii de povești cu  vrăjitoare.

Au fost momente când povestea mi-a amintit de acțiunea romanelor din seria Harry Potter dar au fost și momente când mi-a amintit de trilogia Jocurile Foamei. Spun asta pentru că felul cum Tiga află că este vrăjitoare mi se pare similar cu felul în care Harry Potter este anunțat de uriașul Hagrid că urmează să învețe la o școală de vrăjitori. În aceeași măsură competiția televizată a vrăjitoarelor îmi aduce aminte de evenimentele din Jocurile Foamei.

Cu toate acestea romanul de debut al autoarei Sibeal Pounder este o carte originală, antrenantă și o lectură plăcută. Categoric nu este preferată mea dar sunt convinsă că și-a găsit o mulțime de fani de-a lungul timpului, mai ales în categoria domnișoarelor iubitoare de modă.

Titlu: Razboiul Vrajitoarelor
Autor: Sibeal Pounder
An apariție : 2016
Editura: CORINT JUNIOR
Nr. Pagini: 271
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 20.10.2020
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Pozitive:

Mi-a placut spiritul de aventura al cartii, suspansul pe care il intalnesti la fiecare pagina si prietenia care se leaga intre vrajitoare si zane pe intreg parcursul cartii. Este o carte pe care o recomand copiilor si adolescentilor deopotriva.

Aspecte Negative:

Mi-as fi dorit sa contina mai mult mister, sa te duca putin in zona cartilor politiste. Atunci ar fi fost o carte de nota zece.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 789 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 25 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments