Recenzie „Răzbunare mortală” de Jared Cade

de | oct. 29, 2021 | Ficțiune, Mister, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA RĂZBUNARE MORTALĂ ARE REDUCERE PE:


„Răzbunare mortală” de Jared Cade – o carte care m-a dezamăgit

Romanul „Răzbunare mortală” m-a dezamăgit profund! Titlul, coperta, descrierea cărții – toate astea promiteau ceva drăguț, pe gustul meu… însă m-am înșelat.

Cel mai tare mă deranjează comparația cărții cu stilul Agathei Christie. A vrut el – autorul – să facă ceva asemănător, dar a ieșit un ghiveci din toate punctele de vedere. Da, ideea este bună! Și doar atât!

Cartea este lipsită de acțiune propriu-zisă. Tot ce e interesant în poveste, am aflat din conversațiile personajelor. Să zicem că ăsta ar fi un stil nou cu care eu nu rezonez deloc. Dar pe tot parcursul citirii, am avut impresia că toată povestea este discutată de două persoane care s-au întâlnit întâmplător pe stradă.

Dacă îți place recenzia cărții RĂZBUNARE MORTALĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jared Cade

Dialogurile sunt construite superficial – forțate, haotice, pe alocuri lipsite de logică. Este posibil ca asta să fi rezultat în urma traducerii destul de aiurea. Chiar și așa, discuțiile din situațiile în care sunt transpuse personajele, lasă mult de dorit.

Dialoguri superficiale

*Spre exemplu cei 3 frați: Madison, Charlene și Tyler – indiferent de problema pe care o au, replicile lor par infantile, tachinări lipsite de sentimente.

*Madison și soțul ei, Gregory – adesea aveam impresia că Madison e psihologul și Gregory pacientul. Nu am simțit nici măcar o clipă o conexiune între cei doi.

*Gregory și fratele lui, Rex – în toată cartea am avut sentimentul că cei doi sunt niște țânci abia trecuți de grădiniță. Și nu glumesc. Schimb de replici puerile, neverosimile… și mă opresc aici.

*Victoria și Elaine – efectiv două femei bârfitoare care se cred Sherlock Holmes. Le sunt datoare pentru faptul că datorită lor am aflat și eu ce s-a întâmplat în carte.

Per total, romanul nu este unul foarte reușit. Nu se transmite nimic, nu poți empatiza cu cineva, nu se simt trăirile celor implicați, nici măcar atunci când încep să le moară membri din familie.

Romanul „Răzbunare mortală” de Jared Cade – scurt sinopsis

Madison moștenește afacerea familiei după moartea tatălui. Asta provoacă intrigi între ea și frații ei. Se mărită în secret cu Gregory ca apoi să afle că soțul ei este altfel decât credea că este.

Apare și fratele lui Gregory, Rex, care complică și mai mult situația. Acesta este sărac, lucrează ca dulgher, este plin de datorii, dar își permite menajeră și avocați! care să îl reprezinte. Câțiva sunt uciși și fiecare dintre cei rămași ajunge pe lista suspecților. Cei doi detectivi care se ocupă de caz par scoși din bancurile cu polițiști. Unul dintre ei sugerează la un moment dat să aresteze un posibil martor doar pentru că nu s-a uitat la ceas atunci când a auzit motorul vehiculului cu care s-a deplasat posibilul criminal. Acesta din urmă nu a reprezentat o surpriză pentru mine. L-am bănuit la un moment dat.

Cu toate astea, romanul „Răzbunare mortală” cuprinde și scene care m-au surprins. Nu m-am așteptat să moară o anumită persoană și nicidecum nu aș fi crezut că cei doi frați pot colabora în vreun fel.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RĂZBUNARE MORTALĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Răzbunare Mortală
Autor: Jared Cade
An apariție : 2014
Editura: RAO
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 5 / 10
Vizualizari recenzie: 400

Alte recenzii de la Jared Cade :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 407 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments