Recenzie „Recviem pentru un asasin” Monica Ramirez

de | dec. 6, 2021 | Carti de suflet, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA RECVIEM PENTRU UN ASASIN ARE REDUCERE PE:

Recviem pentru un asasin este apogeul acestei serii. Este cartea care incheie seria și o încheie într-un mod total neașteptat!

Răsturnări de situație uluitoare

Am plâns! Doamne cât am plâns la cartea asta! Dar am și râs… m-am șocat… m-am bulversat! Fiecare volum a adus ceva inedit în poveste. Fiecare roman m-a uimit prin intensitatea și continuitatea acțiunii într-un mod nemaiîntâlnit. Dar Recviem pentru un asasin a fost cu mult peste așteptările mele!

Din volumul cinci știam deja alegerea Alinei și a lui Marius. Cartea aceasta ne oferă un strop din fericirea celor doi. Nici o clipă nu m-am gândit că urma să fac față unor răsturnări de situație consecutive, năucitoare. Bănuiam că acel frumos avea să sfârșească brutal, dar într-un alt scenariu.

Alex. Din nou prezent activ în toată acțiunea. Apar fragmente din viața lui care m-au uimit. Elite e în cădere liberă. CIA joacă pe mai multe fronturi. Nu mai știam în cine să cred și în cine nu.

Lucrurile nu sunt ceea ce par!

Marius. Of! Și atât! Nu prea vreau să vorbesc despre el. A avut momentul lui în această serie. A făcut parte din viața Alinei. A schimbat-o. A iubit-o. A susținut-o.

Apar personaje noi care, inițial, nu par să aibă prea mare importanță, ca apoi, brusc, să devină miezul problemelor.

Recviem pentru un asasin – Citate preferate

Am adorat fragmente întregi din carte! Atât de subtil îmi oferă autoarea mesaje pe care să mi le pot însuși! Nu te aștepți să găsești asta într-o carte de acțiune, despre spionaj și crime pe bandă rulantă. Normalități pentru unii! Dar ce este normalitatea?

Normalitatea se atinge cu pași mărunți. Nu te strădui prea tare dacă nu vrei să atragi atenția. Începe cu lucrurile simple, restul se completează pe parcurs. De fapt, e foarte simplu; caută tiparele și adaptează-te la ele.

Normalitatea înseamnă să te îmbraci cu hainele cumpărate special pentru muncă și să stai ore întregi în trafic într-o mașină la care încă plătești ratele lunare pentru a ajunge la un serviciu de care ai nevoie ca să poți plăti hainele, mașina și casa pe care o lași goală toată ziua ca să-ți poți permite să locuiești în ea. Oamenii normali au o anumită vocație ce nu include lichidarea băieților răi.

Normalitatea necesită o doză bună de spontaneitate. Nu-ți f ie frică să asculți de instincte și emoții. Există momente în care prudența îți impune limite inutile. Normalitatea e imprevizibilă, cu bune și cu rele. Nu există certitudini, indiferent cât ai fi de pregătit. Comportă-te cu naturalețe. De obicei, lucrurile se rezolvă de la sine. Alina oftă. Poate chiar era atât de simplu. Simplu precum respirația, cel mai normal lucru din lume.

Și-a dorit mereu să creadă că așa ceva ar fi posibil. Timp… nu avem niciodată suficient. Regrete… mereu mult prea multe. Minciuni… suficient cât să-mi ajungă pentru încă o viață. Dar am făcut mereu ceea ce-am crezut că e mai bine. Măcar asta nu-mi pot reproșa.

În lista autorilor preferați!

Monica Ramirez m-a încântat cu seria aceasta! A fost mai mult decât delicioasă. A meritat fiecare minut, ora, noapte pe care le-am petrecut citindu-i cărțile! Monica Ramirez m-a cucerit fără doar și poate!

O autoare care a uitat să mai măsoare ingredientele pe care le-a presărat în aceste romane. A pus din suflet suspans și acțiune, adrenalină, mister și un praf de umor. Crime, cazuri, misiuni… pur si simplu uiți să mai respiri! Felicitări, dragă Monica! Aștept cu nerăbdare să mai citesc cărți scrise de tine!

 

 

Ți-a plăcut recenzia cărții RECVIEM PENTRU UN ASASIN?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Monica Ramirez

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RECVIEM PENTRU UN ASASIN CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Recviem Pentru Un Asasin
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2019
Editura: UP
Nr. Pagini: 456
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 207

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Pe contrasens” de Oleg Serebrian

Recenzie “Pe contrasens” de Oleg Serebrian

Am așteptat apariția acestei cărți cu sufletul la gură așa cum am fost impresionată de celelalte două cărți din trilogie “Cântecul mării” și “Woldemar”. Aici îl întâlnim pe Woldemar Skawronski la maturitate. El pornește într-o călătorie expediție în care are ca scop...

Recenzie “Woldemar” de Oleg Serebrian

Recenzie “Woldemar” de Oleg Serebrian

L-am descoperit pe Oleg Serebrian cu “Cântecul mării” și nu am întârziat să trec și la “Woldemar”, cea de a doua parte a trilogie.Recunosc, așteptările mi-au fost depășite. Dacă prima parte este mai mult o cronică a evenimentelor nefaste desfășurate în Cernăuțiul...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 317 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments