Recenzie ”Regatul Nopții” de Monica Elena Mariuța

de | aug. 27, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA REGATUL NOPȚII ARE REDUCERE PE:

Regatul nopții este un fantasy interesant în care elementele de basm se împletesc cu cele de science-fiction. Este povestea a doi copii, urmași de rege, ce-și pierd mama de mici și sunt abandonați și de tată după această tragedie. Autoarea folosește un ton cald de povestitor aflat la gura sobei și cred că acest lucru dă mare parte din farmecul poveștii.

Ambientul și scena socială sunt foarte detaliat construite. Există un tărâm magic străvechi, un ținut al regilor de o frumusețe deosebită, guvernat de un rege puternic și înțelept. În acele timpuri, oamenii erau înalți și puternici, aveau vieți lungi și traiuri îndestulate. Regele Draconis stăpânea cu mână de fier, dar urmărind bunăstarea supușilor săi. Dar, fără nicio avertizare, nenorocirea a lovit acest pământ tihnit. Mingi mari de foc au căzut din cer și au distrus așezările și măreața cetate de scaun a regelui, Avis. Draconis dispare în acest cataclism, iar ținutul este sfâșiat de luptele pentru putere duse de cei 13 fii ai săi, care se consideră urmași de drept ai tronului.

Războaiele sunt aplanate de o specie venită de pe o planetă îndepărtată, lovită la rândul ei de o mare nenorocire. Mai puternici, mai inteligenți și cu existențe mult mai lungi decât cele umane, alfarii restabilesc ordinea, își construiesc propriul regat în acest ținut, se stabilesc în cetatea din Aquaris și permit oamenilor să-și reconstruiască cetatea Avis în care stăpânea un rege uman.

Există pe aceste meleaguri un alt neam de oameni, folosiți ca sclavi de alfari, exploatați în mine, decimați și discriminați, tanii. Din cauza magiei lor și a abilităților cu care folosesc elementele pământului sunt considerați periculoși de alfari. Capacitățile tanilor pot fi mult mai puternice decât tehnologia și inteligența alfarilor, dar și-au pierdut liderii și spiritul lor pare a fi fost înfrânt. Până când un urmaș al ultimului rege se ridică și are visuri de reabilitarea a neamului și a apusei lor grandori.

Personajele principale, cei doi frați, sunt caractere total diferite. Maisa este cu câțiva ani mai mare decât fratele său, Smai, pe care i-a jurat mamei sale aflată pe patul de moarte să-l protejeze cu propria viață. Legătura dintre frați este foarte puternică, cei doi trăind singuri până aproape de adolescență când bunicul lor, regele, îi readuce în cetatea de la Avis și le oferă o viață printre nobili. Dar în timp ce Maisa este altruistă și caldă, Smai se transformă într-un tânăr încăpățânat, egoist și arogant care prin acțiunile lui impulsive amenință pacea și liniștea din ținut.

Aflată între ciocan și nicovală, Maisa va fi obligată de situație să ia decizii dureroase. Dacă Maisa îl va susține pe Smai până la capăt și de ce se face vinovat acesta, veți afla doar citind cartea.

Este o poveste despre dragoste necondiționată și mândrie, despre iertare și ambiție, despre speranță și disperare, despre greșeli și regrete, dar și despre noi începuturi.

Ți-a plăcut recenzia cărții REGATUL NOPȚII?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Monica Elena Mariuța

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA REGATUL NOPȚII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Regatul Nopții
Autor: Monica Elena Mariuța
An apariție : 2021
Editura: CARTEA TA
Nr. Pagini: 300
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 82

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Sărutul Femeii-Păianjen” de Manuel Puig

Recenzie ”Sărutul Femeii-Păianjen” de Manuel Puig

Nu, nu, nu...nu plecați la drum cu speranțe "mitologice", nu visați să întâlniți fatala femeie păianjen...e inutil. Pentru că nu-i nicio femeie în această carte, cel puțin nu una care să conteze... Prietenie, obsesie, fixație, nevoie...abandon, predare necondiționată,...

Recenzie ”Trilogia Farseer” de Robin Hobb

Recenzie ”Trilogia Farseer” de Robin Hobb

Am citit Trilogia Fraseer dintr-o suflare. L-am cunoscut pe Fitz acum câțiva ani, dar atunci m-am oprit la primul volum din lipsă de timp și alte priorități în lista de must-read, probabil. Dar de data asta nu m-am mai oprit. Adevărul e că mi-era și dor de un fantasy...

Recenzie ”O familie aproape normală” de Mattias Edvardsson

Recenzie ”O familie aproape normală” de Mattias Edvardsson

Scenariul pe care îl propune cartea ar trebui să fie incomod pentru orice părinte. Suntem conștienți că a fi părinte nu este un job ușor sau part-time. Este un job permanent care îți modelează psihicul și îți pune la încercare în fiecare zi valorile, siguranța de...

0 0 votes
Article Rating
Ciprian Bernic este redactor Booknation.ro de 401 zile și a scris până acum 33 articole. Se află pe poziția 22 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ciprian Bernic aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments