Recenzie ”Regatul Nopții” de Monica Elena Mariuța

de | aug. 27, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA REGATUL NOPȚII ARE REDUCERE PE:

Regatul nopții este un fantasy interesant în care elementele de basm se împletesc cu cele de science-fiction. Este povestea a doi copii, urmași de rege, ce-și pierd mama de mici și sunt abandonați și de tată după această tragedie. Autoarea folosește un ton cald de povestitor aflat la gura sobei și cred că acest lucru dă mare parte din farmecul poveștii.

Ambientul și scena socială sunt foarte detaliat construite. Există un tărâm magic străvechi, un ținut al regilor de o frumusețe deosebită, guvernat de un rege puternic și înțelept. În acele timpuri, oamenii erau înalți și puternici, aveau vieți lungi și traiuri îndestulate. Regele Draconis stăpânea cu mână de fier, dar urmărind bunăstarea supușilor săi. Dar, fără nicio avertizare, nenorocirea a lovit acest pământ tihnit. Mingi mari de foc au căzut din cer și au distrus așezările și măreața cetate de scaun a regelui, Avis. Draconis dispare în acest cataclism, iar ținutul este sfâșiat de luptele pentru putere duse de cei 13 fii ai săi, care se consideră urmași de drept ai tronului.

Războaiele sunt aplanate de o specie venită de pe o planetă îndepărtată, lovită la rândul ei de o mare nenorocire. Mai puternici, mai inteligenți și cu existențe mult mai lungi decât cele umane, alfarii restabilesc ordinea, își construiesc propriul regat în acest ținut, se stabilesc în cetatea din Aquaris și permit oamenilor să-și reconstruiască cetatea Avis în care stăpânea un rege uman.

Există pe aceste meleaguri un alt neam de oameni, folosiți ca sclavi de alfari, exploatați în mine, decimați și discriminați, tanii. Din cauza magiei lor și a abilităților cu care folosesc elementele pământului sunt considerați periculoși de alfari. Capacitățile tanilor pot fi mult mai puternice decât tehnologia și inteligența alfarilor, dar și-au pierdut liderii și spiritul lor pare a fi fost înfrânt. Până când un urmaș al ultimului rege se ridică și are visuri de reabilitarea a neamului și a apusei lor grandori.

Dacă îți place recenzia cărții REGATUL NOPȚII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Monica Elena Mariuța

Personajele principale, cei doi frați, sunt caractere total diferite. Maisa este cu câțiva ani mai mare decât fratele său, Smai, pe care i-a jurat mamei sale aflată pe patul de moarte să-l protejeze cu propria viață. Legătura dintre frați este foarte puternică, cei doi trăind singuri până aproape de adolescență când bunicul lor, regele, îi readuce în cetatea de la Avis și le oferă o viață printre nobili. Dar în timp ce Maisa este altruistă și caldă, Smai se transformă într-un tânăr încăpățânat, egoist și arogant care prin acțiunile lui impulsive amenință pacea și liniștea din ținut.

Aflată între ciocan și nicovală, Maisa va fi obligată de situație să ia decizii dureroase. Dacă Maisa îl va susține pe Smai până la capăt și de ce se face vinovat acesta, veți afla doar citind cartea.

Este o poveste despre dragoste necondiționată și mândrie, despre iertare și ambiție, despre speranță și disperare, despre greșeli și regrete, dar și despre noi începuturi.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA REGATUL NOPȚII CU REDUCERE DE PE:

Titlu: REGATUL NOPȚII
Autor: Monica Elena Mariuța
An apariție : 2021
Editura: CARTEA TA
Nr. Pagini: 300
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 827

Alte recenzii de la Monica Elena Mariuța:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Aceasta este o recomandare de thriller pentru pasionații de nordic noir. Mult mai bun decât mă așteptam. Atmosfera este macabră, plină de adrenalină și suspans, ipoteza alunecă pe o pantă a absurdului și la un moment dat chiar te întrebi la ce fel de explicații va...

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Piatră și umbră ne poartă din trecut în prezent prin viața lui Alvo, un meșter de pietre funerare, crescut pe străzile orașului Mardin, aflat la granița cu Siria, un orfan, luat sub aripa sa de un alt meșter de la care învață arta de a sculpta piatra. Urmărindu-l pe...

0 0 votes
Article Rating
Ciprian Bernic este redactor Booknation.ro de 2 ani, 5 luni, 3 zile și a scris până acum 33 articole. Se află pe poziția 25 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ciprian Bernic aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments