Recenzie ”Regatul Nopții” de Monica Elena Mariuța

de | aug. 27, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA REGATUL NOPȚII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Regatul nopții este un fantasy interesant în care elementele de basm se împletesc cu cele de science-fiction. Este povestea a doi copii, urmași de rege, ce-și pierd mama de mici și sunt abandonați și de tată după această tragedie. Autoarea folosește un ton cald de povestitor aflat la gura sobei și cred că acest lucru dă mare parte din farmecul poveștii.

Ambientul și scena socială sunt foarte detaliat construite. Există un tărâm magic străvechi, un ținut al regilor de o frumusețe deosebită, guvernat de un rege puternic și înțelept. În acele timpuri, oamenii erau înalți și puternici, aveau vieți lungi și traiuri îndestulate. Regele Draconis stăpânea cu mână de fier, dar urmărind bunăstarea supușilor săi. Dar, fără nicio avertizare, nenorocirea a lovit acest pământ tihnit. Mingi mari de foc au căzut din cer și au distrus așezările și măreața cetate de scaun a regelui, Avis. Draconis dispare în acest cataclism, iar ținutul este sfâșiat de luptele pentru putere duse de cei 13 fii ai săi, care se consideră urmași de drept ai tronului.

Războaiele sunt aplanate de o specie venită de pe o planetă îndepărtată, lovită la rândul ei de o mare nenorocire. Mai puternici, mai inteligenți și cu existențe mult mai lungi decât cele umane, alfarii restabilesc ordinea, își construiesc propriul regat în acest ținut, se stabilesc în cetatea din Aquaris și permit oamenilor să-și reconstruiască cetatea Avis în care stăpânea un rege uman.

Există pe aceste meleaguri un alt neam de oameni, folosiți ca sclavi de alfari, exploatați în mine, decimați și discriminați, tanii. Din cauza magiei lor și a abilităților cu care folosesc elementele pământului sunt considerați periculoși de alfari. Capacitățile tanilor pot fi mult mai puternice decât tehnologia și inteligența alfarilor, dar și-au pierdut liderii și spiritul lor pare a fi fost înfrânt. Până când un urmaș al ultimului rege se ridică și are visuri de reabilitarea a neamului și a apusei lor grandori.

Personajele principale, cei doi frați, sunt caractere total diferite. Maisa este cu câțiva ani mai mare decât fratele său, Smai, pe care i-a jurat mamei sale aflată pe patul de moarte să-l protejeze cu propria viață. Legătura dintre frați este foarte puternică, cei doi trăind singuri până aproape de adolescență când bunicul lor, regele, îi readuce în cetatea de la Avis și le oferă o viață printre nobili. Dar în timp ce Maisa este altruistă și caldă, Smai se transformă într-un tânăr încăpățânat, egoist și arogant care prin acțiunile lui impulsive amenință pacea și liniștea din ținut.

Aflată între ciocan și nicovală, Maisa va fi obligată de situație să ia decizii dureroase. Dacă Maisa îl va susține pe Smai până la capăt și de ce se face vinovat acesta, veți afla doar citind cartea.

Este o poveste despre dragoste necondiționată și mândrie, despre iertare și ambiție, despre speranță și disperare, despre greșeli și regrete, dar și despre noi începuturi.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții REGATUL NOPȚII?

Vezi toată lista de cărți scrise de Monica Elena Mariuța sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA REGATUL NOPȚII CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Regatul Nopții
Autor: Monica Elena Mariuța
An apariție : 2021
Editura: CARTEA TA
Nr. Pagini: 300
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 27.08.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Mândrie și prejudecată pornește în lupta de a demonta ,,primele impresii″ (titlul inițial) și orientează cititorul spre a privi lucrurile care i se întâmplă mai profund, dintr-o altă perspectivă. Jane Austen, autoarea operei de față, a fost o romancieră engleză care a...

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

"Ultimul tren spre Londra" de Meg Waite Clayton este povestea unei provocări la adresa unui sistem nemilos. O poveste foarte emoționantă care s-a scufundat în sufletul meu. Scriitoarea a reușit să arate cât de ușor se estompează granițele dintre sărăcie și bogăție,...

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

În august 2005, Katrina dă lovitura de grație New Orleans-ului după ce mii de oameni ignoraseră avertismentele autorităților și refuzaseră să fugă din calea urgiei. Un oraș afectat grav, în care oamenii, deja traumatizați după ce dăduseră piept cu furia ciclonului, se...

0 0 votes
Article Rating
Ciprian Bernic este redactor Booknation.ro de 110 zile și a scris până acum 30 articole. Se află pe poziția 17 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ciprian Bernic aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments