Recenzie „Reginele din Fennbirn” de Kendare Blake

by | Mar 20, 2021 | Beletristică, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy

ACUM GĂSEȘTI CARTEA REGINELE DIN FENNBIRN PE Corint

Pentru prima dată în câțiva ani, am citit un fantasy și trebuie să recunosc că este unul reușit. Un subiect original, bine gândit și cu o poveste bine detaliată. Reginele din Fennbirn de Kendare Blake cuprinde două nuvele, „Tinerele Regine” și „Regina-Oracol”.

Înainte de toate, să lămurim ce e cu personajele și cu această insulă misterioasă. Cartea face parte dintr-o serie, „Trei Coroane Întunecate”, dar acest volum poate fi citit și ca independent, fiind un prequel, o poveste a celor trei regine: Mirabella, Arsinoe și Katharine. Acestea sunt triplete și au fost lăsate în grija unei moașe, Willa, în timp ce mama lor, Camilla, a plecat de pe insulă, știind că fiicele ei vor fi rivale într-o bună zi, așa cum le era destinul. Fiecare geamănă are câte un har.

Insula Fennbirn este o locație magică, separată de continet și învăluită de ceață. Locuitorii insulei se închină unei divinități, și anume o Zeiță și nimeni nu poate evada de pe această insulă, care cuprinde mai multe „orașe” – Indrid Down, Wolfspring și Rolanth. Fennbirn este condusă de o regină, iar succesiunea la tron este o luptă pe viață și pe moarte.

Cum a început totul? 

Prima nuvelă, „Tinerele Reginel”, prezintă nașterea celor trei regine și momentul în care au fost separate, la vârsta de șase ani. Mama lor, Camille, pleacă de pe insulă pe continent și, în mod normal, va uita de Fennbirn și își va pierde harul, odată cu această plecare.

Mirabella este o elementală, adică poate controla pământul, aerul, focul, apa și chiar vremea, fiind imună la frig și căldură. Este cea mai puternică regină elementală, însă cu greu învață să-și controleze puterile. Camille, mama tripletelor, simte că Mirabella are cel mai puternic har dintre toate.

Arsinoe este o naturalistă și ar trebui sp poată comunica cu natura și cu animalele, însă puterile ei întârzie să apară. Katharine este o toxică, însemnând că poate inhala orice otravă și poate face preparate mortale, care le-ar putea învinge pe surorile ei, însă nici puterile ei nu sunt foarte bine conturate.

Tripletele au crescut împreună până la vârsta de șase ani, după care au fost plasate unor familii corespondente harului lor și destinul fetelor este să te uite una pe cealaltă, să uite că au fost vreodată surori. Un lucru straniu se întâmplă și doar Katharine și Arsinoe sunt cele care uită de copilărie. Mirabella nu mai are amintirile atât de vii, dar nu a uitat de surorile ei.

„Regina-Oracol”, adevărul despre legenda teribilă

Regina Elsabet este cunoscută ca „regina cea nebună”, însă povestea ei tulburătoare este mai puțin cunoscută. Aceasta avea harul de a prezice destinele altora, dar nu și destinul ei tulburător. Povestea acestei nuvele se petrece cu 500 de ani înainte și ne ajută să înțelegem mai bine de ce reginele cu darul premoniției sunt ucise la naștere.

Elsabet este ultima regină prevăzătoare căreia i s-a permis să trăiască, însă darul ei din naștere nu a fost întocmai de bun augur. Regina avea viziuni neadevărate și devenise paranoică, motiv pentru care destinul ei a fost unul tragic, iar finalul povești este cu totul neașteptat.

Reginele din Fennbirn cuprinde două povești pline de suspans și emoții, însă trebuie citită întreaga serie pentru cine este curios să descopere cum au evoșuat relațiile dintre cele trei regine și alte personaje esențiale din carte. Povestea Mirabellei, a lui Katharine și a lui Arsinoe etse plină de răsturnări de situație și momente cumplite, dar merită o încercare dacă îți place acest gen de literatură.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA REGINELE DIN FENNBIRN PE Corint

Titlu: Reginele Din Fennbirn
Autor: Kendare Blake
An apariție : 2021
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 20.03.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Există momente în viață cand o ușă se deschide si ești inundat de lumină. Clipe rare când ceva se descătușează în tine. Plutești în imponderabilitate, gonești pe o autostradă fără radar. Alegerile devin limpezi, răspunsurile inlocuiesc întrebările, frica cedează locul...

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Cum sunteți dragii mei? Acceptați invitația de a porni într-o călătorie inedită în următoarele minute? Cartea Hud Ranat scrisă de Cecilia cuprinde cadrul, personajele și situațiile perfecte pentru a evada memorabil pe o altă planetă din univers. Călătorim în acest...

0 0 vote
Article Rating
Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 624 zile și a scris până acum 81 articole. Se află pe poziția 7 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments