Recenzie „Rețeaua șoaptelor” de Chandler Baker

de | mart. 18, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA REȚEAUA ȘOAPTELOR ARE REDUCERE PE:

“Rețeaua șoaptelor” este un thiller scris de autoarea americană Chandler Baker. Nu este prima ei carte, dar probabil că este una dintre cele mai populare. Volumul a fost publicat inițial în anul 2019 iar ediția în română, de la Editura Nemira, a apărut imediat în același an. Romanciera și avocata Chandler Baker a mai scris și “This Is Not the End”, “Alive” și seria “High School Horror”.

Eu am intrat în posesia cărții la sfârșitul anului trecut, dar de abia luna aceasta am reușit să o citesc. Deși are 400 de pagini, nu este greu de parcurs. O vei citi ușor într-o zi – două, în funcție de cât timp îți faci pentru ea. Oricum, eu îți recomand să îți faci timp să o citești odată. Deoarece dacă o vei face pe frânturi, așa cum a fost în cazul meu, vei înțelege mai greu șirul evenimentelor.

Asta și pentru că există mai multe planuri narative, înainte de proces și după incident, în momentul în care se desfășoară ancheta.

Thrillerul “Rețeaua șoaptelor” de Chandler Baker nu este atât de înfricoșător pe cât sunt alte cărți din acest gen

Este mai mult un roman psihologic, dar din care suspansul nu lipsește. În schimb, chiar dacă nu te va bântui, îți va arăta cât de mare este puterea femeilor ce se unesc pentru a susține o cauză comună. În cartea asta feminismul este la cote maxime. Există o rețea a șoaptelor și o listă secretă cu nume, de la care pornește totul.

Dacă îți place recenzia cărții REȚEAUA ȘOAPTELOR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Chandler Baker

Se va ajunge la sinucidere sau poate la crimă, mai bine zis? Însă nu vei reuși să depistezi cine ar fi adevăratul vinovat, deși vei avea nenumărate bănuieli. Finalul îți va explica totul, deși destul de subit. “Rețeaua șoaptelor” de Chandler Baker este o carte de ficțiune, dar care are multe elemente inspirate din realitate. Mai ales din mișcarea #MeToo, care a făcut atâta vâlvă la Hollywood de curând.

La fel ca și în realitate, și în carte este în cele din urmă făcută dreptate femeilor abuzate

Este scos la iveală adevăratul comportament misogin și sadic al bărbaților influenți, atât de cunoscuți în lumea întreagă. Și asta datorită a 5 femei puternice, curajoase, care s-au săturat să fie manevrate de sexul masculin doar ca niște marionete.

Femeile în cauză sunt Sloane, Ardie, Grace, Katherine și Rosalita. Deși Katherine este fata nou venită în companie și se va dovedi o trădătoare în cele din urmă, și ea are un rol major în toată povestea. Dorind să o protejeze pe ea de ceea ce au pățit toate în trecut cu șeful lor, femeile stârnesc un adevărat război împotriva bărbaților, companiei și celui care le-a închis gura atâta timp.

În această carte vei citi despre o altfel de lume a femeilor. Despre o lume actuală, care deși se dorește a fi modernă și feministă, tot nu ia în serios pe toate femeile, decât dacă acestea pornesc o adevărată revoltă împotriva celor ce le calcă în picioare. Într-un fel îți dai seama că nu s-au schimbat multe legat de egalitatea femeilor față de vremurile trecute. Dar că unite acestea pot crea un tsunami care va spulbera tot misoginismul și credibilitatea bărbaților.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA REȚEAUA ȘOAPTELOR CU REDUCERE DE PE:

Titlu: REȚEAUA ȘOAPTELOR
Autor: Chandler Baker
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 571

Alte recenzii de la Chandler Baker:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Aceasta este o recomandare de thriller pentru pasionații de nordic noir. Mult mai bun decât mă așteptam. Atmosfera este macabră, plină de adrenalină și suspans, ipoteza alunecă pe o pantă a absurdului și la un moment dat chiar te întrebi la ce fel de explicații va...

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Piatră și umbră ne poartă din trecut în prezent prin viața lui Alvo, un meșter de pietre funerare, crescut pe străzile orașului Mardin, aflat la granița cu Siria, un orfan, luat sub aripa sa de un alt meșter de la care învață arta de a sculpta piatra. Urmărindu-l pe...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 2 luni, 4 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 4 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments