Recenzie “Rețeaua șoaptelor” de Chandler Baker

by | Mar 18, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA REȚEAUA ȘOAPTELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“Rețeaua șoaptelor” este un thiller scris de autoarea americană Chandler Baker. Nu este prima ei carte, dar probabil că este una dintre cele mai populare. Volumul a fost publicat inițial în anul 2019 iar ediția în română, de la Editura Nemira, a apărut imediat în același an. Romanciera și avocata Chandler Baker a mai scris și “This Is Not the End”, “Alive” și seria “High School Horror”.

Eu am intrat în posesia cărții la sfârșitul anului trecut, dar de abia luna aceasta am reușit să o citesc. Deși are 400 de pagini, nu este greu de parcurs. O vei citi ușor într-o zi – două, în funcție de cât timp îți faci pentru ea. Oricum, eu îți recomand să îți faci timp să o citești odată. Deoarece dacă o vei face pe frânturi, așa cum a fost în cazul meu, vei înțelege mai greu șirul evenimentelor.

Asta și pentru că există mai multe planuri narative, înainte de proces și după incident, în momentul în care se desfășoară ancheta.

Thrillerul “Rețeaua șoaptelor” de Chandler Baker nu este atât de înfricoșător pe cât sunt alte cărți din acest gen

Este mai mult un roman psihologic, dar din care suspansul nu lipsește. În schimb, chiar dacă nu te va bântui, îți va arăta cât de mare este puterea femeilor ce se unesc pentru a susține o cauză comună. În cartea asta feminismul este la cote maxime. Există o rețea a șoaptelor și o listă secretă cu nume, de la care pornește totul.

Se va ajunge la sinucidere sau poate la crimă, mai bine zis? Însă nu vei reuși să depistezi cine ar fi adevăratul vinovat, deși vei avea nenumărate bănuieli. Finalul îți va explica totul, deși destul de subit. “Rețeaua șoaptelor” de Chandler Baker este o carte de ficțiune, dar care are multe elemente inspirate din realitate. Mai ales din mișcarea #MeToo, care a făcut atâta vâlvă la Hollywood de curând.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Chandler Baker

La fel ca și în realitate, și în carte este în cele din urmă făcută dreptate femeilor abuzate

Este scos la iveală adevăratul comportament misogin și sadic al bărbaților influenți, atât de cunoscuți în lumea întreagă. Și asta datorită a 5 femei puternice, curajoase, care s-au săturat să fie manevrate de sexul masculin doar ca niște marionete.

Femeile în cauză sunt Sloane, Ardie, Grace, Katherine și Rosalita. Deși Katherine este fata nou venită în companie și se va dovedi o trădătoare în cele din urmă, și ea are un rol major în toată povestea. Dorind să o protejeze pe ea de ceea ce au pățit toate în trecut cu șeful lor, femeile stârnesc un adevărat război împotriva bărbaților, companiei și celui care le-a închis gura atâta timp.

În această carte vei citi despre o altfel de lume a femeilor. Despre o lume actuală, care deși se dorește a fi modernă și feministă, tot nu ia în serios pe toate femeile, decât dacă acestea pornesc o adevărată revoltă împotriva celor ce le calcă în picioare. Într-un fel îți dai seama că nu s-au schimbat multe legat de egalitatea femeilor față de vremurile trecute. Dar că unite acestea pot crea un tsunami care va spulbera tot misoginismul și credibilitatea bărbaților.

🔥 CARTEA REȚEAUA ȘOAPTELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Rețeaua șoaptelor
Autor: Chandler Baker
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 18.03.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 641 zile și a scris până acum 205 articole. Se află pe poziția 7 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments