Recenzie „Rețeaua șoaptelor” de Chandler Baker

de | mart. 18, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

“Rețeaua șoaptelor” este un thiller scris de autoarea americană Chandler Baker. Nu este prima ei carte, dar probabil că este una dintre cele mai populare. Volumul a fost publicat inițial în anul 2019 iar ediția în română, de la Editura Nemira, a apărut imediat în același an. Romanciera și avocata Chandler Baker a mai scris și “This Is Not the End”, “Alive” și seria “High School Horror”.

Eu am intrat în posesia cărții la sfârșitul anului trecut, dar de abia luna aceasta am reușit să o citesc. Deși are 400 de pagini, nu este greu de parcurs. O vei citi ușor într-o zi – două, în funcție de cât timp îți faci pentru ea. Oricum, eu îți recomand să îți faci timp să o citești odată. Deoarece dacă o vei face pe frânturi, așa cum a fost în cazul meu, vei înțelege mai greu șirul evenimentelor.

Asta și pentru că există mai multe planuri narative, înainte de proces și după incident, în momentul în care se desfășoară ancheta.

Thrillerul “Rețeaua șoaptelor” de Chandler Baker nu este atât de înfricoșător pe cât sunt alte cărți din acest gen

Este mai mult un roman psihologic, dar din care suspansul nu lipsește. În schimb, chiar dacă nu te va bântui, îți va arăta cât de mare este puterea femeilor ce se unesc pentru a susține o cauză comună. În cartea asta feminismul este la cote maxime. Există o rețea a șoaptelor și o listă secretă cu nume, de la care pornește totul.

Se va ajunge la sinucidere sau poate la crimă, mai bine zis? Însă nu vei reuși să depistezi cine ar fi adevăratul vinovat, deși vei avea nenumărate bănuieli. Finalul îți va explica totul, deși destul de subit. “Rețeaua șoaptelor” de Chandler Baker este o carte de ficțiune, dar care are multe elemente inspirate din realitate. Mai ales din mișcarea #MeToo, care a făcut atâta vâlvă la Hollywood de curând.

La fel ca și în realitate, și în carte este în cele din urmă făcută dreptate femeilor abuzate

Este scos la iveală adevăratul comportament misogin și sadic al bărbaților influenți, atât de cunoscuți în lumea întreagă. Și asta datorită a 5 femei puternice, curajoase, care s-au săturat să fie manevrate de sexul masculin doar ca niște marionete.

Femeile în cauză sunt Sloane, Ardie, Grace, Katherine și Rosalita. Deși Katherine este fata nou venită în companie și se va dovedi o trădătoare în cele din urmă, și ea are un rol major în toată povestea. Dorind să o protejeze pe ea de ceea ce au pățit toate în trecut cu șeful lor, femeile stârnesc un adevărat război împotriva bărbaților, companiei și celui care le-a închis gura atâta timp.

În această carte vei citi despre o altfel de lume a femeilor. Despre o lume actuală, care deși se dorește a fi modernă și feministă, tot nu ia în serios pe toate femeile, decât dacă acestea pornesc o adevărată revoltă împotriva celor ce le calcă în picioare. Într-un fel îți dai seama că nu s-au schimbat multe legat de egalitatea femeilor față de vremurile trecute. Dar că unite acestea pot crea un tsunami care va spulbera tot misoginismul și credibilitatea bărbaților.

Titlu: REȚEAUA ȘOAPTELOR
Autor: Chandler Baker
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 734

Alte recenzii de la Chandler Baker:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 6 luni, 10 zile și a scris până acum 434 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments