The Rise (The Originals, #1)The Rise e primul volum al seriei The originals, o serie care încă nu a apărut la noi, dar mi-aș dori să o văd și în limba română, și sunt sigură că nu sunt singura persoană care vrea asta 🙂

Am câștigat The Rise la un concurs pe Facebook și am fost cea mai fericită persoană din Lume pentru că 1. nu mă așteptam să câștig și 2. sunt o fană a serialului cu același nume.

I may die by day’s end, but you will live forever, unloved, pathetic. Your life a perpetual slog of soul-crushing despair and you unable to end it.

Am fost un pic sceptică la început, recunosc, pentru că tocmai trecusem prin trauma trăită în Cei 100, când romanul a fost mult mai puțin pe placul meu, comparativ cu serialul, și îmi doream ca The Originals să nu mă dezamăgească la fel de tare. Mă bucur că n-am fost deloc dezamăgită și vreau neapărat și celelalte volume ale seriei 😀

Death dances silently in everyone’s shadow, and she doesn’t give a damn. So why give a damn about her?

Nu știu câți dintre voi ați urmărit/auzit de serialul The Originals și o să încerc să nu dau spoilere. Atât cartea, cât și serialul au la bază povestea fraților Klaus, Elijah și Rebekah Mikaelson, care întorși pe tărâmul natal după zeci de ani, încearcă din răsputeri să revendice ce a aparținut familiei lor. Fiind cei mai bătrâni vampiri din lume, cei trei Originari se văd nevoiți să-și împartă teritoriul cu alți vampiri, vârcolaci și vrăitoare, care nu sunt întocmai încântați de prezența lor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de .

Autoarea cărții, Julie Plec (de care cu siguranță ați mai auzit cei mai mulți dintre voi), este și creatoarea serialului TV, a reușit să dea naștere unor personaje care renasc din propria lor cenușă de fiecare dată, niște caractere foarte bine individualizate. Mi-a plăcut la nebunie stilul ei scriitoresc, felul în care a jonglat cu informațiile istorice și descrierile, amplasându-le astfel în așa fel încât să nu plictisească/obosească cititorul.

Klaus cred că e personajul meu preferat, atât din carte, cât și din serial, dar e personajul meu preferat alături de Elijah. Klaus nu poate exista fără fratele său și viceversa, se completează reciproc ca două piese de puzzle. Pe Klaus îl identific oarecum cu Holden din De veghe în lanul de secară. Știu că poate gândiți că-s nebună, că personaje mai diferite ca cei doi nu există în întreaga literatură, dar e ceva în atitudinea lui Klaus care-mi amintește de Holden, felul în care amândoi observă lumea în detaliu.

description

The Rise deschide o serie surprinzătoare, un fantasy care poate trăda cititorul și îi poate imprima ideea că e doar o copie a Jurnalelor vampirilor, dar The Originals apare ca o serie independentă, tratată cu mult mai multă seriozitate și realism în comparație cu Jurnalele Vampirilor. Recomand atât seria cu cele trei volume, The Rise, The Loss și The Ressurection, cât și serialul care îi are în rolurile principale pe Joseph Morgan, Daniel Gillies și Claire Holt 😀

Titlu: The Rise
Autor:
An apariție :
Editura:
Nr. Pagini:
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 7.08.2016
Nota recenzorului: n/a

Arianna Suduc
Autor: Arianna Suduc
❝ îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos. ❞
Arianna e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1786 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Arianna Suduc
Arianna Suduc mai scrie și pe http://www.raftulariciului.wordpress.com