Recenzie ”Rivali în fotbal și în dragoste” de Delia Mitroi

by | Mar 31, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA RIVALI ÎN FOTBAL ȘI ÎN DRAGOSTE PE libris.ro

Vă salut, dragilor!

Astăzi vă propun o lectură diferită, deosebită prin armonia domeniilor pe care le îmbină. Fotbalul și fiorii dragostei. 

V-ați întrebat vreodată ce fac jucătorii când nu sunt nici pe teren, nici la antrenamente?

Au ei o viață normală sau preferă adrenalina și pe partea personală?

Autoarea Delia Mitroi ne dezvăluie poveștile unor fotbaliști, dincolo de cortina terenului de fotbal. 

 Erotism și pasiune, dramă, performanțele, plăcerile și provocările din lumea fotbalului întrepătrunse de mondenitățile savuroase și scandaloase, toate puse sub titlul Rivali în fotbal și în dragoste scrisă de Delia Mitroi.

“Când te întorci în țară, vreau să ne vedem. Te iubesc și nu mai pot trăi fără tine. Ai făcut un Mondial de senzație. Să nu mai suferi! Nu ai ce să-ți reproșezi. Acum, odihnește-te! E târziu acolo…Dar nu e târziu pentru noi…Încă putem fi fericiți. Trebuie doar să-ți dorești…” (pag. 187)

Eroii volumului, doi fotbaliști rivali în Campionatul de Fotbal al României, cândva două suflete de copil care își doreau multe și aveau puține. Sărăcia și lipsurile le alimentează dorința de a ajunge și mai sus în cariera profesională. Sebastian și Răzvan sunt în competiție în fotbal și ajung să fie rivali și în dragoste. Iulia, iubita lui Răzvan este cucerită de Sebastian și se deschide în fața lui, fără să se gândească la faptul că secretele pe care le dezvăluie pot avea efecte dezastruoase în viața ei.

Sandra apare în viața lor și schimbă surprinzător dinamica poveștii.

Mi-a plăcut în mod deosebit caracterul ei, o femeie care se cunoaște pe ea, sensibilă și puternică în același timp. Cum va schimba Sandra armonia apelor din triunghiul amoros?! Vă las să vă delectați singuri cu dezvăluirea misterului scandalos.

Gustul dragostei formează un Yin și Yang cu tensiunea partidelor de fotbal. Ce poate fi mai incitant?!

“În acea noapte, o iubi cu pasiune, dăruindu-i toate mângâierile de care o văduvise în ultima perioadă, toate sărutările pe care i le refuzase din cauza unor gelozii nefondate.” (pag. 243)

Personajele, dincolo de rivalitatea care le activează umbra personalității, sunt înzestrate cu calități precum frumusețea fizică, generozitatea, sensibilitatea, ambiția, inteligența sau patriotismul.

Rivali în fotbal și în dragoste este o carte atât pentru iubitorii de fotbal, cât și pentru cei care nu știu nimic despre această lume.

“Pentru Sandra, întoarcerea în orașul în care s-a născut era dureroasă și emoționantă. Știa că mai devreme sau mai târziu avea să stea iar față în față cu umbrele trecutului și că ele aveau să o confrunte prin amintiri brutale pe unele străzi ale Bucureștiului sau în fața unor blocuri gri, precum cel în care locuiau cândva părinții ei.” (pag. 48)

Delia Mitroi s-a născut pe 18 iunie 1991, în orașul Craiova. Este fiica Danielei și a lui Marin Mitroi, părinți care i-au susținut întotdeauna dorința de evoluție personală și pasiunea pentru domeniul literar. Creativitatea și-a descoperit-o încă din copilărie, când compunea poezii și jocuri cu ușurința cu care citea romanele clasicilor români. Remarcată de profesori în școala generală, a fost invitată să participe la mai multe concursuri de creație în limbile română și franceză, dar și la concursuri de istorie, reușind să obțină de fiecare dată rezultate foarte bune.

În 2010, a absolvit prestigiosul colegiu craiovean, „Elena Cuza”, Secția Filologie Bilingv Franceză și a plecat în Capitală pentru a urma cursurile Facultății de Litere, Studii Europene, din cadrul Universității București. Apoi, a continuat studiile la aceeași facultate, alegând programul de master Cultură și Politică în Context European și Internațional. Doi ani mai târziu, îndemnată de pasiunea pentru scris și pentru cercetare, s-a înscris la Școala Doctorală a Facultății de Litere de la Universitatea București. În anul 2019, a dobândit titlul de doctor în filologie cu teza intitulată „Identitatea virtuală: De la pericolul multiplicării la beneficiile culturale. Promovarea literaturii prin rețele de socializare”. În timpul doctoratului, a publicat un articol în Revista Bibliotecii Naționale și un studiu în cartea „Identități ficționale și practici discursive” apărută în 2017 la Editura Universitaria din Craiova. De asemenea, a participat la conferințe naționale și internaționale unde și-a susținut părți din teza de cercetare.

În anii studenției, și-a redescoperit talentul literar, creându-și un blog personal și dând curs unor colaborări cu câteva ziare online pentru rubricile culturale, sportive și de politică externă. A cochetat cu jurnalismul sportiv ani la rând, impulsionată de unul dintre hobby-urile sale – fotbalul. Când interesul pentru acesta se împletește cu literatura, cu imaginația debordantă, cu atracția autoarei pentru poveștile de amor tumultuoase și pentru intrigile captivante, rezultatul este un roman original, inedit, ca Rivali în fotbal și în dragoste. Este opera de debut a autoarei, proiect la care visează de foarte multă vreme.

Vă recomand cu toată inima să gustați din acest deliciu incitant.

Până data viitoare, vă îmbrățișez și vă doresc zile inspirate!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA RIVALI ÎN FOTBAL ȘI ÎN DRAGOSTE PE libris.ro

Titlu: Rivali în Fotbal și în Dragoste
Autor: Delia Mitroi
An apariție : 2021
Editura: CORESI
Nr. Pagini: 300
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 31.03.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Există momente în viață cand o ușă se deschide si ești inundat de lumină. Clipe rare când ceva se descătușează în tine. Plutești în imponderabilitate, gonești pe o autostradă fără radar. Alegerile devin limpezi, răspunsurile inlocuiesc întrebările, frica cedează locul...

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Cum sunteți dragii mei? Acceptați invitația de a porni într-o călătorie inedită în următoarele minute? Cartea Hud Ranat scrisă de Cecilia cuprinde cadrul, personajele și situațiile perfecte pentru a evada memorabil pe o altă planetă din univers. Călătorim în acest...

0 0 vote
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1552 zile și a scris până acum 778 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments