Recenzie România din afara României: „Avem!” de Monica Săvulescu Voudouri

Titlu: România Din Afara României: Avem!
Autor: Monica Săvulescu Voudouri
An apariție : 2012
Editura: Tracus Arte
Nr. Pagini: 190
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 15.08.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

🔥 CARTEA ROMÂNIA DIN AFARA ROMÂNIEI: AVEM! ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
romania-din-afara-romaniei-avem_1_produs

Cartea Monicăi Săvulescu Voudouri vine la pachet cu o doză de amuzament, mai mult sau mai puțin sec. Autoarea adună în acest roman experiențele sale ca sociolog, introducând cititorul în diaspora actuală, pe care o descrie cu lux de amănunte.

Ideea pe care este clădit subiectul cărții este una tabu pentru zilele noastre: merită să îți părăsești țara de origine, să fii considerat un trădător emigrant?

Monica Săvulescu Voudouri creionează, pe baza acestei idei, un adevărat tablou de „reportaje” cu români din toate colțurile lumii, încercând să evidențieze faptul că, atunci când iei decizia de a emigra, părăsești doar fizic tărâmul natal, căci în adâncul inimii, România e acasă.

Este accentuată ideea conform căreia fiecare român care emigrează ia cu el în țara gazdă o părticică din România: România este situată aici, așa cum afirmă omul de știință din cartea Monicăi.

Autoarea pune în lumină importanța tehnologiei astfel încât, cu ajutorul mass-media și al rețelelor de socializare, românii din diaspora pot comunica cu familiile rămase în țară, fiind, totodată, la curent cu tot ceea ce se petrece pe meleagurile natale.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Monica Săvulescu Voudouri.

Această carte evidențiază, în același timp, strânsa legătură dintre românii din diasporă: Când unul dintre românii din comunitatea noastră are o problemă, ceilalți îl ajută cât de repede posibil, scrie autoarea.

Cartea de față poate fi încadrată cu ușurință în categoria lucrărilor sociologice, întrucât abordează diverse teme specifice, relatate în termeni cunoscuți specialiștilor: polița albă, patriotism, orfani albi etc.

Încă din introducere, acest roman captivează atenția și stârnește amuzamentul cititorului, care se lasă prins în plasa de detalii cu care autoarea descrie viața și nevoile unui român din străinătate.

Cartea are puterea de a te marca, determinându-te să te întrebi ce este cu adevărat patriotismul.

🔥 CARTEA ROMÂNIA DIN AFARA ROMÂNIEI: AVEM! ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Concisă, autoarea descrie cu lux de amănunte ce înseamnă să fii un român din diasporă.

Aspecte Negative:

Unele fraze sunt extrem de lungi, plictisind cititorul, iar altele sunt scurte și lasă loc de interpretări.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.