Recenzie “Șapte porți, originile lui Jayden Wiker” de Radu Octavian

by | Sep 28, 2020 | Beletristică, Fantezie, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ȘAPTE PORȚI ORIGINILE LUI JAYDEN WIKER ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Un erou vulcanic, ce-si doreşte  cu orice preț puteri supranaturale, fascinează întodeauna cititorii. Un astfel de erou  este Jayden Wiker – personajul principal al romanului Șapte porți, originile lui Jayden Wiker de Radu Octavian. Cartea a fost lansată recent la editura StoryCraft Publishing.

Jayden, fiul unei familii bogate, este student și este considerat unul dintre cei mai deştepți elevi din district. O iubește pe frumoasa și blânda Olivia, și este invidiat de toți colegii.

Dar Jayden Wiker este departe de a fi încântat de viața sa. Își simte sufletul gol. Face parte dintr-o familie disfunctională. Nu are prieteni și nici nu își dorește, găsindu-i superficiali. El nu acceptă să-și traiască viața fară un sens sau o direcție, … o viață în care zilele au trecut doar pentru că au fost la rând. Jayden face parte din acea categorie de oameni în interiorul carora arde un vis, prea tare și prea puternic ca să îl lase să adoarmă în ignorantă.

Șapte porți, originile lui Jayden Wiker este un roman care aparține prozei fantastice. Un punct forte al romanului este modul în care Radu Octavian reconstruiește mitul faustic, Jayden intră în contact cu misteriosul Randall Blackwell care îi deschide calea spre ceea ce eroul își dorește: crearea supraomului. Cum anume, veți afla citind cartea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Radu Octavian

StoryCraft Publishing este o nouă editură pe piața de carte din România. Daniel Zărnescu, managerul editurii, își propune să aducă publicul înapoi la cartea românească. Astfel, publică autori români care au talentul de a crea povești. Povești care <<să ne facă să vibrăm și să dăm pagina cu întrebarea în minte: “ce naiba se întâmplă mai departe?”>>. (interviul cu Daniel Zărnescu publicat în Gandul.ro în 7.09.2020)

Tema principală a romanului o reprezintă lupta lui Jayden de a-și depăși limitele prin crearea supraomului. Magia, evenimentele supranaturale, creaturile fabuloase nu lipsesc din roman. Mi-a placut modul în care planul real se intrepătrunde cu planul imaginar, cum frontiera dintre realitate și miraculos dispare.

În romanul Șapte porți de Radu Octavian m-a surprins și m-a încântat imaginația bogată  și ritmul alert cu care este depănată povestea stârnind astfel curiozitatea cititorului, care da, ajunge să spună: “ce naiba se întâmplă mai departe?”

Titlu: Șapte Porți Originile Lui Jayden Wiker
Autor: Radu Octavian
An apariție : 2020
Editura: STORYCRAFT PUBLISHING
Nr. Pagini: 245
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 28.09.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie: “Jurnalul lui Bridget Jones” de Helen Fielding

Recenzie: “Jurnalul lui Bridget Jones” de Helen Fielding

Jurnalul lui Bridget Jones (titlul original: Bridget Jones’s Diary) este un roman de Helen Fielding publicat în 1996. Cartea relatează viața lui Bridget Jones, o femeie de 30 de ani, necăsătorită, care trăiește în Londra și lucrează în publicitate. Este scrisă la...

Recenzie ”Inocenții”de Tino Neacșu

Recenzie ”Inocenții”de Tino Neacșu

În adieri și raze de toamnă azi vă fac cunoștință cu trei eroi - Dan, Robert și George – care pornesc în călătoria numită viață. Volumul Inocenții scris de Tino Neacșu prezintă firul vieții pe trei planuri. Cartea cuprinde două părți: Caruselul și Sensul vieții,...

Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 324 zile și a scris până acum 34 articole. Se află pe poziția 32 din 151 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments