Recenzie ”Sărutul dinaintea morții” de Ira Levin

de | dec. 1, 2020 | Horror și Thriller, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SĂRUTUL DINAINTEA MORȚII ARE REDUCERE PE:

Nu am fost niciodată genul de cititor pasionat de thrillere psihologice, dar Sărutul dinaintea morții de Ira Levin mi-a deschis apetitul pentru genul acesta de lectură. Mai vreau, mai vreau.

Vânătorul de zestre

Când destinul imuabil îți atribuie o condiție socială degradantă, îți vine să dai cu el de toți pereții. Cam așa stă treaba cu personajul principal al acestei cărți. Dornic de a-și depăși condiția, acesta își ghidează viața după premisa: Scopul scuză mijloacele. Din păcate, în goana lui după avere, victimele sale colaterale sunt trei surori, evident, putred de bogate. Ce se va întâmpla cu fiecare dintre ele te las pe tine să descoperi, însă te avertizez de pe acum că nu va fi frumos.

Stilul curat al lui Levin

Sărutul dinaintea morții este o fuziune de stări și evenimente. Cu un plan narativ întortocheat și cu un personaj principal inteligent, șarmant și ambițios, Levin m-a ținut cu ochii ațintiți în carte o zi întreagă. Voiam să știu ce gândește, ce plănuiește, dacă va scăpa basma curată sau nu. Și atât de bine este scrisă cartea aceasta încât parcă îmi doream să scape, să nu fie prins, prinsesem drag de personajul negativ. Ah… tare mi-aș dori să-ți spun dacă scapă sau nu…

Până la urmă, cine este persoana care a dat peste cap viața celor trei surori? Sau să fie mai multe persoane?

Cred că ceea ce m-a impresionat cel mai mult la această carte este faptul că m-a derutat total. Ciudat, știu. În prima parte a cărții am trăit cu impresia că un anumit personaj este autorul, ca mai apoi, să-mi fie dezvăluite alte detalii, pentru a mă face să-mi spun: „Gata, acum am înțeles cine este autorul faptelor”, iar, în final, să primesc un BOOM total și să aflu că, de fapt, personajul este altul. Și mi-a plăcut acest aspect, m-a ținut acolo, m-a băgat pe diferite cărări, care mai de care mai întunecate, pentru ca, ulterior, să mă scoată la lumină și să-mi fie dezvăluit totul.

 

Dacă îți place recenzia cărții SĂRUTUL DINAINTEA MORȚII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Ira Levin

O carte cu nebunie, obsesie și spusans. Un puzzle pe care trebuie să-l rezolvi ca să te poată lăsa să dormi noaptea liniștit. Însă, autorul este viclean, anumite piese de puzzle ți le oferă pe parcursul cărții, nu de la început, dar tabloul din final merită tot efortul.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SĂRUTUL DINAINTEA MORȚII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: SĂRUTUL DINAINTEA MORȚII
Autor: Ira Levin
An apariție : 2007
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 252
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 317

Alte recenzii de la Ira Levin:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Nu mai citisem de mult ceva scris de un autor român. Și iată că pe la sfârșitul anului 2022, în decembrie, s-a ivit ocazia să o fac. "Decizii scandaloase" este un historical romance scris de Nova Riley E de fapt vorba de o scriitoare al cărei pseudonim este Nova Riley...

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

"Poștașul sună întotdeauna de două ori" este prima carte pe care o citesc de la James Cain. Este probabil totodată și cea mai cunoscută carte a sa, care a avut parte de succes nu numai pe plan literar, dar a și fost ecranizată, fiind la fel de iubită în această formă....

0 0 votes
Article Rating
Roxana-Elena Ciobanu este redactor Booknation.ro de 923 zile și a scris până acum 10 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Roxana-Elena Ciobanu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments