Recenzie “Șase păpuși Matrioșka” de Silvia Buzori

by | Apr 11, 2019 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ȘASE PĂPUȘI MATRIOȘKA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

sase papusi matrioska de silvia buzoriUna dintre cele mai bune cărți polițiste citite de mine anul acesta este “Șase păpuși Matrioșka” de Silvia Buzori(Chindea). Nici nu mă gândeam că voi mai da de un scriitor român care să compună atât de bine un roman cu crime și investigații, precum Rodica Ojog-Brașoveanu. Dar uite că scrierea Silviei Buzori m-a prins tare în mrejele sale încâlcite.

Pe lângă povestea bine scrisă, foarte bine documentată și plină de suspans, mi-a plăcut enorm și coperta romanului polițist de la editura Stylished

Cele 6 păpuși Matrioșka sunt cât se poate de reprezentative pentru conținutul volumului. Iar pentru că firul narativ m-a atras, am intrat pe site-ul scriitoarei pentru a o descoperi și mai bine.

Astfel, am aflat că romanul “Șase păpuși Matrioșka” este prima carte scrisă de Silvia Buzori. Și că mai are cel puțin o altă carte din genul Mystery&Thriller care pare să fie la fel de fascinantă ca întâia. Este vorba despre “Moarte în Peru”, primul roman polițist din seria “Angela Brumaru”. Așa că, odată prins gustul scrierilor pline de suspans ale Silviei Buzori, cu siguranță o voi adopta drept una dintre scriitoarele române favorite.

Odată începută această carte, m-am lăsat dusă de val și nu am mai pus-o deoparte până ce nu am finalizat-o. Stilul ei este concis, fiind vorba despre un roman de crimă clasic. Dar să nu crezi că vei obține vinovatul cu una cu două. Vei avea mai mulți suspecți, da. Asemenea comisarului Dumitrache și ajutoarelor sale. Dar, adevăratul criminal se ascunde în spatele unei măști pe care cu greu o vei descoperi abia spre finalul scrierii.

Titlul nu este ales decât foarte precis. Pentru a demonstra înlănțuirea evenimentelor din carte. Poate te vei prinde mai greu la început. Dar odată ce vei intra în culisele cazului, vei vedea despre ce este vorba.

Fiecare dintre cele șase păpuși Matrioșka se leagă într-un fel sau altul de povestea principală pe care ți-o pune la îndemână Silvia cu atâta stil

Vei afla totodată că printre capitolele legate de cazul/cazurile de crimă, se află și câteva povestiri tot din genul Mister și Suspans. Dar care sunt inspirate de acesta. Mai bine spus, cartea “Șase păpuși Matrioșka” de Silvia Buzori este un fel de roman în roman. Sau mai bine zis, este construit prin tehnica povestirii în ramă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Silvia Buzori

Scriitura este naturală, clară, fără împopoțonări inutile, care ar strica farmecul acțiunii. Povestea se desfășoară într-un cadru cunoscut nouă românilor. În principal în Sibiu, dar cu mici episoade și în București. Descrierile din carte sunt atât de realiste, încât te duc imediat cu gândul la locurile pe care le evocă. Și chiar sunt aidoma realității, dacă cunoști cât de cât cele două orașe românești.

Dar ți-am spus atâtea despre carte, numai despre povestea ei nu. Ei bine, află că este vorba despre o femeie descoperită moartă într-un parc, de identificarea căreia trebuie să se ocupe comisarul Ion Dumitrache. Dar se descoperă că ea a fost de fapt implicată într-un accident de mașină. Să fi fost fără intenție sau premeditat? Asta rămâne să afle atât poliția română, cât și cititorul.

Patru persoane sunt suspectate de crimă

Iar comisarul împreună cu ajutoarele sale din medicina legală fac tot posibilul să îi investigheze pe fiecare. Pentru a descoperi criminalul. Dar treburile se complică deoarece trei dintre suspecți sunt oarecum sub imunitate politică. Și dacă asta nu ar complica destul lucrurile, atunci descoperirea altor victime, o face. Și așa comisarul Dumitrache își dă seama că nu are de-a face cu un criminal obișnuit, ci cu unul în serie.

Iar ca romanul să fie și mai alert, vei descoperi printre cele șase păpuși Matrioșka și câteva povestiri fictive. În cele din urmă vei afla despre ce este vorba și vei aprecia și tu stilul scriitoarei Silvia Buzori. Mie această carte mi-a plăcut foarte mult. Nu se compară cu romanele extrem de încurcate sau thrillerele psihologice ale momentului. Dar are un vibe intrigant. Care te ține treaz la orice oră pentru a afla unde duce firul acțiunii și investigația poliției.

🔥 CARTEA ȘASE PĂPUȘI MATRIOȘKA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Șase Păpuși Matrioșka
Autor: Silvia Buzori
An apariție : 2019
Editura: STYLISHED
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 11.04.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 637 zile și a scris până acum 205 articole. Se află pe poziția 7 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments