Recenzie ” Și dacă e adevărat…” de Marc Levy

Titlu: Și Dacă E Adevărat...
Autor: Marc Levy
An apariție : 2015
Editura: Trei
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 15.02.2018
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ” Și dacă e adevărat…” de Marc Levy
5 (100%) 1 vote

ACUM GĂSEȘTI ȘI DACĂ E ADEVĂRAT... PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Amestec de science-fiction, romantism și fină introspecție, romanul ” Și dacă este adevărat…” al scriitorului Marc Levy, având un succes enorm, cu traduceri în peste cincizeci de limbi, are o tentă de pildă și îndemn de prețuire a fiecărui gest, al fiecărui zvâcnet de ac secundar, într-o împletitură de panteism senzorial și reprimenire lăuntrică.

Să nu credeți cumva că science-fictionul din romanul lui Levi are ceva robotizat sau vreo sevă trasă din romanele lui Asimov, fiind mai degrabă o găselniță a fantasmagorismului, a basmului nemuritor adaptat cu pricepere la cerințele societății actuale.

Prin intermediul celor două personaje, Artur și Lauren, scriitorul creează un meleu de romantism, iubire, mister, toate trăite în profunzimea conștientizării ireversibilității, nu ca o disperare a irosirii ei, ci ca un imbold de trăire a fiecărei clipe la intensitate maximă.

Cu o ecranizare regizată de inegalabilul maestru al cinematografiei universale Steven Spielberg, cartea este molipsitoare, fără prea multe valențe de capodoperă, totuși, fără a emana un anume academicianism, reușește să pătrundă dincolo de zidurile superficialității, așezând miracolului numit viață într-o fecundă lumină, cu întregul apanaj al fericirii și durerii, cu nostalgii și suferințe, între prologul și epilogul existenței, într-un ritm mult prea grăbit care se aseamănă cu un fulger năpraznic.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Marc Levy.

Cu siguranță că, în ciuda aparentului facilism creaționist, există un magnetism viu colorat de onestitatea personajelor, dar mai ales de puternica expresivitate a stilului literar al lui Marc Levy care transformă un segment al existenței într-un basm nepieritor frumos poleit în sinceritatea celui mai pur sentiment…iubirea.

Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI ȘI DACĂ E ADEVĂRAT... PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Dincolo de crusta unui basm aparent siropos se întinde imboldul autorului de a ne trăi fiecare clipă la intensitate maximă.

Aspecte Negative:

Amestecul de ireal și ireal ușor îndulcit și lipsit de filosofisme nu este chiar întru totul benefic cursivității cărții.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.