Recenzie Și dacă e adevărat de Marc Levy

by | Dec 2, 2014 | Fantezie, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA ȘI DACĂ E ADEVĂRAT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

si-daca-e-adevarat-editia-gsp_1_produs

Și dacă e adevărat de Marc Levy este o carte a șansei și a posibilităților. A miracolului care are aloc într-un moment neașteptat, a fabulosului introdus în obijnuit și banal.

In fiecare dimineata, la sculare, suntem creditati cu 86400 de secunde de viata pentru ziua respectiva, si seara, cand ne culcam, nu exista un report al lor, ce n-a fost trait in cursul zilei este pierdut, ieri a trecut. In fiecare dimineata, magia reincepe si noi ne jucam cu aceasta regula de neocolit: banca ne poate inchide contul in fiecare moment, fara nici un preaviz; in orice moment, viata se poate opri. Si atunci, ce facem cu cele 86400 de secunde zilnice? Nu sunt oare secundele de viata mai importante decat dolarii? sunt vorbele lui Lauren, personajul principal al cărții, o femeie ținută în viață de către aparate pe un pat de spital. Cât de ironic, să îți dai seama cât de important este timpul, șasna de a face ceva cu el, șansa de a te intersecta cu oameni care îți fac bine și care te ajută.

Este nevoie de un accident ca omul să vadă cât de importantă este de fapt viața cu fiecare clipă a sa, cât de bine trebuie gândit totul ca să nu regreți nimic mai târziu. Fiecare acțiune ar trebui să fie cea corectă și cea care aduce cea mai multă bucurie. Cartea are desigur o poveste de iubire pe care Lauren și-ar dori să o poată trăi în viața reală.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Marc Levy

Interesant cum în momente cruciale începi să-ți dai seama căte lucruri trebuiau făcute altfel, câte alegeri au fost greșite, câte momente irosite, cât de important este timpul și buna utilizare a sa.

Și dacă e adevărat de Marc Levy este un must read al oricărui cititor pentru că fiecare om are nevoie să-i fie reamintite lucrurile importante, cele care merită atenție și efort, pentru a medita asupra propriei vieți și pentru a se pierde în ițele unei povești minunate de dragoste și de viață!

Citate speciale:

Să identifici fericirea când se află la picioarele tale, să ai curajul şi hotărârea de a te apleca pentru a o lua în braţe… şi a o păstra. Asta-i inteligenţa inimii.

Mâine e un mister pentru toată lumea, iar acest mister trebuie să provoace râsul sau dorinţa, nu frica sau refuzul.

Curând vei cunoaşte o altă formă de iubire. Când va veni ziua aceea împărtăşeşte-o cu acela care te va iubi; visele trăite în doi alcătuiesc cele mai frumoase amintiri.

Singurătatea este o gradină în care sufletul se usucă, iar florile care cresc în ea n-au parfum.

Nimic nu este imposibil, numai limitele minţilor noastre definesc lucrurile drept de neconceput. E doar o chestiune de timp, timpul de-a înţelege în ce fel este posibil.

Când calculezi, când analizezi argumentele pro şi contra, iţi trece viaţa şi nu se petrece nimic.

Titlu: Și Dacă E Adevărat
Autor: Marc Levy
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 2.12.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O carte romantică, plină de mister și de suspans. Îmbie la meditație.

Aspecte Negative:

Nu toată lumea o va considera o carte profundă sau care îmbie la meditație. Depinde de gusturi și propria percepție.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

La răscruce de vânturi este o poveste de dragoste clasică, dar neobișnuită, atipică, toxică, cum ar cataloga-o psihologii din zilele noastre, este povestea de dragoste neîmpărtășită dintre Heathcliff și Catherine. O dragoste, o apropiere și o pliere perfectă a...

Recenzie „Totul pentru dragoste” de Kristin Hannah

Recenzie „Totul pentru dragoste” de Kristin Hannah

Kristin Hannah a reușit să mă surprindă din nou cu noua carte tradusă la noi în țară. Totul pentru dragoste are toate ingredientele unui roman de dragoste, de familie și este, mai ales, despre puterea de a merge mai departe. Așa cum ne-a obișnuit, cartea aceasta ne...

Recenzie “Mica enciclopedie Hygge” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Hygge” de Meik Wiking

"Mica enciclopedie Hygge" este un bestseller internațional scris de Meik Wiking. Cartea încadrată în genul Dezvoltare personală a fost publicată în anul 2016. La un an după, a apărut și surata ei, "Mica enciclopedie Lykke".  Se știe deja că Danemarca are o reputație...

Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2236 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 28 din 153 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments