Recenzie Și dacă e adevărat de Marc Levy

de | dec. 2, 2014 | Fantezie, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA ȘI DACĂ E ADEVĂRAT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

si-daca-e-adevarat-editia-gsp_1_produs

Și dacă e adevărat de Marc Levy este o carte a șansei și a posibilităților. A miracolului care are aloc într-un moment neașteptat, a fabulosului introdus în obijnuit și banal.

In fiecare dimineata, la sculare, suntem creditati cu 86400 de secunde de viata pentru ziua respectiva, si seara, cand ne culcam, nu exista un report al lor, ce n-a fost trait in cursul zilei este pierdut, ieri a trecut. In fiecare dimineata, magia reincepe si noi ne jucam cu aceasta regula de neocolit: banca ne poate inchide contul in fiecare moment, fara nici un preaviz; in orice moment, viata se poate opri. Si atunci, ce facem cu cele 86400 de secunde zilnice? Nu sunt oare secundele de viata mai importante decat dolarii? sunt vorbele lui Lauren, personajul principal al cărții, o femeie ținută în viață de către aparate pe un pat de spital. Cât de ironic, să îți dai seama cât de important este timpul, șasna de a face ceva cu el, șansa de a te intersecta cu oameni care îți fac bine și care te ajută.

Este nevoie de un accident ca omul să vadă cât de importantă este de fapt viața cu fiecare clipă a sa, cât de bine trebuie gândit totul ca să nu regreți nimic mai târziu. Fiecare acțiune ar trebui să fie cea corectă și cea care aduce cea mai multă bucurie. Cartea are desigur o poveste de iubire pe care Lauren și-ar dori să o poată trăi în viața reală.

Interesant cum în momente cruciale începi să-ți dai seama căte lucruri trebuiau făcute altfel, câte alegeri au fost greșite, câte momente irosite, cât de important este timpul și buna utilizare a sa.

Și dacă e adevărat de Marc Levy este un must read al oricărui cititor pentru că fiecare om are nevoie să-i fie reamintite lucrurile importante, cele care merită atenție și efort, pentru a medita asupra propriei vieți și pentru a se pierde în ițele unei povești minunate de dragoste și de viață!

Citate speciale:

Să identifici fericirea când se află la picioarele tale, să ai curajul şi hotărârea de a te apleca pentru a o lua în braţe… şi a o păstra. Asta-i inteligenţa inimii.

Mâine e un mister pentru toată lumea, iar acest mister trebuie să provoace râsul sau dorinţa, nu frica sau refuzul.

Curând vei cunoaşte o altă formă de iubire. Când va veni ziua aceea împărtăşeşte-o cu acela care te va iubi; visele trăite în doi alcătuiesc cele mai frumoase amintiri.

Singurătatea este o gradină în care sufletul se usucă, iar florile care cresc în ea n-au parfum.

Nimic nu este imposibil, numai limitele minţilor noastre definesc lucrurile drept de neconceput. E doar o chestiune de timp, timpul de-a înţelege în ce fel este posibil.

Când calculezi, când analizezi argumentele pro şi contra, iţi trece viaţa şi nu se petrece nimic.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ȘI DACĂ E ADEVĂRAT?

Vezi toată lista de cărți scrise de Marc Levy sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ȘI DACĂ E ADEVĂRAT CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Și Dacă E Adevărat
Autor: Marc Levy
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 2.12.2014
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Mândrie și prejudecată pornește în lupta de a demonta ,,primele impresii″ (titlul inițial) și orientează cititorul spre a privi lucrurile care i se întâmplă mai profund, dintr-o altă perspectivă. Jane Austen, autoarea operei de față, a fost o romancieră engleză care a...

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

"Ultimul tren spre Londra" de Meg Waite Clayton este povestea unei provocări la adresa unui sistem nemilos. O poveste foarte emoționantă care s-a scufundat în sufletul meu. Scriitoarea a reușit să arate cât de ușor se estompează granițele dintre sărăcie și bogăție,...

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

În august 2005, Katrina dă lovitura de grație New Orleans-ului după ce mii de oameni ignoraseră avertismentele autorităților și refuzaseră să fugă din calea urgiei. Un oraș afectat grav, în care oamenii, deja traumatizați după ce dăduseră piept cu furia ciclonului, se...

0 0 votes
Article Rating
Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2560 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments