Recenzie “Și eu exist” de Căprariu Flavia

Titlu: Și Eu Exist
Autor: Căprariu Flavia
An apariție : 2018
Editura: Berg
Nr. Pagini: 149
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristina Zegheru
Publicată la 6.01.2019
Nota recenzorului: 10/10
Recenzie “Și eu exist” de Căprariu Flavia
5 (100%) 2 vote[s]

Și eu exist” de Căprariu Flavia este un roman dur, poate chiar brutal, în care ne sunt relatate personalitățile oamenilor. Această carte nu este pentru oricine, ci pentru cei care au ochii deschiși să vadă dincolo de măștile pe care societatea le impune.
Coperta m-a facut să-mi imaginez mii de scenarii, dar niciunul nu a fost aproape de adevăr. Flavia are un vocabular complex, dar pe lângă acest lucru, se remarcă gândirea matură cu care este înzestrată. Alții nu reușesc să privească în ansamblu nici după ani de experiență.
În acest ritm, îi prevăd o dezvoltare frumoasă, armonioasă și un viitor strălucit ca autor.
”Și eu exist” m-a scos din zona de confort, dar nu am putut să las cartea din mână până la sfârșit. Nimic nu este previzibil, iar fiecare pagină îți relatează noi informații care, puse cap la cap, îți vor intui un final, dar autoarea continuă să se joace cu mintea noastră, ducându-ne într-un labirint din care nu vom ieși nici la sfârșitul lecturii.
Ne este prezentată nu doar viața protagonistului, Cezar, ci și a celorlalte personaje secundare. Observăm gesturile unui bărbat arogant, avar, orb după putere și sadic, trecând peste cadavre pentru a-și atinge scopurile. Personalitățile duble ale celorlalți ne fac să credem că și femeia care pare nebună și are frecvent căderi nervoase poate ascunde o latură de criminal.
Secretele sunt bine păzite, acțiunea foarte complexă și personajele bine conturate.
Visul cel mai mare a lui Cezar este să aibă controlul asupra celorlalți, indiferent de modul în care îl obține. Deși este un bărbat mândru, cu un caracter puternic și o forță imensă care impune respect, bărbatul este frustrat și își arată inferioritatea față de ceilalți prin gesturile și modul de a acționa.
Soția infidelă poate fi un agent sub acoperire, socrul poate fi un criminal, dar aparențele sunt cele care mențin toată această falsitate departe de ochii celorlalți.
”Pentru primele dăți în viața sa, Cezar realizase un lucru foarte important: poate că fiecare om are prețul său, dar nu toți valoarează bani.”
Recomand din suflet acest roman!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.