Recenzie „Și am privit cu toții spre cer” de Tommy Wallach

by | Aug 27, 2016 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA ȘI AM PRIVIT CU TOȚII SPRE CER ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

si am privit cu totii spre cerBun, se ia un tip tânăr și neliniștit pe nume Tommy Wallach, și muzician pe deasupra, și cuvintele sale care își răscolesc fiecare parte a corpului. Așa a fost creată Și am privit cu toții spre cer.

Se spune că o fată a citit titlul acestei cărți și s-a îndrăgostit. Eu sunt fata aceea. Și am privit cu toții spre cer mi se pare cea mai reușită materializare a frumosului, a unicului, a realului. O carte cu și despre adolescenți, și despre cum sfârșitul nu e decât un alt început.

Those who have much to hope and nothing to lose will always be dangerous.

Înainte să mă apuc de citit, am aruncat un ochi pe Sfântul Google, căutând cu disperare mai multe informații despre roman. Din ce citisem, sinceră să fiu, n-am fost impresionată. Părea o carte young-adult simplă, ușoară, plată. N-a fost așa.

Imagine art, stars, and blue

Și am privit cu toții spre cer a intrat în viața mea ca un uragan și a ieșit ca o apocalipsă. Cartea prezintă o poveste sinceră, amuzantă, dar tragică a unor tineri total diferiți, care se lasă uniți de faptul că un asteroid urmează să lovească Pământul. Când realizează că moartea îi veghează, adolescenții decid că etichetele puse până atunci nu valorează nimic.

Peter e starul liceului (cunoaștem cu toții tiparul de care vorbesc, nu?), Eliza e rebela frântă pe interior, Anita, eleva perfectă deja admisă la facultate și Andy, tipul care nu știe pe ce planetă e, se lasă legați de dorința de a salva Pământul, în prima instanță. Dar dacă a salva Pământul înseamnă a da eșecului ce vor ei de fapt? Dacă Sfârșitul Lumii le dă, în sfârșit, ocazia să trăiască cu adevărat?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Tommy Wallach

Presimt că Și am privit cu toții spre cer este genul de roman care va crea multe, multe controverse, deoarece fie o urăști, fie o iubești, nu există ceva între. De mult n-am mai zis asta, dar mă bucur că Wallach a creat un roman atât de detaliat, și totuși lejer și accesibil, extrem de comic și totodată profund. A jonglat cu fiecare cuvânt și l-a așezat fix acolo unde trebuia așezat, fără artificii literare fără sens.

Nu cred că e ceva care să-mi fi displăcut la cartea asta. Până și personajele care nu mi-au plăcut mi-au plăcut într-un final, de la Peter pe care-l credeam un arogant, până la Golden, traficantul de droguri. Mi-a plăcut cum Wallach a ales naratorii, fiecare capitol fiind narat de câte un personaj principal. Cred că asta mi-a dat posibilitatea să-i cunosc mai bine pe protagoniști și să îl admir mai mult pe autor. Am citit zeci de cărți scrise din două sau mai multe perspective, dar Wallach e diferit, a reușit cumva să se metamorfozeze în fiecare personaj, căpătând puterea de a scrie atât de diferit, ca un zeu al cuvintelor.

Cartea e lacrimogenă, tristă, dramatică, amuzantă și sarcastică. Ingredientele perfecte ale unei combinații letale, zic eu. Mă așteptam ca Și am privit cu toții spre cer să fie o carte drăguță, cu care să-mi umplu o după-amiază ploioasă de august. N-a fost așa. Și am privit cu toții spre cer nu a fost o carte drăguță sau frumoasă. A fost ca o operă de artă, și operele de artă nu trebuie să fie drăguțe, trebuie să te facă să simți ceva.

Și am privit cu toții spre cer a fost un roman la care am plâns și am râs, un roman care mi-a reamintit cât de important și firav e prezentul. Tommy Wallach a reușit să creeze un univers literar în care Apocalipsa e doar sfârșitul începutului, o carte în care poveștile adolescentine se îmbină cu profundul și realul. Și am privit cu toții spre cer, apărută la noi la editura Epica, e o carte pe care trebuie să o citești când ești trist, ca să îți arate că se poate și mai rău, dar și când ești fericit, ca să te trezească la realitate.

Titlu: Și Am Privit Cu Toții Spre Cer
Autor: Tommy Wallach
An apariție : 2016
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 370
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 27.08.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty

Recenzie „Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty

Liane Moriarty este o scriitoare genială și mi-a fost de ajuns să citesc Am uitat să fim fericiți pentru a mă convinge de acest fapt. Atunci când am citit și Când vina ne desparte, m-am convins de talentul ei de a crea un thriller psihologic plin de mister și de...

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

,,El e și iadul și raiul pentru mine.” Când avea șaptesprezece ani, Emilia LeBlanc a ajuns în casa familiei Spencer, acolo unde fuseseră angajați părinții ei ca și slujitori. Acolo l-a întâlnit pe Baron Spencer Junior, cel care avea să devină coșmarul vieții ei. Baron...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1965 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 150 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Suna foarte bine. Am tot citit despre carte pe internet dar nu ma puteam pronunta. Clar merita citita 🙂

Didi

Mersi de recenzie, nu mi pierd timpul cu cartea, e de c***t.