Recenzie Simon și planul Homo Sapiens de Becky Albertalli

de | mart. 13, 2017 | Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SIMON ȘI PLANUL HOMO SAPIENS ARE REDUCERE PE:

Becky Albertalli locuiește în Atlanta cu familia ei și timp de 7 ani a organizat alături de alte persoane, un grup de sprijin pentru copiii cu probleme de identitate sexuală din Washington, DC.

Simon și planul Homo Sapiens” este primul ei roman și deși este un pic diferit de ceea ce citesc în mod obișnuit, uneori este bine să mai evadăm puțin din bula noastră de confort și să încercăm și altceva pentru că nu se știe niciodată dacă acel lucru nu ne va surprinde plăcut.

Am auzit sau am văzut o mulțime de mesaje de genul „Eu o să zic pas la această carte” și întrebarea pe care mi-o pun eu acum este de ce? Până la urmă trăim în secolul 21 și oricât ne-am ascunde după deget există o mulțime de persoane de genul lui Simon Spier. Așa că, urmați sfatul meu, depășiți aceste prejudecăți și încercați această carte pentru că o să fie o lectură plăcută și amuzantă.

Dacă îți place recenzia cărții SIMON ȘI PLANUL HOMO SAPIENS, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Becky Albertalli

Simon Spier are 16 ani și chiar dacă a bănuit încă din clasa a opta că este diferit, și anume gay, încă nu a avut curajul să mărturisească familiei și celor mai buni prieteni, orientarea lui sexuală.

„Așadar, mă gândesc întruna la ideea identităților secrete. Te simți vreodată prizioner în tine însuți? Nu știu dacă are noimă ce zic. Bănuiesc că mă refer la faptul că uneori pare că toată lumea știe cine sunt, mai puțin eu.”

Singurul care cunoaște adevărul este Blue, un băiat căruia nici noi, dar nici Simon nu îi vom afla adevărata identitate, decât aproape de sfârșitul cărții, lucru care m-a atras la această lectură. Bineînțeles că primim mici indicii pe parcurs despre cine ar fi Blue, dar oricum mi-a plăcut ideea lui Becky de a descoperi în același timp cu Simon cine este prietenul și confidentul lui secret.

Blue are și el aceeași problemă și datorită mesajelor pe care și le scriu cei doi, își vor înfrunta într-un final demonii și acest lucru îi va uni în ceva mai mult decât o prietenie.

Cum va evolua relația dintre cei doi necunoscuți, cum vor reacționa cei dragi lor la aflarea marilor vești și dacă sentimentele celor doi se vor schimba atunci când vor afla cine sunt în realitate veți descoperi doar citind această lectură amuzantă.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SIMON ȘI PLANUL HOMO SAPIENS CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: SIMON ȘI PLANUL HOMO SAPIENS
Autor: Becky Albertalli
An apariție : 2017
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1624

Alte recenzii de la Becky Albertalli:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Ancuta Pietaru este redactor Booknation.ro de 2156 zile și a scris până acum 13 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ancuta Pietaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Morphines

Din păcate, foarte multe greșeli gramaticale. Mă întreb cum a fost aprobată această recenzie…

Booknation.ro

Mulțumim pentru că ne-ai atras atenția. Ne asumăm greșeala. Au fost corectate.