Recenzie Simon și planul Homo Sapiens de Becky Albertalli

Titlu: Simon și Planul Homo Sapiens
Autor: Becky Albertalli
An apariție : 2017
Editura: Epica
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ancuta Pietaru
Publicată la 13.03.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Simon și planul Homo Sapiens de Becky Albertalli
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI SIMON ȘI PLANUL HOMO SAPIENS PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Becky Albertalli locuiește în Atlanta cu familia ei și timp de 7 ani a organizat alături de alte persoane, un grup de sprijin pentru copiii cu probleme de identitate sexuală din Washington, DC.

Simon și planul Homo Sapiens” este primul ei roman și deși este un pic diferit de ceea ce citesc în mod obișnuit, uneori este bine să mai evadăm puțin din bula noastră de confort și să încercăm și altceva pentru că nu se știe niciodată dacă acel lucru nu ne va surprinde plăcut.

Am auzit sau am văzut o mulțime de mesaje de genul “Eu o să zic pas la această carte” și întrebarea pe care mi-o pun eu acum este de ce? Până la urmă trăim în secolul 21 și oricât ne-am ascunde după deget există o mulțime de persoane de genul lui Simon Spier. Așa că, urmați sfatul meu, depășiți aceste prejudecăți și încercați această carte pentru că o să fie o lectură plăcută și amuzantă.

Simon Spier are 16 ani și chiar dacă a bănuit încă din clasa a opta că este diferit, și anume gay, încă nu a avut curajul să mărturisească familiei și celor mai buni prieteni, orientarea lui sexuală.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Becky Albertalli.

“Așadar, mă gândesc întruna la ideea identităților secrete. Te simți vreodată prizioner în tine însuți? Nu știu dacă are noimă ce zic. Bănuiesc că mă refer la faptul că uneori pare că toată lumea știe cine sunt, mai puțin eu.”

Singurul care cunoaște adevărul este Blue, un băiat căruia nici noi, dar nici Simon nu îi vom afla adevărata identitate, decât aproape de sfârșitul cărții, lucru care m-a atras la această lectură. Bineînțeles că primim mici indicii pe parcurs despre cine ar fi Blue, dar oricum mi-a plăcut ideea lui Becky de a descoperi în același timp cu Simon cine este prietenul și confidentul lui secret.

Blue are și el aceeași problemă și datorită mesajelor pe care și le scriu cei doi, își vor înfrunta într-un final demonii și acest lucru îi va uni în ceva mai mult decât o prietenie.

Cum va evolua relația dintre cei doi necunoscuți, cum vor reacționa cei dragi lor la aflarea marilor vești și dacă sentimentele celor doi se vor schimba atunci când vor afla cine sunt în realitate veți descoperi doar citind această lectură amuzantă.

ACUM GĂSEȘTI SIMON ȘI PLANUL HOMO SAPIENS PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Ideea de anonimat dintre Simon și Blue până aproape de sfârșitul cărții și chimia care se construiește treptat între cei doi. Relația pe care Simon o are cu familia lui și cât de amuzanți pot fi aceștia, mai ales la aflarea vești că fiul lor este gay.

Aspecte Negative:

Mi-ar fi plăcut să aflu mai multe despre sora lui Simon, Nora, dar până la urmă cartea îi este dedicată lui așa că asta era puțin cam imposibil ;)

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Morphines
    Reply

    Din păcate, foarte multe greșeli gramaticale. Mă întreb cum a fost aprobată această recenzie…

POST A COMMENT.