Recenzie „Simon și planul Homo Sapiens”

de | sept. 20, 2017 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SIMON ȘI PLANUL HOMO SAPIENS ARE REDUCERE PE:

Simon și Planul Homo Sapiens este un volum prin intermediul căruia am cunoscut termenul de dragoste la prima vedere dintre un cititor și o carte.

Becky Albertalli este un autor care a gândit această carte dintr-un alt unghi, abordând în acest caz un subiect demn de amintit. Un subiect altfel. Un subiect special.

Mi se pare semnificativ faptul că această carte LGBT este mai mult decât o simplă lectură. Prin intermediul ei se pot observa o sumedenie de sentimente pe care diferitele personaje le trăiesc, dar, de asemenea, se poate asista la o serie de evenimente caracteristice, care împreună cu personajele formează un tot al originalității.

Povestea se naște deloc întâmplător, surprinzându-l pe Simon ca fiind un adolescent diferit, într-o societate în care toți sunt la fel.

Dacă îți place recenzia cărții SIMON ȘI PLANUL HOMO SAPIENS, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Becky Albertalli

Prin orientarea lui sexuală, acesta reușește să atragă atenția atât celor care-l înconjoară, cât și cititorilor, martorii orientării lui.

Este de apreciat și curajul de care acesta dă dovadă, în sensul că vor urma momente în care Simon va trebui să facă față provocărilor. De asemenea, întrebările vor apărea precum un curcubeu după ploaie. Dar cât ați descoperit voi din puterea care îl posedă? Cât de mult vă doriți să îl descoperiți pe Simon?

Simon este genul de personaj deschis și sociabil, dar retras când vine vorba despre propriile-i sentimente.

Nouă ni se destăinuie cel mai mult, de aceea cititorii sunt cei mai buni prieteni ai săi. Eu sunt prietena lui, tu dorești un nou prieten?

Îmi place, de altfel, felul în care autorul alege să îl evidențieze pe acest Simon. Spun acest lucru, deoarece Simon și Planul Homo Sapiens nu este o simplă lectură pe care o frunzărești și după aceea o uiți. Simon și Planul Homo Sapiens este un râu din care tind să curgă valuri de informații acaparatoare.

Viața lui Simon nu este deloc simplă. De când s-a născut viața lui a luat-o pe o potecă întortocheată. Acest nod și această cale diferită este specială din cauza faptului că Simon este atras nu de fete, ci de băieți.

Blue este doar un necunoscut și, totuși, inima lui Simon nu ține cont de alte aspecte, ci doar de ceea ce îi transmite acest Blue.

Conversațiile lor în mediul virtual au rolul de a ne oferi detalii despre ceea ce se petrece între ei, dar, de asemenea, aceste convorbiri virtuale surprind acea doză de suspans, care te ține pe ace.

În mâinile lui Albertalli, inevitabilul se poate instala în orice moment. Ceea ce reușește el să construiască, însă, este mai mult decât o operă. El finalizează o capodoperă literară, dedicată atât tinerilor, cât și celor care sunt trecuți de o anumită vârstă.

Va recunoaște Simon ceea ce simte, de fapt?

Va fi animat de curajul de care are nevoie pentru a-și recunoaște orientarea sexuală?

Ce se va întâmpla între el și Blue? Dar acest Blue, cine este și de ce ambii folosesc porecle?

Într-o manieră originală și deosebită, autorul reușește să creeze una dintre cele mai de seamă opere ale literaturii contemporane.

Cu Simon alături, lectura devine un substitut al vieții, un substitut al vieții lui Simon.

Simon și Planul Homo Sapiens are acel ceva pe care oricine trebuie să-l descopere. Această carte se va trăi intens și odată cu evenimentele prezentate, cititorilor li se va oferi posibilitatea de a învăța despre curaj și despre încrederea în sine.

Simon te va cuceri și pe tine. Ești gata să te lași cucerit?

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SIMON ȘI PLANUL HOMO SAPIENS CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Simon și Planul Homo Sapiens
Autor: Becky Albertalli
An apariție : 2017
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 268
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1198

Alte recenzii de la Becky Albertalli:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Dana Otet este redactor Booknation.ro de 1859 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Dana Otet aici.
Numele meu este Dana Oțet și cititul face parte din viața mea. În momentul de față nu pot concepe viața fără cărți, de aceea mereu mă voi axa pe ceea ce înseamnă literatură, pe ceea ce înseamnă citit. De asemenea, pasiunea mea se manifestă și prin scris. Alături de cei de la BookNation am învățat ce înseamnă o echipă.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments