Recenzie „Simon și planul Homo Sapiens”

de | sept. 20, 2017 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SIMON ȘI PLANUL HOMO SAPIENS ARE REDUCERE PE:

Simon și Planul Homo Sapiens este un volum prin intermediul căruia am cunoscut termenul de dragoste la prima vedere dintre un cititor și o carte.

Becky Albertalli este un autor care a gândit această carte dintr-un alt unghi, abordând în acest caz un subiect demn de amintit. Un subiect altfel. Un subiect special.

Mi se pare semnificativ faptul că această carte LGBT este mai mult decât o simplă lectură. Prin intermediul ei se pot observa o sumedenie de sentimente pe care diferitele personaje le trăiesc, dar, de asemenea, se poate asista la o serie de evenimente caracteristice, care împreună cu personajele formează un tot al originalității.

Povestea se naște deloc întâmplător, surprinzându-l pe Simon ca fiind un adolescent diferit, într-o societate în care toți sunt la fel.

Dacă îți place recenzia cărții SIMON ȘI PLANUL HOMO SAPIENS, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Becky Albertalli

Prin orientarea lui sexuală, acesta reușește să atragă atenția atât celor care-l înconjoară, cât și cititorilor, martorii orientării lui.

Este de apreciat și curajul de care acesta dă dovadă, în sensul că vor urma momente în care Simon va trebui să facă față provocărilor. De asemenea, întrebările vor apărea precum un curcubeu după ploaie. Dar cât ați descoperit voi din puterea care îl posedă? Cât de mult vă doriți să îl descoperiți pe Simon?

Simon este genul de personaj deschis și sociabil, dar retras când vine vorba despre propriile-i sentimente.

Nouă ni se destăinuie cel mai mult, de aceea cititorii sunt cei mai buni prieteni ai săi. Eu sunt prietena lui, tu dorești un nou prieten?

Îmi place, de altfel, felul în care autorul alege să îl evidențieze pe acest Simon. Spun acest lucru, deoarece Simon și Planul Homo Sapiens nu este o simplă lectură pe care o frunzărești și după aceea o uiți. Simon și Planul Homo Sapiens este un râu din care tind să curgă valuri de informații acaparatoare.

Viața lui Simon nu este deloc simplă. De când s-a născut viața lui a luat-o pe o potecă întortocheată. Acest nod și această cale diferită este specială din cauza faptului că Simon este atras nu de fete, ci de băieți.

Blue este doar un necunoscut și, totuși, inima lui Simon nu ține cont de alte aspecte, ci doar de ceea ce îi transmite acest Blue.

Conversațiile lor în mediul virtual au rolul de a ne oferi detalii despre ceea ce se petrece între ei, dar, de asemenea, aceste convorbiri virtuale surprind acea doză de suspans, care te ține pe ace.

În mâinile lui Albertalli, inevitabilul se poate instala în orice moment. Ceea ce reușește el să construiască, însă, este mai mult decât o operă. El finalizează o capodoperă literară, dedicată atât tinerilor, cât și celor care sunt trecuți de o anumită vârstă.

Va recunoaște Simon ceea ce simte, de fapt?

Va fi animat de curajul de care are nevoie pentru a-și recunoaște orientarea sexuală?

Ce se va întâmpla între el și Blue? Dar acest Blue, cine este și de ce ambii folosesc porecle?

Într-o manieră originală și deosebită, autorul reușește să creeze una dintre cele mai de seamă opere ale literaturii contemporane.

Cu Simon alături, lectura devine un substitut al vieții, un substitut al vieții lui Simon.

Simon și Planul Homo Sapiens are acel ceva pe care oricine trebuie să-l descopere. Această carte se va trăi intens și odată cu evenimentele prezentate, cititorilor li se va oferi posibilitatea de a învăța despre curaj și despre încrederea în sine.

Simon te va cuceri și pe tine. Ești gata să te lași cucerit?

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SIMON ȘI PLANUL HOMO SAPIENS CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Simon și Planul Homo Sapiens
Autor: Becky Albertalli
An apariție : 2017
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 268
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1230

Alte recenzii de la Becky Albertalli:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Am revenit la inegalabilul Dostoievski. Acest titan al literaturii universale, cunoscut drept un observator fin al naturii umane, impresionează cititorii de diferite vârste. Însă, din propria experiență pot afirma că felul în care l-am perceput pe Dostoievski când...

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom te invită în culisele psihoterapiei. Ai o șansă unică nu doar să fii pe canapeaua a doi terapeuți, dar și în mintea lor. Afli depre psihoterapie din prima sursă, descoperi nu doar cum se mănâncă ea, dar și toată bucătăria din spate. Aici se analizează...

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Am citit “Aventurile lui Tom Sawyer” acum doi ani, împreună cu nepoțica mea. Tare mult i-a plăcut cartea. Drept urmare i-am promis că-i fac cadou și “Aventurile lui Huckleberry Finn”. Cu atât mai impresionată a fost când a aflat că amicul lui Tom Sawyer are și el o...

0 0 votes
Article Rating
Dana Otet este redactor Booknation.ro de 1911 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Dana Otet aici.
Numele meu este Dana Oțet și cititul face parte din viața mea. În momentul de față nu pot concepe viața fără cărți, de aceea mereu mă voi axa pe ceea ce înseamnă literatură, pe ceea ce înseamnă citit. De asemenea, pasiunea mea se manifestă și prin scris. Alături de cei de la BookNation am învățat ce înseamnă o echipă.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments