Recenzie „Sindromul arogantei” Vol.1 de Dan-Emilian Tinica

by | Jun 16, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA SINDROMUL AROGANTEI VOL.1 CU REDUCERE PE libris.ro

Acţiunea cărţii se petrece în zilele noastre , dar văzând prin ochii autorului observi cum trecutul, ”epoca de aur a lui Ceauşescu”, își face simţită prezenţa în România secolului XXI.

Personajele meticulos construite nu au cum să nu te ducă cu gândul la o “personalitate” din jurul tău , din lumea politică sau de afaceri din prezent.

Personajul care te va intriga și care te va conduce prin lumea vie construită de autor este BLU, personajul, care își păstrează misterul până la ultimele cuvinte. El o să fie cel care nu te va lăsă să lași jos cartea nici măcar pentru câteva secunde.

„S-a produs o oarecare rumoare la apariția lui BLU și mai toate privirile au urmărit cu un ușor dezgust târâiala lui, făcută cu ajutorul a două cârje, spre un loc din primul rând. Întâmplare sau nu, s-a așezat chiar lângă Madricescu și Ninel a putut să răsufle ușurat. O să-i poată evita pe amândoi pe parcursul conferinței sau ce-o fi fost ea și, totodată, s-o șteargă englezește, imediat ce se va fi terminat, în așa fel încât să nu fie obligat să întrețină vreo conversație, cât de scurtă, cu unul dintre cei doi.”

Acțiunea cărții este una dinamică, vie, care te acaparează, are un limbaj ușor de înțeles care te ajută să îți imaginezi ușor fiecare cadru.

Îți recomand ca în momentul în care începi să citești această carte să închizi orice posibilitate de a fi deranjat, pentru că orice deranj te scoate din acțiune, și  te rog să mă crezi, este o carte din care nu vrei să pierzi niciun amănunt.

„Toți erau foști ofițeri din securitatea lui Ceaușescu, care se descurcaseră mai bine sau mai rău, fiecare după cât îl dusese capul, curajul, tupeul și știința relațiilor interumane. Învățătorul fusese și el general în DIE, adică Direcția de Informații Externe, și, după Revoluție, fusese trecut în rezervă, dar avusese abilitatea să înființeze o organizație mai mult sau mai puțin secretă, în jurul căreia strânsese mai toți foștii ofițeri superiori din DSS, cam de la maior în sus, dar pătrunseseră și câțiva căpitani mai dotați. I-a spus SSO, adică Secret Service Organization, pentru că deja se purta engleză și, de-a lungul timpului, a avut grijă ca mai toți foștii colegi să se pricopsească, adică să ducă o viață îmbelșugată, chiar dacă nu fuseseră în stare să pună pe roate vreo afacere profitabilă sau să obțină o poziție la vârful eșichierului politic.”

Personajele feminine din carte sunt femei calculate, interesate doar de bani, poziţie socială şi sex. O singulară speranţă o reprezintă  Alina, nici ea imaculată, o tânără jurnalistă din Costişeni, oraşul lui BLU, care e gata să abandoneze mocirla oraşului de provincie, pentru a începe o nouă viaţă (dragoste), alături de eroul pozitiv al cărţii, Daniel Moşinschi.

În concluzie, o carte vie, scrisă în stilul celor mai bune romane poliţiste americane!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA SINDROMUL AROGANTEI VOL.1 CU REDUCERE PE libris.ro

Titlu: Sindromul Arogantei Vol.1
Autor: Dan-Emilian Tinica
An apariție : 2019
Editura: LIBRIS EDITORIAL
Nr. Pagini: 164
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 16.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1270 zile și a scris până acum 645 articole. Se află pe poziția 1 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments