Recenzie „Singurătatea numerelor prime” de Paolo Giordano

Titlu: Singurătatea Numerelor Prime
Autor: Paolo Giordano
An apariție : 2009
Editura: Rao
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Popa
Publicată la 13.08.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI SINGURĂTATEA NUMERELOR PRIME PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
„Singurătatea numerelor prime” de Paolo Giordano

Paolo Giordano este un autor contemporan italian. El a debutat în lumea cărţilor cu “Singurătatea numerelor prime”.

La început acţiunea este secţionată în două părţi, fiecare analizând unul dintre personajele principale. Ambele sunt în situaţii speciale, suferind o traumă fizică sau pshică în timpul copilăriei.

Mattia este marcat pe viaţă din cauza pierderii surorii sale cu nevoi speciale, de care acesta este vinovat. Imediat după dispariţia surorii lui, el începe să aibă tendinţe sinucigaşe, izolându-se de restul oamenilor.

Se întâmplă în filme şi se întâmpla în realitate în fiecare zi. Lumea îşi lua ce voia, se agăţa de coincidenţe, puţine cum erau, şi construia o existenţă.

Trebuia să-i spună lui Alice sunt aici sau trebuia să plece, să ia primul avion şi să dispară din nou. De-acum învăţase. Alegerile se fac în câteva secunde şi se plătesc în restul timpului rămas. De data asta le recunoştea: acele secunde erau acolo şi el nu avea să mai greşească.

Alice este obligată în copilărie de către tatăl ei, să facă schi, însă un accident grav opreşte acest chin. Ea încearcă să fie o fată normală, făcând multe sacrificii pentru atingerea acestui scop.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Paolo Giordano.

Relaţia lor nu poate fi considerată una de iubire, cel mult o unire a singurătăţilor. Mattia este fascinat de matematică, comparând situaţia lor cu situaţia numerelor prime.

„Mattia se gândea că el și Alice erau astfel, două numere prime gemene, singure și pierdute, apropiate, dar nu îndeajuns pentru a se putea atinge cu adevărat.

Literatura se îmbină cu matematica, ciudata relaţie dintre cei doi devenind din ce în ce mai rece. Este o poveste foarte tristă, ce îţi răscoleşte sufletul trezind frica de singurătate ce sălăşluieşte în sufletul tuturor.

ACUM GĂSEȘTI SINGURĂTATEA NUMERELOR PRIME PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.