Recenzie „Sora pierdută” de Flynn Berry

de | iul. 9, 2017 | Ficțiune, Literatură Contemporană, Mister, Mister, Psihologie, Recenzii cărți, Suspans

ACUM GĂSEȘTI CARTEA SORA PIERDUTĂ PE cartepedia

Cărțile polițiste vor rămâne întotdeauna prima mea dragoste în materie de gen literar și de fiecare dată când citesc despre o noua apariție, nu ezit să o cumpăr. La fel s-a întâmplat și cu „Sora Pierduta” de Flynn Berry, care după descrierea oferita cititorilor, se anunță a fii o aventură complexă:

Când Nora se duce să-și viziteze sora, trăiește cel mai cumplit coșmar: Rachel a fost ucisă cu brutalitate. Îngrozită și dezorientată, Nora își dă seama că nu mai poate reveni la viața ei. Nu are încredere că poliția îl va găsi pe ucigașul surorii sale, așa că începe o investigație pe cont propriu. Dar pe măsură ce frica pe care o simte se transformă în obsesie, și ea devine o altă persoană, descoperind totodată o serie de secrete despre sora ei pe care nu și le-ar fi imaginat niciodată.

Atunci când ajunge în orașul în care locuiește sora sa, Nora este socată de ceea ce găsește acolo. Modul în care sora sa, Rachel, a fost omorâtă șochează toată comunitatea și o marchează profund pe aceasta. În curând Nora ajunge o altă persoană, al cărui țel îl reprezintă găsirea asasinului. Devine paranoică și suspectează pe oricine din jur care a avut vreo legătură cu sora sa iar în cele din urmă pierde simțul realității. Este dispusă să afle adevărul chiar și cu costul vieții sale, pornind într-o călătorie care a reușit să mă bulverseze destul de mult ca cititor.

Pentru o carte de debut, Flynn Berry s-a descurcat foarte bine. Stilul ei a fost uneori destul de șters și sacadat, urmând câteva pagini intense, cu multe descrieri și acțiune. Această inconstanță a fost puțin deranjantă, deoarece voiam suspans de la cap la coadă, nu doar frânturi la care deabia aștepți să ajungi. În schimb a echilibrat cu descrierile sale care mi-au plăcut foarte mult și a reușit să redea atmosfera tensionată și zbuciumul Norei. Cât despre personajul creat, aceasta a reușit să îi dea viață Norei folosind anumite elemente speciale. Nora nu este personajul principal perfect, însă este ghidul tău în acest mister și cu ajutorul ei reușești să lipești bucățile lipsă. La un moment dat nu mi s-a părut un personaj de încredere din cauza nebuniei care a pus stăpânire pe ea, însă am putut să simt durerea și neputința ei, ceea ce m-a emoționat de multe ori.

Pentru fanii genului, recomand această carte. Mulți spun că dacă ai savurat Fata din tren și Fata dispărută trebuie să iubești și Sora Pierdută. Un roman intens, misterios, care te ține într-o stare de confuzie totală pe toată perioada sa de desfășurare, cu un personaj complex pus în condiții deosebite.

 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA SORA PIERDUTĂ PE cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Sora Pierdută
Autor: Flynn Berry
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 9.07.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Sub semnul Imperiului” de Ovidiu Mihalache

Recenzie „Sub semnul Imperiului” de Ovidiu Mihalache

Volum distins cu Premiul al II-lea în cadrul Concursului de manuscrise "Împlineste un vis", secțiunea Carte Științifică, ediția I, Editura Universitară, organizat în 2021. "Cine ne-a așezat pe noi, românii, între ruși care nu se mai satură de pământ, turci care nu se...

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Twilight-povestea care a furat atâtea inimi Twilight este celebra poveste de dragoste dintre un vampir și o ființă umană. Când a apărut seria ce îi are ca protagoniști pe Bella Swan și pe Edward Cullen, nimeni nu s-ar fi gândit că vom avea parte și de Midnight Sun....

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Un memoriu puternic publicat pentru prima dată în urmă cu 35 de ani în Germania (urmat de o o adaptare cinematografică în SUA), care nu arată nici un semn de greșeală sau zgârâietură auditivă în noua traducere De la Humanitas. Povestea Christianei F., o adolescentă...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1807 zile și a scris până acum 428 articole. Se află pe poziția 2 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments