Recenzie „Sora pierdută” de Flynn Berry

de | iul. 9, 2017 | Ficțiune, Literatură Contemporană, Mister, Mister, Psihologie, Recenzii cărți, Suspans

ACUM GĂSEȘTI CARTEA SORA PIERDUTĂ PE cartepedia

Cărțile polițiste vor rămâne întotdeauna prima mea dragoste în materie de gen literar și de fiecare dată când citesc despre o noua apariție, nu ezit să o cumpăr. La fel s-a întâmplat și cu „Sora Pierduta” de Flynn Berry, care după descrierea oferita cititorilor, se anunță a fii o aventură complexă:

Când Nora se duce să-și viziteze sora, trăiește cel mai cumplit coșmar: Rachel a fost ucisă cu brutalitate. Îngrozită și dezorientată, Nora își dă seama că nu mai poate reveni la viața ei. Nu are încredere că poliția îl va găsi pe ucigașul surorii sale, așa că începe o investigație pe cont propriu. Dar pe măsură ce frica pe care o simte se transformă în obsesie, și ea devine o altă persoană, descoperind totodată o serie de secrete despre sora ei pe care nu și le-ar fi imaginat niciodată.

Atunci când ajunge în orașul în care locuiește sora sa, Nora este socată de ceea ce găsește acolo. Modul în care sora sa, Rachel, a fost omorâtă șochează toată comunitatea și o marchează profund pe aceasta. În curând Nora ajunge o altă persoană, al cărui țel îl reprezintă găsirea asasinului. Devine paranoică și suspectează pe oricine din jur care a avut vreo legătură cu sora sa iar în cele din urmă pierde simțul realității. Este dispusă să afle adevărul chiar și cu costul vieții sale, pornind într-o călătorie care a reușit să mă bulverseze destul de mult ca cititor.

Pentru o carte de debut, Flynn Berry s-a descurcat foarte bine. Stilul ei a fost uneori destul de șters și sacadat, urmând câteva pagini intense, cu multe descrieri și acțiune. Această inconstanță a fost puțin deranjantă, deoarece voiam suspans de la cap la coadă, nu doar frânturi la care deabia aștepți să ajungi. În schimb a echilibrat cu descrierile sale care mi-au plăcut foarte mult și a reușit să redea atmosfera tensionată și zbuciumul Norei. Cât despre personajul creat, aceasta a reușit să îi dea viață Norei folosind anumite elemente speciale. Nora nu este personajul principal perfect, însă este ghidul tău în acest mister și cu ajutorul ei reușești să lipești bucățile lipsă. La un moment dat nu mi s-a părut un personaj de încredere din cauza nebuniei care a pus stăpânire pe ea, însă am putut să simt durerea și neputința ei, ceea ce m-a emoționat de multe ori.

Pentru fanii genului, recomand această carte. Mulți spun că dacă ai savurat Fata din tren și Fata dispărută trebuie să iubești și Sora Pierdută. Un roman intens, misterios, care te ține într-o stare de confuzie totală pe toată perioada sa de desfășurare, cu un personaj complex pus în condiții deosebite.

 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA SORA PIERDUTĂ PE cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Sora Pierdută
Autor: Flynn Berry
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1553

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2022 zile și a scris până acum 481 articole. Se află pe poziția 2 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments