Recenzie: “Soția engleză” de Lauren Willig

by | Aug 23, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA SOȚIA ENGLEZĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Soția engleză a fost fix cartea de care aveam nevoie în această perioadă, cartea despre care nu am știut foarte multe amănunte înainte dar care m-a lăsat plăcut surprinsă. Întotdeauna am citit cu plăcere cărțile care au acțiunea plasată în jurul anilor 1900 iar cea de față are puțin din toate elementele care mă duc cu gândul la acea perioadă: dragoste, etichete, renume dar și o crimă.

Mi-a plăcut modul  în care Lauren Willig a aranjat acțiunea întâmplărilor. Am pornit de la o crimă și am fost purtată atât prin trecut cât și prin prezent astfel încât să am posibilitatea încercării de a rezolva cazul. Mi-a plăcut ritmul cărții, cu cât citeam mai mult cu atât îmi doream să aflu mai mult. Mi-am realizat scenarii și am încercat să țin pasul cu evenimetele prezentate, ceea ce m-a ținut alertă pe tot parcursul lecturii.

Bay este copilul doamnei Van Duyvil, singurul moștenitor al averii și al renumelui care se încearcă să rămână nepătat în cercul înaltei societăți. Acesta ține cont de îndatoririle lui până la un anumit punct, căci se căstorește cu femeia cunoscută pe scenele teatrului. Dacă nu s-ar cunoaște faptul că cei doi sunt asasinați sau presupuși asasinați, mi-aș fi imaginat o poveste simplă și frumoasă de dragoste dar în urma  celor știute tensiunea se simte în fiecare pagină.

Annnabelle sau Georgie? Aceasta este întrebarea care sta pe buzele multora căci nu mulți sunt cei care știu să deosebească minciuna de adevăr. Personajul feminim are o singură viață însă în interiorul ei este prinsă de două vieți care pare că se suprapun, uneori până și ea fiind sceptică de identitatea acesteia. Oricare fată ar fi fost din cele două posibile, aș fi acceptat-o pe oricare căci personajul a fost atât de frumos construit încât m-a făcut să mă atașez repede de el.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lauren Willig

Pe lângă povestea întâlnirii și consumării relației celor doi protagoniști, cartea ne conduce către criminal și cu ajutorul prezentului în care sora lui Bay ține cu tot dinadinsul să cunoască adevărul despre noaptea crimei. Viața ei este una complicată și tristă însă are un parcurs frumos, care este în contrast cu începutul. Suntem întâmpinați cu o moarte dar abandonați cu o renaștere a personajului.

Recomand această carte care este presărată cu drame de familie și idile pline de farmec și intrigă. Este o scriitură plină de suspans, care se citește ușor și rapid datorită stilului simplu. Vă urez lectură plăcută!

Titlu: Soția Engleză
Autor: Lauren Willig
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 23.08.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Lavinia Chirănescu este redactor Booknation.ro de 438 zile și a scris până acum 19 articole. Se află pe poziția 46 din 149 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Lavinia Chirănescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments