Recenzie “Soţia tăcută” de A. S. A. Harrison

by | Sep 24, 2017 | Beletristică, Familie, Ficțiune, Mister, Psihologie, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA SOŢIA TĂCUTĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Una din pasiunile mele în ceea ce priveşte lectura o reprezintă thrillerele psihologice, pentru mine sunt cărţi provocatoare, captivante care îmi pun mintea la contribuţie.

Soţia tăcută  a fost o carte despre care nu am ştiut nimic înainte să o citesc, mi-a atras atenţia coperta şi titlul pentru că în general soţiilor li se reproşează de către soţi că vorbesc prea mult. 🙂

Aşa că am făcut cunoştinţă cu soţia tăcută Jodi Brett, o femeie de patruzeci şi cinci de ani căsătorită de douăzeci de ani cu Todd, o soţie căreia îi plăcea să trăiască clipa şi să nu-şi facă planuri de viitor considerându-se încă tânără.

Jodi este de meserie psihoterapeut, iar soţul ei este antreprenor, duc o viaţă lipsită de grija zilei de mâine în locuinţa lor din Chicago.

O carte concentrată mai mult pe cele două personaje pe trăirile lor interioare şi mai puţin pe acţiune. Capitolele se succed din perspectiva celor doi ea şi el.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de A. S. A. Harrison

O casnicie monotonă ajunsă într-un impas, apare o femeie gata să-i dăruiască lui Todd ceea ce Jodi n-a reuşit în toţi anii căsniciei sale. O căsnicie din care Jodi nu are curaj să iasă.

Ea îi strânge mâna şi lacrimile încep să curgă, lacrimile lui şi lacrimile ei, hrănindu-le inimile chircite şi dragostea ofilită. Se privesc în suflet acum, dincolo de înstrăinare  şi de distanţă, şi când în sfârşit îşi şterg ochii, iar ea se ridică şi aduce la masă spuma de ciocolată, o înfulecă pofticioşi, îşi ling farfuriile şi râd de ei înşişi.

Va reuşi Jodi să facă din tăcerea ei o armă sau tăcerea ei va naşte planuri monstruoase? Dar oare tăcerea ei nu-şi are rădăcini adânci în trecut?

Visul fusese recuperat şi amintirea odată cu el,inevitabil, ca un şir de conserve legate în spatele unei maşini nupţiale, iar acum nu mai putea inversa procesul, nu-şi mai putea închide mintea în faţa imaginilor, să le reabsoarbă în ţesătura uitării.

Amintirea îşi suportase bine anii în care zăcuse îngropată şi se întoarse intactă, neafectată, în toată amploarea ei dimensională, parte a isoriei ei de viaţă, însoţită de analogii ei viscerali- gusturi, mirosuri, senzaţii- voltajul real.

A. S. A. Harrison construieşte un thriller psihologic despre căsnicie, rutină şi crimă într-un mod inteligent şi profund.

Lectură plăcută !!!

 

🔥 CARTEA SOŢIA TĂCUTĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Soţia Tăcută
Autor: A. S. A. Harrison
An apariție : 2014
Editura: RAO
Nr. Pagini: 300
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 24.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1251 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments