🔥 CARTEA SOŢIA TĂCUTĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Una din pasiunile mele în ceea ce priveşte lectura o reprezintă thrillerele psihologice, pentru mine sunt cărţi provocatoare, captivante care îmi pun mintea la contribuţie.

Soţia tăcută  a fost o carte despre care nu am ştiut nimic înainte să o citesc, mi-a atras atenţia coperta şi titlul pentru că în general soţiilor li se reproşează de către soţi că vorbesc prea mult. 🙂

Aşa că am făcut cunoştinţă cu soţia tăcută Jodi Brett, o femeie de patruzeci şi cinci de ani căsătorită de douăzeci de ani cu Todd, o soţie căreia îi plăcea să trăiască clipa şi să nu-şi facă planuri de viitor considerându-se încă tânără.

Jodi este de meserie psihoterapeut, iar soţul ei este antreprenor, duc o viaţă lipsită de grija zilei de mâine în locuinţa lor din Chicago.

O carte concentrată mai mult pe cele două personaje pe trăirile lor interioare şi mai puţin pe acţiune. Capitolele se succed din perspectiva celor doi ea şi el.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de A. S. A. Harrison.

O casnicie monotonă ajunsă într-un impas, apare o femeie gata să-i dăruiască lui Todd ceea ce Jodi n-a reuşit în toţi anii căsniciei sale. O căsnicie din care Jodi nu are curaj să iasă.

Ea îi strânge mâna şi lacrimile încep să curgă, lacrimile lui şi lacrimile ei, hrănindu-le inimile chircite şi dragostea ofilită. Se privesc în suflet acum, dincolo de înstrăinare  şi de distanţă, şi când în sfârşit îşi şterg ochii, iar ea se ridică şi aduce la masă spuma de ciocolată, o înfulecă pofticioşi, îşi ling farfuriile şi râd de ei înşişi.

Va reuşi Jodi să facă din tăcerea ei o armă sau tăcerea ei va naşte planuri monstruoase? Dar oare tăcerea ei nu-şi are rădăcini adânci în trecut?

Visul fusese recuperat şi amintirea odată cu el,inevitabil, ca un şir de conserve legate în spatele unei maşini nupţiale, iar acum nu mai putea inversa procesul, nu-şi mai putea închide mintea în faţa imaginilor, să le reabsoarbă în ţesătura uitării.

Amintirea îşi suportase bine anii în care zăcuse îngropată şi se întoarse intactă, neafectată, în toată amploarea ei dimensională, parte a isoriei ei de viaţă, însoţită de analogii ei viscerali- gusturi, mirosuri, senzaţii- voltajul real.

A. S. A. Harrison construieşte un thriller psihologic despre căsnicie, rutină şi crimă într-un mod inteligent şi profund.

Lectură plăcută !!!

 

🔥 CARTEA SOŢIA TĂCUTĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Soţia Tăcută
Autor: A. S. A. Harrison
An apariție : 2014
Editura: Rao
Nr. Pagini: 300
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 24.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Avatar
Autor: Daniela
Daniela e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1055 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Daniela