Paulo Coelho este unul din autorii mei preferaţi şi pot să zic că primul pe care l-am urmărit cu ardoare, devorându-i cărţile şi aşteptând mereu să mai apară o carte scrisă de el.

Îmi place enorm stilul său de a scrie, apropierea de divin, citatele din Biblie, regăsirea căii drepte în viaţă, purificarea spiritului. N-am citit nicio carte de el care să nu-mi placă. Şi mai mult de atât este autorul pe care-l recitesc cu drag.

Spioana este un roman bazat pe fapte reale: viaţa dansatoarei care sub numele de Mata Hari a devenit un mit, o femeie controversată, iubită şi urâtă în aceeaşi măsură.

Sunt o femeie care s-a născut în epoca nepotrivită, şi nimic nu mai poate schimba lucrurile. Nu ştiu dacă lumea îşi va aminti de mine, dar dacă aşa va fi, mi-aş dori să mă ţină minte nu ca pe o victimă, ci ca o persoană care a luat hotărâri curajoase şi a plătit fără teamă preţul ce trebuia plătit.

În carte o să găsiţi reconstituită toată viaţa ei, a unei femei mai curajoase şi mai enigmatice decât se putea în secolul în care trăise. Începe cu ziua în care a fost executată  15 octombrie 1917.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Paulo Coelho.

Amintirile sunt foarte capricioase, imagini ale unor lucruri pe care le-am trăit  şi care ne pot încă sufoca doar cu un mic detaliu, un zgomot cât de neînsemnat.

Mata Hari o femei atât de puternică, a devenit celebră datorită spectacolelor şi frumuseţii sale dar şi tăriei de caracter. A avut frăiele asupra vieţii sale, a cunoscut domni din cele mai înalte clase sociale până la un moment dat când totul s-a năruit.

Să nu te îndrăgoteşti niciodată. Dragostea e un venin. Odată ce te-ai îndrăgostit, nu mai ai control asupra vieţii tale, din moment ce inima şi mintea ta apaţine altei persoane. Existenţa îţi este ameninţată. Ajungi să faci totul pentru omul iubit şi nu mai vezi pericolul. Acest lucru inexplicabil şi primejdios numit iubire spulberă de pe faţa pământească tot ce însemni tu şi lasă în locul tău ceea ce şi-ar dori persoana iubită să fii.

O carte fascinantă prin subiectul său: o femeie puternică, foarte cunoscută, un mit dar şi prin stilul personal al autorului.

Lectură plăcută !!

Titlu: Spioana
Autor: Paulo Coelho
An apariție : 2016
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 200
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 3.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Avatar
Autor: Daniela
Daniela e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1131 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Daniela