Recenzie ”Suflete pereche” de Cecelia Ahern

de | aug. 31, 2022 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Povestea de dragoste dintre două suflete pereche

Alex și Rosie sunt prieteni de când aveau doar cinci ani. Toată viața lor au fost împreună, iar mesajele și scrisorile pe care și le scriu îi leagă mai mult decât orice. Urmărim viața lor și ajungem în seara balului de absolvire, când Alex o anunță pe Rosie că nu poate ajunge. Poate dacă ar fi venit, totul ar fi fost diferit, iar viața lor ar fi fost alta. Poate că dacă Alex ar fi ajuns, Rosie nu ar fi rămas însărcinată cu cel mai îngrozitor băiat din liceu. Poate că totul ar fi fost altfel.

Numai că Alex nu a ajuns, iar întreaga lor viață s-a schimbat. Acesta a plecat în America la facultate, iar Irlanda a rămas în urmă împreună cu Rosie și cu toate visurile lor. Ar fi trebuit să meargă împreună la facultate și să își construiască un viitor. Cei mai buni prieteni împotriva lumii întregi. Dar viața a avut alte planuri pentru ei.

Așa că Rosie rămâne însărcinată la doar optsprezece ani, iar fiica ei devine întreaga ei lume. Alex merge mai departe și își construiește o viață. Însă în toți acești ani, Rosie și Alex rămân cei mai buni prieteni. Mail-uri, mesaje, scrisori, nimic nu se schimbă. Însă, deși viețile lor merg mai departe, între ei există o mulțime de sentimente și de lucruri pe care nu și le-au spus niciodată. Oare pot două suflete pereche să se găsească, dar viața să le poarte pe drumuri greșite?

Un alt roman minunat al Ceceliei Ahern

Nu pot să cred că am așteptat atâția ani până să citesc această carte minunată. Suflete pereche s-a jucat cu nervii mei, cu inima și cu răbdarea mea. Nu m-aș fi gândit că o poveste de iubire poate dura atât de mult. Nu aș fi crezut că acest roman este atât, atât de bun și de frumos!

A fost aproape agonizant să citesc povestea lui Rosie și a lui Alex. Nu am mai simțit de multă vreme că îmi doresc să arunc cu o carte din cauza întâmplărilor care împiedicau povestea de iubire să se petreacă. Sunt mulți ani de când mi-a fost recomandată această carte și îmi pare rău că am făcut-o să aștepte atât. Mereu cărțile pe care le amân se dovedesc a fi unele dintre cele mai frumoase povești!

M-a emoționat într-un mod greu de explicat să asist la viața atâtor personaje. Probabil că am fost impresionată și să realizez cât de scurtă este, de fapt, o viață. Poate că nu suntem nemuritori, dar atâta vreme cât există iubire și suflete pereche, trebuie să trăim fiecare clipă. Asta am învățat de la Cecelia Ahern și pot doar să îmbrățișez această poveste superbă! De departe, Suflete pereche este una dintre cele mai bune cărți citite anul acesta!

Știam după P. S. Te iubesc și Post-Scriptum că voi suferi la această carte. Și chiar dacă nu este o carte tristă, eu am avut lacrimi în ochi de multe ori pentru cele două suflete pereche despărțite de viață. Pur și simplu minunat. Doar citiți această poveste, nu veți regreta!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: SUFLETE PERECHE
Autor: Cecelia Ahern
Traducător: Marilena Iovu
An apariție : 2014
Editura: ALL
Nr. Pagini: 535
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 5235

Alte recenzii de la Cecelia Ahern:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 1094 zile și a scris până acum 262 articole. Se află pe poziția 5 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments