Recenzie Suflete pereche de Cecelia Ahern

de | mart. 31, 2015 | Recenzii cărți, Romantism

suflete-pereche_1_produsDe când până când durează aşteptarea în dragoste?!? Cred că fiecare dintre noi am răspunde diferit în funcţie de propriile noastre experienţe. Cei mai mulţi dintre noi ne îndrăgostim de foarte tineri pentru prima dată, iubim cu multă pasiune şi absolut totul în jurul nostru se transformă. Dar oare câţi dintre noi avem norocul sau nu – ar putea spune alţii, să rămânem pentru totdeauna cu prima şi cea mai intensă iubire a noastră.

Suflete pereche este un roman de dragoste, o poveste romantică în care ne vom regăsi sau doar ne-o vom imagina ca pe un scenariu de film care ne ţine cu sufletul la gură. Rosie Dunne este personajul principal, caracterul ei va fi urmărit de către scriitoarea Cecelia Ahern de la vârsta şcolii primare şi până la împlinirea a cincizeci de ani. Şi cum în orice scenariu romantic e nevoie neapărat de doi, partenerul lui Rosie este Alex Stewart vecin şi  coleg cu neastâmpărata Rosie.

Cecelia Ahern imaginează în paginile cărţii o mina saga a sentimentelor şi relaţiilor dintre cei doi. Fiecare dintre ei va trece prin experienţa căsătoriei destrămate cu un partener pe care credeau că îl iubesc, vor avea copii cu parteneri diferiţi şi vor trebui să îşi susţină prietenia transformată în dragoste la mii de kilometrii de pe un continent pe altul.

Vor exista şanse reale ca Rosie şi Alex, după toate evenimentele neplăcute din viaţa lor şi distanţa atât de mare să îşi mărturisească şi apoi să îşi împlinească dragostea? Veţi descoperi cu certitudine răspunsul la finalul romanului Suflete pereche.

Structura romanului e un pic neobişnuită pentru că scriitoarea alege o manieră modernă de prezentare a dialogurilor dintre toate personajele romanului, şi anume modernul email un mijloc de comunicare atât de des folosit în ultimii ani. Cartea este alcătuită din transcrierea mesajelor, emailurilor  primite pe calculatoarele personale dar şi din conţinutul scrisorilor care aduc veşti şi informaţii decisive pentru personaje.

Pentru aceia dintre voi care cred în predestinare şi în puterea sentimentelor indiferent de orice obstacol, Suflete pereche va fi un roman pe care nu îl veţi lăsa din mână, însă pentru acei cititori care nu sunt foarte romantici şi pe care cuvântul totdeuana îi sperie, romanul Ceceliei Ahern li se va părea exagerat de „cu final fericit plin de pupicuri şi îmbrăţişări”.

Titlu: SUFLETE PERECHE
Autor: Cecelia Ahern
An apariție : 2010
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2776

Alte recenzii de la Cecelia Ahern:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Dostoievski îndrăgostit” de Alex Christofi
Recenzie ”Dostoievski îndrăgostit” de Alex Christofi

Eu ador scriitura lui Dostoievski, de când l-am descoperit prin opera Frații Karamazov, deci această alegere de lectură a venit foarte firesc. Demult voiam să aflu detalii și despre povestea care a stat în spatele vieții acestuia, o viață aproape în oglindă cu viețile...

Recenzie ”Societatea. 300 de ani mai târziu” de Radu Niculescu
Recenzie ”Societatea. 300 de ani mai târziu” de Radu Niculescu

Societatea. 300 de ani mai târziu de Radu Niculescu este acea carte pe care nu m-am așteptat să o citesc prea curând. Nu mă laud cu mii de cărți citite, motiv pentru care nu sunt în măsură să spun ”le-am citit pe toate și nicio carte nu mă mai poate surprinde”. Dovada...

Recenzie “Pietrele vorbesc” de Savatie Baștovoi
Recenzie “Pietrele vorbesc” de Savatie Baștovoi

Savatie Baștovoi este eseist, poet, romancier, teolog și scriitor din Republica Moldova, iar cărțile lui se regăsesc pe rafturile magazinelor din inctinta multor mănăstiri din țara noastră. Faptul că i-am regăsit numele de mai mult ori mi-a stârnit curiozitatea și am...

0 0 votes
Article Rating
Florentina Turcanu a fost redactor Booknation.ro și a scris 92 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments