Recenzie ,,Sunetul viorii” de Andrea Camilleri

Titlu: Sunetul Viorii
Autor: Andrea Camilleri
An apariție : 2014
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Nicoleta
Publicată la 14.02.2018
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA SUNETUL VIORII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Comisarul Salvo Montalbano, cu a sa combinație amuzantă de umor, cinism și compasiune care îi îmbracă întregul caracter, revine mai nervos, mai orgolios și mai îndărătnic decât până acum.

Protagonistul sicilian trebuie să ancheteze moartea unei frumoase femei găsită sufocată în dormitorul din casa ei neterminată, iar o mică cercetare îl face pe comisar să observe lipsa hainelor. Nici un act de identitate, bani, bijuterii, nimic nu a rămas în urmă, în afară de un halat roz căzut în baie.

Orgolios, Montalbano se ia la sfadă cu noul chestor, un fandosit, și nu are nici cea mai mică intenție să își ceară scuze. În revanșă, chestorul îi ia cazul. La scurt timp după asta primul suspect găsit în această anchetă, un tânăr retardat și rudă îndepărtată a victimei, este doborât de Brigada Mobilă, în niște circumstanțe care îi ridică întrebări serioase comisarului.

Printre suspecți se află și soțul decedatei, un doctor foarte faimos, care privește moartea soției cu o atitudine surprinzător de detașată, și amantul, un dealer de antichități din Bologna.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Andrea Camilleri.

Cum Salvo nu ezită să-și riște cariera, efectuând în secret o anchetă pe cont propriu, se bucură de ajutorul Annei, prietena frumoasei femei, cât și de fantastica lui echipă de la comisariat. Dar cheia cazului se pare că se află la un misterios violonist retras, care dă zilnic mici concerte pentru vecina să paralizată.

Lucrul care reușește să îl sâcâie este faptul că Livia îi cere explicit să se căsătorească și să-l înfieze pe Francois, micul hoț de merinde, însă o vizită făcută băiatului pare să schimbe lucrurile. Nici măcar Montalbano nu se poate vedea tată, iar Mimi îi confirmă acest lucru, dar în fața micului Francois, ei reușesc să rămână amândoi fără cuvinte.

Sunetul viorii este al patrulea volum al seriei, o carte care te poartă printr-un întreg labirint pentru a găsi acuzatul. Prin tehnicile lui Camilleri de a scrie un roman, autorul reușește să mențină cititorul interesat de ancheta condusă de Montalbano, de viața amoroasă care este mai fragilă decât de obicei, cât și de toate detaliile legate de sistemul juridic ce pare să-i ofere și mai mulți nervi protagonistului nostru.

🔥 CARTEA SUNETUL VIORII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.