Recenzie “Sunetul viorii” de Andrea Camilleri

by | Feb 14, 2018 | Beletristică, Mister, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA SUNETUL VIORII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Comisarul Salvo Montalbano, cu a sa combinație amuzantă de umor, cinism și compasiune care îi îmbracă întregul caracter, revine mai nervos, mai orgolios și mai îndărătnic decât până acum.

Protagonistul sicilian trebuie să ancheteze moartea unei frumoase femei găsită sufocată în dormitorul din casa ei neterminată, iar o mică cercetare îl face pe comisar să observe lipsa hainelor. Nici un act de identitate, bani, bijuterii, nimic nu a rămas în urmă, în afară de un halat roz căzut în baie.

Orgolios, Montalbano se ia la sfadă cu noul chestor, un fandosit, și nu are nici cea mai mică intenție să își ceară scuze. În revanșă, chestorul îi ia cazul. La scurt timp după asta primul suspect găsit în această anchetă, un tânăr retardat și rudă îndepărtată a victimei, este doborât de Brigada Mobilă, în niște circumstanțe care îi ridică întrebări serioase comisarului.

Printre suspecți se află și soțul decedatei, un doctor foarte faimos, care privește moartea soției cu o atitudine surprinzător de detașată, și amantul, un dealer de antichități din Bologna.

Cum Salvo nu ezită să-și riște cariera, efectuând în secret o anchetă pe cont propriu, se bucură de ajutorul Annei, prietena frumoasei femei, cât și de fantastica lui echipă de la comisariat. Dar cheia cazului se pare că se află la un misterios violonist retras, care dă zilnic mici concerte pentru vecina să paralizată.

Lucrul care reușește să îl sâcâie este faptul că Livia îi cere explicit să se căsătorească și să-l înfieze pe Francois, micul hoț de merinde, însă o vizită făcută băiatului pare să schimbe lucrurile. Nici măcar Montalbano nu se poate vedea tată, iar Mimi îi confirmă acest lucru, dar în fața micului Francois, ei reușesc să rămână amândoi fără cuvinte.

Sunetul viorii este al patrulea volum al seriei, o carte care te poartă printr-un întreg labirint pentru a găsi acuzatul. Prin tehnicile lui Camilleri de a scrie un roman, autorul reușește să mențină cititorul interesat de ancheta condusă de Montalbano, de viața amoroasă care este mai fragilă decât de obicei, cât și de toate detaliile legate de sistemul juridic ce pare să-i ofere și mai mulți nervi protagonistului nostru.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții SUNETUL VIORII?

Vezi toată lista de cărți scrise de Andrea Camilleri sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SUNETUL VIORII CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Sunetul Viorii
Autor: Andrea Camilleri
An apariție : 2014
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 14.02.2018
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Vă salut cu bucurie, dragilor! Sunt fericită că natura începe să ne îmbrățișeze iar călduros și, în curând, vom citi în aer proaspăt. Până atunci, mai vin spre voi cu recomandări de volume care merită citite. Săptămâna aceasta am descoperit o carte revelatoare....

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Ca orice adolescentă,Lilly About se confruntă cu drama de liceu. Atunci când pășește în curtea liceului ,singura sa dorința este să se teleporteze cât mai departe de Cade Jennings. Cade este cel mai popular băiat din liceu,chipeș dar arogant,joacă în echipa de...

0 0 vote
Article Rating
Irina Nicoleta este redactor Booknation.ro de 1473 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Nicoleta aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments