Recenzie “Excursie la Tindari” de Andrea Camilleri

by | Feb 17, 2018 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA EXCURSIE LA TINDARI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

J. Finn spune că ori îl adori pe Andrea Camilleri, ori încă nu ai citit nimic de la el. Iar eu îi dau dreptate în totalitate.

Excursie la Tindari îi va intriga atât pe fanii lui Camilleri, cât și pe obișnuiții iubitori de mister și suspans.

Ancheta pornește cu o crimă triplă: un tânăr Don Juan care trăia pe picior mare, cheltuind mai mult decât câștigă, este găsit omorât de un singur glonț în mijlocul frunții, și doi pensionari obișnuiți să stea încuiați în casă, dar care se hotărăsc pe neașteptate să participe la o excursie de grup la Tindari.

În timp ce comisarul tocmai primise cazul tânărului, un bărbat își face apariția la secția din Vigata pentru a-i cere ajutorul lui Montalbano în legătură cu părinții săi dispăruți, și cere permisiunea de a sparge ușa de la apartamentul lor.

Astfel, Salvo Montalbano află că Domnul și Doamna Griffo, cei doi pensionari, locuiesc în același bloc cu tânărul, și pare a fi singura legătură dintre cele două cazuri.

După o difuzare la televizor în legătură cu dispariția bătrânilor, poliția află că cei doi au fost văzuți pentru ultima dată la Tindari, în acea excursie, apoi parcă s-au evaporat de pe fața pământului.

Deși comisarul a fost înzestrat cu darul de a citi semne ce par a avea mai mult de-a face cu străvechile ritualuri magice, în cele două cazuri este ajutat de un bătrân măslin cu ramurile contorsionate, echipa sa de la comisariat, suedeza Ingrid, o carte de Conrad și un boss mafiot.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Andrea Camilleri

De data aceasta, pe plan sentimental îl vedem pe Montalbano foarte abătut de posibilitatea plecării lui Mimi. Acesta a întâlnit o fată și plănuiește să se căsătorească cu ea, iar comisarul este îngrozit de ideea de a pierde un coleg competent și un bun prieten.

Relația lui cu Livia este la fel de tensionată, ea fiind încă afectată de întâmplările din volumul trecut, ajung mereu să încheie o convorbire telefonică certându-se și țipând unul la altul. Datorită intuiției sale profesionale unice, Montalbano încheie cu succes ancheta, se deplasează între limitele stabilite de lumea tradiției și cea a modernității.

Examinându-și viața și devenind omul sensibil, protagonistul se simte adesea nemișcat și singur, însă toate aceste considerente îl fac și mai credibil și realistic, încât autorul îi poate continua povestea.

Cartea a cincea din serie… iar eu sunt complet dependentă de toate. Excursie la Tindari te intrigă și te face să râzi. Nu poți lăsa cartea din mână, pentru că acțiunea este mereu în plină schimbare și foarte activă, dar dacă totuși o lași jos, este pentru a putea râde în continuare.

Nu m-ar lăsa inima să-mi aleg un volum preferat dintre cele patru citite. Tot ce vreau în acest moment este să pun mâna și pe celelalte.

🔥 CARTEA EXCURSIE LA TINDARI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Excursie La Tindari
Autor: Andrea Camilleri
An apariție : 2014
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 328
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 17.02.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Irina Nicoleta este redactor Booknation.ro de 1231 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 22 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Nicoleta aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments