Recenzie „Supraviețuitorii” de Alex Schulman

de | aug. 15, 2022 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA SUPRAVIEȚUITORII ARE REDUCERE PE:

Supraviețuitorii de Alex Schulman„Supraviețuitorii” de Alex Schulman nu este o carte simplă. E dramatică și îți amintește mult de copilărie și de momentele poate nu prea roz de atunci. Pentru mine cel puțin așa a fost. Te face să privești din alt unghi relația cu părinții, cu frații, dacă ți s-a acordat atenția de care aveai nevoie, iubirea și grija lor.

E și amuzantă pe alocuri, dar poate mai mult în genul râsu’-plânsu’. Se citește destul de repede, dar este posibil ca trecerea de la planul prezent la cel trecut, ba mai mult în ordine inversă, să te bulverseze un pic. Și deși categorisit ca thriller, eu nu l-aș considera neapărat așa. E mai mult o ficțiune dramatică și psihologică, deloc simplistă și ușurică. Iar dacă există suspans și mister, există în așa doze și este presărat doar în anumite pasaje pentru a face și mai de neuitat cartea.

„Supraviețuitorii” este un roman al introspecției care te pune pe gânduri și te face să realizezi cât de mult evenimentele din trecut, din copilărie, te marchează încă acum, în prezent

Trei frați suedezi, Nils, Benjamin și Pierre, acum bărbați în toată regula, se întorc la cabana de lângă lac a familiei lor unde, acum mai bine de 20 de ani, un eveniment tragic le-a schimbat total cursul vieților. Și i-a îndepărtat nu numai de părinți, ci și unul de altul.

Acum s-au întors în același loc bântuit al copilăriei pentru a împrăștia cenușa mamei lor – ca ultimă dorință a decedatei. Trei bărbați, încă băieți mici în suflet, înstrăinați de timp și de remușcări, sunt aduși încă o dată laolaltă, de istoria și amintirile care îi definesc în egală măsură.

Dacă îți place recenzia cărții SUPRAVIEȚUITORII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Alex Schulman

În copilărie, în vacanțele petrecute cu familia în cabana de lângă lac, cei trei își duceau zilele fiind mereu în competiție unul cu altul pentru favorurile tatălui și pentru iubirea zgârcită a mamei. Pe lângă aceste relații și stări nepotrivite pentru niște copii, până și întreaga gospodărie, casa cu împrejurimile, pădurea și lacul, era mai mult ca un teren minat decât ca un cămin potrivit pentru o familie armonioasă.

Într-o vară îndepărtată din copilăria lor petrecută acolo, s-a întâmplat ceva groaznic, o catastrofă de proporții, care a făcut să explodeze totul

Relația cu părinții, prietenia dintre frați, amintirile de la cabana de lângă lac, au devenit vicioase și nici măcar timpul nu a reușit să amelioreze situația și să îndulcească amarul, redând pacea și iubirea specifice unei familii împlinite.

„Supraviețuitorii” este un roman de suspans, dar un suspans mocnit care abia spre sfârșit va exploda, fărâmițând totul în mii de bucăți, dar măcar oferindu-ți secretul amărăciunii unei familii destrămate de ani și amintiri rele. Cartea te bântuie până ajungi în sfârșit să înțelegi ce s-a întâmplat în acea vară fatală care a distrus totul într-o clipă.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SUPRAVIEȚUITORII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Supraviețuitorii
Autor: Alex Schulman
Traducător: Elena-Maria Morogan
An apariție : 2022
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 7059

Alte recenzii de la Alex Schulman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

Recenzie „Ramona și tata #4”

Recenzie „Ramona și tata #4”

Cred că am mai menționat că îmi place seria Ramona și îmi plac și cărțile educative, adică râdem, glumim, dar rămânem și cu o idee, două. Eu am citit împreună cu fiica mea toate cărțile din seria Ramona traduse în limba română, și una netradusă încă. Știam că sunt mai...

Recenzie “Planul B” de Sheryl Sandberg și Adam Grant

Recenzie “Planul B” de Sheryl Sandberg și Adam Grant

  Oricât de mult ai citi, oricâte informații ai acumula, niciodată nu ești pregătit să treci ușor peste decesul cuiva apropiat. Sheryl Sandberg era o salariată a lui Mark Zuckerberg, care ducea o viață de obișnuită alături de familia ei. Asta până într-o bună zi,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1451 zile și a scris până acum 344 articole. Se află pe poziția 4 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments