Recenzie ”Tatuatorul de la Auschwitz” de Heather Morris

de | oct. 7, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA TATUATORUL DE LA AUSCHWITZ ARE REDUCERE PE:

Pentru acest bătrân frumos, amintirea și istoria nu se desprindeau niciodată – ele valsau împreună perfect.

Tatuatorul de la Auschwitz este povestea a doi oameni obișnuiți care au trăit în vremuri neobișnuite, private nu numai de libertatea lor, ci și de demnitate, nume și identități, și este relatarea lui Lale despre ceea ce au fost nevoiți să facă pentru a supraviețui. El și-a trait viața conform devizei Dacă te trezești dimineața, e o zi bună.

De data aceasta nu am început cu ultima propoziție a cărții scrisă de Heather Morris ci cu ultimul paragraf, deoarece mi-a plăcut mult dar și pentru că oferă un rezumat concis.

Chiar dacă este scrisă sub formă de ficțiune, romanul se bazează pe incredibila poveste adevărată a tatuatorului de la Auschwitz-Birkenau și a femeii pe care a iubit-o.

Dacă îți place recenzia cărții TATUATORUL DE LA AUSCHWITZ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Heather Morris

Lale, pe numele său real Ludwig Eisenberg s-a născut în Slovacia, pe 28 octombrie 1916 și a fost adus la Auschwitz pe 23 aprilie 1942 și a fost tatuat cu numărul 32407.

Gita pe numele său real Gisela Fuhrmannova s-a născut în Slovacia, pe 11 martie 1925 și a fost adusă la Auschwitz pe 3 aprilie 1942 și a fost tatuată cu numărul 4562, coform mărturiei pe care a facut-o la Shoah Visual Archive. Lale și-l amintește ca fiind 34902.

Alte informații suplimentare le găsiți la finalul cărții, inclusiv câteva fotografii cu cei doi, dar și harta lagărului. Sunt chiar interesante.

Pentru a supraviețui Holocaustului, Lale acceptă slujba de Tatuator al Auschwitz-ului, chiar dacă asta înseamnă să își înțepe semenii până la sânge. Însă totul începe să capete un sens și speranța îi încolțește în suflet când o cunoaște pe Gita.

Este o carte profundă, mie mi-a ajuns la inimă. Nu vreau să vă destăinui prea multe detalii, vreau să vă las să o descoperiți singuri. Sunt convinsă că o să vă placă, odată ce o să începeți să citiți nu veți putea lăsa cartea din mână.

Un lucru e cert, cei doi reușesc să supraviețuiască trei ani în lagăr. Informațiile despre cum au scăpat nu vi le destăinui. Și ca să vă fac și mai curioși vă spun că fiul lor Gary și-a iubit mult părinții și i-a admirat foarte mult.

 

 

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TATUATORUL DE LA AUSCHWITZ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: TATUATORUL DE LA AUSCHWITZ
Autor: Heather Morris
An apariție : 2019
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 476

Alte recenzii de la Heather Morris:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Elena Săvulescu este redactor Booknation.ro de 1388 zile și a scris până acum 17 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Săvulescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments