Recenzie “The Big Four” de Agatha Christie

by | Dec 3, 2018 | Beletristică, Limbi Străine, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA THE BIG FOUR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

the big four de agatha christieNu sunt străină de cărțile autoarei britanice Agatha Christie. Am citit până acum tot ce am avut la mână de la ea. Uneori în format fizic, alteori în format electronic. În română sau în engleză. Și trebuie să recunosc faptul că citite în limba originală, romanele ei polițiste sunt mult mai captivante.

Atmosfera este mai bine înfățișată și limbajul bogat, englezesc, te face să te simți mai aproape de Hercule Poirot și de lumea lui. Este și cazul romanului “The Big Four“(Cei Patru Mari) scris de Agatha Christie, pe care l-am citit recent.

Unii vor zice că această carte din genul Crime nu este poate cea mai bună din opera scriitoarei Agatha Christie. Vor spune că este mai degrabă un volum de povestiri, care au fost adunate pentru a crea o carte mai groasă.

Însă eu cred că se înșeală. Într-adevăr, în “The Big Four”, scriitoarea britanică creează complexitatea unui caz grupând mai multe mistere și povestiri. Dar acestea au sens și legătură unul cu celălalt. Deoarece vorbesc cititorilor despre fărădelegile înfăptuite de gruparea criminală The Big Four.

Cel care ne va prezenta situația și care va reuși să pună cap la cap indicii și informații este nimeni altul decât detectivul belgian Hercule Poirot

El este ajutat de prietenul său, Căpitanul Hastings, care îi face o vizită neașteptată detectivului privat pe la începutul cărții. În acțiune va apărea de mai multe ori încă un personaj cunoscut cititorilor cărților polițiste ale scriitoarei Agatha Christie. Inspectorul de la Scotland Yard, Japp.

Dar acum despre povestea în sine …

Atunci când Hastings îi face o vizită surpriză prietenului său de o viață, Hercule Poirot, el nu este singurul musafir neașteptat. Un bărbat, aflat într-o stare severă de șoc, pătrunde în casa detectivului. Și singurul lucru inteligibil pe care îl face este să scrijelească numărul 4 de mai multe ori pe o bucată de hârtie.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie

Atunci când misteriosul vizitator își revine cât de cât din starea sa ciudată, le descrie celor doi prieteni 4 personaje criminale ce compun teribilul grup The Big Four.

Primul este chinezul Li Chang Yen și este creierul grupării. Al doilea este reprezentat de semnul dolarului. Vom afla mai târziu din carte că este un afacerist american foarte bogat și influent. Al treilea este o femeie franceză, pe care o va demasca spre surpriza lui și a tuturor Poirot mai târziu. Iar al patrulea personaj al The Big Four este distrugătorul. Omul inteligent și viclean, maestru al deghizării și al jocului actoricesc. Acesta se va afla de multe ori în fața detectivului, reușind să îl ducă de nas cu cel mai mare talent.

The Big Four este o unitate criminală puternică ce încearcă să dezbine lumea și să ajungă la putere pentru a-și săvârși planurile de dominare totală

În plus, acest grup nu are conștiință deloc și încearcă să elimine din calea lui pe oricine ar vrea să îl împiedice să ajungă la țelul propus.

Iar faptul că puterea, banii și forța științifică îi sunt nelimitate, dominarea lumii pare să le stea la degetul mic. Însă,  singurul care le-ar putea împiedica planurile malefice este inegalabilul Hercule Poirot, cu ale sale little grey cells.

Va trebui să citești cartea ca să vezi cum a reușit Poirot împreună cu Hastings să îi demaște pe cei 4. Vei afla că oricine va încerca să stea în calea planurilor The Big Four riscă cu viața. Și nici micuțul detectiv belgian sau prietenul său nu vor fi omiși, ba din contra.

Se va încerca prin toate mijloacele ca aceștia doi să fie înlăturați. Asta deoarece vor fi mereu ca un ghimpe în coasta gruparii criminale. Îți recomand cu căldură romanul polițist The Fig Four, ca de altfel toate cărțile autoarei Agatha Christie. Mintea îți va fi pusă la contribuție spre lauda lui Hercule Poirot.

🔥 CARTEA THE BIG FOUR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: The Big Four
Autor: Agatha Christie
An apariție : 1984
Editura: FONTANA
Nr. Pagini: 160
Limba: Engleză
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 3.12.2018
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 674 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments