Recenzie ”The complete poetry of Edgar Allan Poe”

de | oct. 28, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA THE COMPLETE POETRY OF ARE REDUCERE PE:

Edgar Allan Poe și poemele sale

Cu toții am auzit măcar o dată acest nume:Edgar Allan Poe. Unii îl cunosc pentru operele lui sinistre, alții după proza lui, iar unii după poeziile sale. Pentru cine nu știe, Edgar Allan Poe a fost un poet, prozator și critic literar al curentului Romantic. Deși toată lumea a auzit de proza lui, puțini știu că acesta a scris și poezie. Iar eu, fiind o fană uriașă a poeților, am vrut să îi dau o șansă și celebrului Edgar Allan Poe.

Dintr-un motiv pe care nu îl pot explica, am crezut că acesta se va asemăna cu William Blake. Nu știu de ce i-am asociat pe cei doi, pentru că nu sunt deloc similari. William Blake este preferatul meu dintre toți poeții străini. Cu toate acestea, am vrut să văd dacă acesta va fi detronat de alt scriitor.

Această colecție mică de poezii a fost interesantă, dar nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele. Poeziile au fost aparte, diferite de tot ce am citit până acum. Am observat aici dorința lui Poe de a fi diferit și stilul său destul de sumbru.

Poate că tocmai stilul este cel pentru care am plusat la nota acestei cărți. Cu toate că este o carte scurtă, am citit-o destul de greu. Pentru cei care sunt obsinuiți cu limba engleză veche, folosită în literatura veche, probabil că această carte nu va fi o bătaie de cap. Am citit destule cărți în facultate ca să mă obisnuiesc cu engleza asta, însă faptul că nu m-au atras așa mult poeziile m-a cam încetinit.

Dacă îți place recenzia cărții THE COMPLETE POETRY OF, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Edgar Allan Poe

Poe și poezia sau Poe și proza?

A fost o experiență și mă bucur că am citit cartea aceasta, deși nu cred că aș reciti-o vreodată. Prefer să încerc și proza lui și abia după să îmi fac o părere despre Poe. Sper că acolo să fie o experiență mai fericită, deși pot spune că și asta a fost una bună.

Acum pot spune că am citit încă un clasic, deși deja știm toți că nu trebuie ca toți clasicii să fie pe gustul nostru. Sper că voi să aveți altă percepție și să vă placă dacă veți citi poemele lui Poe. Eu revin cu păreri după ce încerc și proza lui! O să vă las mai jos și versurile mele preferate până revin cu următoarea recenzie aici:

 „Young flowers were whispering in melody
   To happy flowers that night- and tree to tree;
   Fountains were gushing music as they fell
   In many a star-lit grove, or moon-lit dell;
   Yet silence came upon material things-
   Fair flowers, bright waterfalls and angel wings-
   And sound alone, that from the spirit sprang,
   Bore burthen to the charm the maiden sang.”

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA THE COMPLETE POETRY OF CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: THE COMPLETE POETRY OF
Autor: Edgar Allan Poe
An apariție : 2006
Editura: SIGNET BOOK
Nr. Pagini: 144
Limba: Engleză
Gen Literar: Poezie
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 3331

Alte recenzii de la Edgar Allan Poe:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Nu mai citisem de mult ceva scris de un autor român. Și iată că pe la sfârșitul anului 2022, în decembrie, s-a ivit ocazia să o fac. "Decizii scandaloase" este un historical romance scris de Nova Riley E de fapt vorba de o scriitoare al cărei pseudonim este Nova Riley...

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

"Poștașul sună întotdeauna de două ori" este prima carte pe care o citesc de la James Cain. Este probabil totodată și cea mai cunoscută carte a sa, care a avut parte de succes nu numai pe plan literar, dar a și fost ecranizată, fiind la fel de iubită în această formă....

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 1095 zile și a scris până acum 262 articole. Se află pe poziția 5 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments