Recenzie: “The Venus Probe” de David St. John

by | Aug 27, 2019 | Beletristică, Limbi Străine, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA THE VENUS PROBE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO

Romanul “The Venus Probe” de David St. John este un thriller cu spioni și răufăcători apărut în anul 1966. Cartea nu este grozavă ca poveste și nici ca scriere, deși autorul ei este un fost agent CIA de adevăratelea. Se vrea a fi un roman cu spioni de teapa celor din seria James Bond a lui Ian Fleming. Dar nu reușește decât să te amăgească că ți-ar oferi o explozie de subiect, când de fapt acțiunea se tot lasă așteptată.

“The Venus Probe” de David St. John îl are în prim plan pe eroul Peter Ward, un spion american pentru CIA

De altfel, tot el este personajul principal în multitudinea de romane de acest gen lansate de același David St. John sub pseudonim. Ideea cărții este că sovieticii – rivali ai americanilor – au răpit 7 oameni de știință și militari din toată lumea. La început se crede că aceștia au murit pur și simplu. Dar inteligența americană își dă seama că este vorba despre un plan diabolic pe care îl pun rușii la cale.

Mai exact, planul este de a-i face pe cei 7 parte a unei echipe cu o misiune aparent imposibilă. Aceea de a ateriza pe Venus. De altfel, condițiile pe această planetă, așa cum reies ele în carte, sunt asemănătoare cu cele de pe Pământ. Mai puțin temperaturile extreme care se regăsesc acolo. Spionul american Peter Ward este însărcinat cu misiunea de a găsi pe acești oameni și de a-i salva.

Pentru a duce la bun sfârșit această sarcină, operativul CIA călătorește în întreaga lume și își asumă o mulțime de riscuri

Dar în calea sa va da atât de femei frumoase și periculoase, cât și de ajutoare loiale. Riscurile sunt mari iar cadavrele lăsate în urmă pe măsură. În cele din urmă, Ward îi găsește pe cei 7 oameni de știință dispăruți într-o biosferă uriașă aflată în adâncurile Oceanului Pacific.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de David St. John

Trebuie să recunosc că romanul cu spioni “The Venus Probe” de David St. John nu este la fel de interesant ca autorul său, pe adevăratul său nume E. Howard Hunt. Cred că pur și simplu o asemenea persoană care a văzut atâtea, a trecut prin multe și și-a asumat zeci de riscuri, nu poate transcrie în cuvinte tot ceea ce ține de această lume periculoasă.

Poate că pur și simplu nu am dat eu peste cartea cea mai captivantă din seria cu eroul Peter Ward. Oricum e o lectură lejeră, dar nu prea convingătoare și ușor plictisitoare. Dacă dorești să citești ceva mai pasionant din acest gen, cred că mai degrabă citești cărțile lui Ian Fleming cu James Bond ca personaj principal.

🔥 CARTEA THE VENUS PROBE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO
Titlu: The Venus Probe
Autor: David St. John
An apariție : 1966
Editura: SIGNET
Nr. Pagini: 176
Limba: Engleză
Gen Literar: Limbi straine
Publicată la 27.08.2019
Nota recenzorului: 6/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie: ,,Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

Recenzie: ,,Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

Începe cu ce nu-ți place oferă cititorilor săi trucuri ingenioase pentru a deveni mai productivi și pentru a înlătura procrastinarea. Este prezentată ca o culegere de soluții pentru a uita de amânări și pentru a grăbi procesul de realizare a sarcinilor. Brian Tracy...

Avatar
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 608 zile și a scris până acum 203 articole. Se află pe poziția 7 din 143 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *