Recenzie „Theodora Tenpenny și tabloul pierdut” de Laura Marx Fitzgerald

de | iul. 27, 2016 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

981111Theodora Tenpenny este o adolescentă de tresiprezece ani pusă într-o situație extraordinară. Ea nu ajunge să simtă primii fiori precoce ai dragostei, cum am fi tentați să credem, când citim cărți cu și despre adolescenți. Nu. Ea are o misiune mai importantă, una care implică maturitatea și priceperea unui adult.

Odată cu moartea bunicului său, Theo primește misiunea de a-și întreține mama și casa moștenită din generații și generații de Tenpenny.

Lucrul acesta nu este tocmai ușor, casa este mult mai mare decât poate o simplă adolescentă să îngrijească, mai e și grădina cu plantațiile de sfeclă, găinile, dar și mama a cărei obsesii sunt matematica și băutul ceaiului.

Ba mai mult, Theodora descoperă în atelierul de pictură al bunicului său că sub stratul de vopsea al tabloului de deasupra șemineului se ascunde o operă de artă.

Adevărata provocare a lui Theo începe când află de tabloul ascuns în spatele celui pictat de bunicul ei. Ba mai mult, în timpul cercetărilor, adolescenta  elucidează diferite mistere care îl vizează pe bunicul ei și își face o nouă prietenă, pe Bodhi. Cele două  fac demersuri ca să valorifice tabloul și să descopere misterul interesant ce se ascunde în spatele lui.

O fi oare un tablou pictat de Rafael?  Bunicul Tenpenny l-a furat de undeva? Care e povestea tabloului?

Theodora Tenpenny și tabloul pierdut” ne invită să asistăm la deslușirea tuturor acestor mistere, ba mai mult, ne face martori la niște investigații demne de Sherlock Holmes. Un plus foarte simpatic pe care îl aduce cartea sunt trimiterile la istora artei și a marilor muzee din New York City, pe care Theodora le vizitează pentru deslușirea misterului.

Demnă de notat este și tăria personajului Theodora, care se vede obligată să rezolve misterul, în primul rând, ca să aibă bani de trai. În contrapondere cu ea, se află Bodhi, fiică a unor bogătani, care își permite să cumpere tot ce își dorește și care trebuie mereu să se ascundă de paparazzi. Cu toate acestea, Bodhi se dovedește a fi o prietenă de nădejde pentru Theo și un ajutor de detectiv foarte iscusit.

Mie mi-a plăcut cartea și vă recomand și vouă puțin mister alături de Theo și Bodhi. Lectură plăcută!

Titlu: THEODORA TENPENNY ȘI TABLOUL PIERDUT
Autor: Laura Marx Fitzgerald
An apariție : 2016
Editura: BOOKLET
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 4257

Alte recenzii de la Laura Marx Fitzgerald:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

Recenzie ”Astfel de lucruri mărunte” de Claire Keegan
Recenzie ”Astfel de lucruri mărunte” de Claire Keegan

Ambientul și scena socială nu m-au convins. Am trăit tot timpul lecturii cu impresia că sunt undeva în sec. 20, pe la 1900 și un pic sau cel mult între cele două războaie mondiale. Dar am fost influențată și de subiectul expus care pare desprins din alte epoci. Nu...

0 0 votes
Article Rating
Bianca Dacin a fost redactor Booknation.ro și a scris 24 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Dacin aici. Bianca Dacin are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
barbalata mirela

Mersi de recomandare 🙂
Imi este straina scriitoare.