Recenzie “Theodora Tenpenny și tabloul pierdut” de Laura Marx Fitzgerald

Titlu: Theodora Tenpenny și Tabloul Pierdut
Autor: Laura Marx Fitzgerald
An apariție : 2016
Editura: Booklet
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Bianca Dacin
Publicată la 27.07.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Theodora Tenpenny și tabloul pierdut” de Laura Marx Fitzgerald
4.7 (93.33%) 3 votes

ACUM GĂSEȘTI THEODORA TENPENNY ȘI TABLOUL PIERDUT PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

981111Theodora Tenpenny este o adolescentă de tresiprezece ani pusă într-o situație extraordinară. Ea nu ajunge să simtă primii fiori precoce ai dragostei, cum am fi tentați să credem, când citim cărți cu și despre adolescenți. Nu. Ea are o misiune mai importantă, una care implică maturitatea și priceperea unui adult.

Odată cu moartea bunicului său, Theo primește misiunea de a-și întreține mama și casa moștenită din generații și generații de Tenpenny.

Lucrul acesta nu este tocmai ușor, casa este mult mai mare decât poate o simplă adolescentă să îngrijească, mai e și grădina cu plantațiile de sfeclă, găinile, dar și mama a cărei obsesii sunt matematica și băutul ceaiului.

Ba mai mult, Theodora descoperă în atelierul de pictură al bunicului său că sub stratul de vopsea al tabloului de deasupra șemineului se ascunde o operă de artă.

Adevărata provocare a lui Theo începe când află de tabloul ascuns în spatele celui pictat de bunicul ei. Ba mai mult, în timpul cercetărilor, adolescenta  elucidează diferite mistere care îl vizează pe bunicul ei și își face o nouă prietenă, pe Bodhi. Cele două  fac demersuri ca să valorifice tabloul și să descopere misterul interesant ce se ascunde în spatele lui.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Laura Marx Fitzgerald.

O fi oare un tablou pictat de Rafael?  Bunicul Tenpenny l-a furat de undeva? Care e povestea tabloului?

Theodora Tenpenny și tabloul pierdut” ne invită să asistăm la deslușirea tuturor acestor mistere, ba mai mult, ne face martori la niște investigații demne de Sherlock Holmes. Un plus foarte simpatic pe care îl aduce cartea sunt trimiterile la istora artei și a marilor muzee din New York City, pe care Theodora le vizitează pentru deslușirea misterului.

Demnă de notat este și tăria personajului Theodora, care se vede obligată să rezolve misterul, în primul rând, ca să aibă bani de trai. În contrapondere cu ea, se află Bodhi, fiică a unor bogătani, care își permite să cumpere tot ce își dorește și care trebuie mereu să se ascundă de paparazzi. Cu toate acestea, Bodhi se dovedește a fi o prietenă de nădejde pentru Theo și un ajutor de detectiv foarte iscusit.

Mie mi-a plăcut cartea și vă recomand și vouă puțin mister alături de Theo și Bodhi. Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI THEODORA TENPENNY ȘI TABLOUL PIERDUT PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.