Recenzie „Theodora Tenpenny și tabloul pierdut” de Laura Marx Fitzgerald

de | iul. 27, 2016 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA THEODORA TENPENNY ȘI TABLOUL PIERDUT ARE REDUCERE PE:

981111Theodora Tenpenny este o adolescentă de tresiprezece ani pusă într-o situație extraordinară. Ea nu ajunge să simtă primii fiori precoce ai dragostei, cum am fi tentați să credem, când citim cărți cu și despre adolescenți. Nu. Ea are o misiune mai importantă, una care implică maturitatea și priceperea unui adult.

Odată cu moartea bunicului său, Theo primește misiunea de a-și întreține mama și casa moștenită din generații și generații de Tenpenny.

Lucrul acesta nu este tocmai ușor, casa este mult mai mare decât poate o simplă adolescentă să îngrijească, mai e și grădina cu plantațiile de sfeclă, găinile, dar și mama a cărei obsesii sunt matematica și băutul ceaiului.

Ba mai mult, Theodora descoperă în atelierul de pictură al bunicului său că sub stratul de vopsea al tabloului de deasupra șemineului se ascunde o operă de artă.

Dacă îți place recenzia cărții THEODORA TENPENNY ȘI TABLOUL PIERDUT, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Laura Marx Fitzgerald

Adevărata provocare a lui Theo începe când află de tabloul ascuns în spatele celui pictat de bunicul ei. Ba mai mult, în timpul cercetărilor, adolescenta  elucidează diferite mistere care îl vizează pe bunicul ei și își face o nouă prietenă, pe Bodhi. Cele două  fac demersuri ca să valorifice tabloul și să descopere misterul interesant ce se ascunde în spatele lui.

O fi oare un tablou pictat de Rafael?  Bunicul Tenpenny l-a furat de undeva? Care e povestea tabloului?

Theodora Tenpenny și tabloul pierdut” ne invită să asistăm la deslușirea tuturor acestor mistere, ba mai mult, ne face martori la niște investigații demne de Sherlock Holmes. Un plus foarte simpatic pe care îl aduce cartea sunt trimiterile la istora artei și a marilor muzee din New York City, pe care Theodora le vizitează pentru deslușirea misterului.

Demnă de notat este și tăria personajului Theodora, care se vede obligată să rezolve misterul, în primul rând, ca să aibă bani de trai. În contrapondere cu ea, se află Bodhi, fiică a unor bogătani, care își permite să cumpere tot ce își dorește și care trebuie mereu să se ascundă de paparazzi. Cu toate acestea, Bodhi se dovedește a fi o prietenă de nădejde pentru Theo și un ajutor de detectiv foarte iscusit.

Mie mi-a plăcut cartea și vă recomand și vouă puțin mister alături de Theo și Bodhi. Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA THEODORA TENPENNY ȘI TABLOUL PIERDUT CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: THEODORA TENPENNY ȘI TABLOUL PIERDUT
Autor: Laura Marx Fitzgerald
An apariție : 2016
Editura: BOOKLET
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3616

Alte recenzii de la Laura Marx Fitzgerald:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Bianca Dacin este redactor Booknation.ro de 2786 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Dacin aici. Bianca Dacin are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
barbalata mirela

Mersi de recomandare 🙂
Imi este straina scriitoare.