Recenzie „Tiger Lily” de Jodi Lynn Anderson

de | mai 3, 2016 | Beletristică, Fantezie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TIGER LILY ARE REDUCERE PE:

tiger lilyCâți dintre voi ați auzit de Peter Pan, băiatul pierdut care a refuzat să crească? Am să intuiesc răspunsurile voastre și voi afirma că majoritatea. Și eu îl cunosc din basme și desenele magice marca Walt Disney.

James Matthew Barrie, tăticul lui Peter (a se citi autorul),  n-a avut habar că odată cu personajul Peter Pan se va naște o legendă, un adevărat  erou pentru generații și generații de copii, părinți și bunici.

Ei bine, în cartea scrisă de Jodi Lynn Anderson, Peter este personaj secundar, aici Tiger Lily și tribul Mâncătorilor de Cer apar în prim-plan.

Din primul capitol suntem avertizați că: “Asta-i o poveste de dragoste, dar una cum n-ați mai auzit. Băiatul și fata nu-s nici pe departe inocenți. Vieți neprețuite se pierd. Și binele nu învinge. În alte locuri, sfârșiturile sunt măcar cât de cât fericite. Dar nu așa stau lucrurile în Țara de Nicăieri. „

Dacă îți place recenzia cărții TIGER LILY, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jodi Lynn Anderson

Povestea lui Tiger Lily este narată de „o zână micuță și înzestrată de la naștere cu aripi”, ați ghicit, este vorba de Tinker Bell.  Martor prea-puțin implicat în poveste, zâna o urmărește pe rebela Tiger Lily și ne povestește cu lux de amănunte episodul din viața fetei  în care s-a îndrăgostit de Peter Pan.

Tiger Lily  crește sub aripa protectoare a șamanului Tic Tac, în tribul  amer-indian al Mâncătorilor de Cer. Tânăra indiancă de doar cinsprezece ani știe să culeagă ierburi pentru leac, vânează cot la cot cu băieții și este temută de mulți dintre viețuitorii tribului.  Viitorul ei soț va fi Uriașul, un individ agresiv din trib care ar dori să o domine pe fată, cu toate acestea, Tiger Lily rupe barierele și explorează teritoriul dinafara tirbului.  Acolo îl întâlnește pe Peter Pan și Băieții Pierduți,  cu care începe să se înțeleagă.

„Tiger Lily era un animal sălbatic,  și băieții la fel, iar împreună erau și mai sălbatici.”

Între Peter și Tiger Lily apare o idilă frumoasă, o prietenie interesantă, care din păcate nu ține prea mult din cauza apariției  în Țara de Nicăieri a englezoaicei Wendy.

Cartea urmărește iubirea adolescentină dintre Peter și Tiger Lily, problemele Tribului Mâncătorilor de Cer și tensiunile create de pirații conduși de căpitanul Hook.

“Tiger Lily” este o lectură simpatică pentru adolescenți, cu personaje clasice, dar mai mult de atât, aduce în atenția cititorilor probleme  legate de promisiuni, păstrarea obiceiurilor, rebeliune și chiar aflarea identității. Toate redate printr-o poveste cursivă și palpitantă.

Recomand așadar lectura, celor care savurează romanele young adult, dar și celor care vor să savureze puțină aventură prin Țara de Nicăieri. Citiți cu încredere!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TIGER LILY CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: TIGER LILY
Autor: Jodi Lynn Anderson
An apariție : 2016
Editura: BOOKLET
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2219

Alte recenzii de la Jodi Lynn Anderson:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Bianca Dacin este redactor Booknation.ro de 2786 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Dacin aici. Bianca Dacin are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
barbalata mirela

Pe mine nu ma atrage. Citesc si carti pentru adolescenti 🙂 ….imi aduc aminte de acele vremuri 🙂 dar aceasta carte nu ma atrage. Dar, cine stie ???!!!