Recenzie „Totul se termină cu noi” de Colleen Hoover

by | Aug 9, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TOTUL SE TERMINĂ CU NOI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Totul se termină cu noi este primul roman semnat de Colleen Hoover pe care îl citesc și a fost pe măsura așteptărilor. Cartea reprezintă o poveste tulburătoare despre iubire și suferință, despre alegeri și consecințele lor, despre curajul de a înfrunta lucrurile care îți fac rău și despre a doua șansă.

O iubire imposibilă

Lily Bloom este o tânără de douăzeci și trei de ani care s-a mutat în Boston tocmai din Maine. Privind orașul de pe acoperișul unei clădiri, fata reflectează la înmormântarea tatălui său, unde nu a fost în stare să țină un elogiu Motivul? Nu avea nici măcar un lucru bun de zis despre el. Și asta pentru că violența domestică pe care a manifestat-o față de mama ei i-a marcat copilăria și adolescența.

Nu există oameni răi. Toți suntem oameni care fac lucruri rele.

Pe când avea doar șaisprezece ani, Lily s-a îndrăgostit de Atlas. Însă părinții ei nu ar fi aprobat niciodată această relație. Băiatul nu avea adăpost și dormea într-o casă părăsită lângă cea a familiei Bloom. Lily îl ajuta cu haine și mâncare, dar și cu adăpostul camerei ei în timpul iernii. Relația lor a început ca o prietenie și se transformă în iubire pe măsură ce petrec mai mult timp împreună. Însă Atlas pleacă la Boston la unchiul său și îi promite lui Lily că o va căuta.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Colleen Hoover

Așa este natura umană: se vindecă de o rană veche, pentru a lăsa locul unui nou început.

Violența domestică, un subiect sensibil

Lily îl întâlnește pe Ryle, un neurochirurg rezident, pe acoperișul clădirii chiar în ziua înmormântării tatălui ei. Cei doi află câteva lucruri importante unul despre celălalt și se plac reciproc. Șase luni mai târziu, Lily are propria afacere cu flori și este ajutată de către Allysa cu renovarea. Noua ei angajată se dovedește a fi sora lui Ryle. Deși sceptic la început în privința unei relații, Ryle se îndrăgostește de ea și cei doi încep să fie împreună.

Mă gândesc că, uneori, indiferent cât de convinsă ești de drumul pe care trebuie să-l urmezi în viață, totul se poate schimba într-o clipită.

Însă lucrurile se schimbă din momentul în care Lily îl întâlnește pe Atlas întâmplător și Ryle află cine este acesta. Relația protagonistei cu chipeșul neurochirurg se va schimba, iar în interiorul ei se vor naște temeri și îndoieli. Ryle se dovedește a fi o persoană impulsivă, iar acest lucru îi va afecta relația cu Lily. Atunci când o împinge într-un mod ce părea accidental, Ryle o copleșește cu scuze și cu declarații de dragoste. Iar relația lor devine toxică, păstrând o aparență perfectă la exterior.

N-ar trebui să ne pierdem timpul cu lucruri care s-ar putea întâmpla vreodată sau chiar niciodată.

Romanul m-a ținut cu sufletul la gură de la început până la final. Este foarte bine scris și prezintă subiectul violenței domestice într-un mod inedit. Cartea se citește ușor și rezumă acest subiect atât de sensibil pentru femeile din lumea întreagă. Nu există relație ușoară, însă trebuie să existe respect și iubire reciprocă pentru ca aceasta să funcționeze. Iar Colleen Hoover creionează cu succes o poveste complicată, iar ce este mai bine pentru noi poate fi dureros pentru alții. Personajele sunt bine conturate, iar poveștile lor de viață sunt impresionante.

Tiparele există pentru că sunt foarte greu de rupt. Este nevoie de foarte multă durere și curaj pentru a te desprinde de un tipar cunoscut. Uneori, pare mai ușor să te complaci în aceeași situație cunoscută decât să-ți înfrunți teama de necunoscut și de posibil eșec.

Titlu: Totul Se Termină Cu Noi
Autor: Colleen Hoover
An apariție : 2018
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 406
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 9.08.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Această carte este un dintre clasicele limbii române și una dintre puținele cărți scrise de autori români pe care o recomand cu mare drag! Am citit această carte în urmă cu 10 ani când eram pe clasa a șaptea, fiind obligată de circumstanțe. Mai exact, circumstanțele...

Recenzie ,,Ugly love” de Colleen Hoover

Recenzie ,,Ugly love” de Colleen Hoover

Miles Archer ar fi trebuit să fie doar vecinul lui Tate Collins, însă atunci când îl întâlnește în apartamentul fratelui ei, Corbin, ea nu știe cum să reacționeze pentru că nu s-ar fi așteptat să îl găsească nici beat și nici plângând. Aflăm în curând că atunci când...

Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

Jim Hawkins locuiește cu părinții săi la hanul Amiral Benbow, acolo unde tocmai a poposit Căpitanul, unul dintre cei mai controversați clienți ce le-au au călcat vreodată pragul! Bill Bones era cel care deținea prețioasa hartă către Insula Scheletelor, unde se afla...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 425 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 23 din 150 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments